Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval, Chicago a Columbus majú isté play-off

V siedmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý skóroval pri výhre. Tešili sa z nich aj Tomáš Jurčo a Marko Daňo. Columbus a Chicago si zaistili play-off, Jaromír Jágr s Ericom Staalom dosiahli veľké míľniky, Sidney Crosby strelil hetrik.

Pánik pomohol Chicagu gólom k zaisteniu postupu do play-off

Slovenský útočník Richard Pánik (19) strelil jeden z piatich gólov Chicaga v tretej tretine, svoj 19. v sezóne, ktorým prispel k domácemu triumfu 6:3 nad Coloradom a istej deviatej účasti v play-off po sebe. Dva góly vsietil Jonathan Toews (20), ktorý prekonal 20-gólovú hranicu aj vo svojej desiatej sezóne v NHL. Víťazný presný zásah si pripísal dvojbodový Arťomij Panarin (24), skórovali aj Patrick Kane (32) a Marcus Krüger (3). Z 1:3 otočili stav na 4:3 za 34 sekúnd. John Hayden a Nick Schmaltz dvakrát asistovali, kým Scott Darling predviedol 22 zákrokov a predĺžil si najdlhšiu sériu výhier v kariére na šesť duelov. Blackhawks prehrávali po dvoch tretinách 1:3, keď na vedúci Kaneov gól odpovedali dvojgólový Michail Grigorenko (9) a Sven Andrighetto (4). Ani 28 zákrokov Jemeryho Smitha však neodvrátilo druhú prehru Avalanche po sebe a štvrtú v posledných piatich zápasoch. Pánik ho počas 15 a pol minúty v akcii ohrozil dvakrát, no zaznamenal aj tri plusové body a bodyček. Tomáš Jurčo odohral 16 a štvrť minúty s dvomi strelami, štyrmi bodyčekmi a blokom. Marián Hossa vynechal druhý zápas pre zranenie. Chicago vyhrali piaty súboj po sebe a na čele Západnej konferencie i Centrálnej divízie má sedembodový náskok pred Minnesotou.

Pánikov 19. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. A. Panarin (obaja CHI), 3. M. Grigorenko (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

Wild takmer otočili zápas s Jets, Wheeler a Staal dosiahli míľniky

Winnipeg hrajúci v spomienkových dresoch Heritage Classic si v domácom zápase proti Minnesote vypracoval pohodlný náskok 4:0, ale prišiel oň. Josh Morrissey (5) však v 53. minúte prelomil nerozhodný stav a zariadil víťazstvo 5:4, druhé po sérii štyroch prehier. Náskok kanadského tímu vybudovali Andrew Copp (9), dvojbodový Adam Lowry (13) v presilovke, Ben Chiarot (2) a Dustin Byfuglien (12). Mathieu Perreault a Blake Wheeler dvakrát asistovali. Connorq Hellebuycka prekonali z 35 striel celkovo a z 21 v druhej tretine dvojgólový Chris Stewart (13), Mikael Granlund (25) v presilovke a Charlie Coyle (16). Druhý a tretí gól padli v rozmedzí 39 sekúnd. Na tretiu tretinu už nastúpil Michael Hutchinson, ktorý chytil zvyšných 13 striel. Devan Dubnyk inkasoval päťkrát z 21 striel Jets, ktorí strácajú na play-off desať bodov. Jena bola z hokejky Marka Daňa, ktorý odohral len necelých šesť a pol minúty aj s mínusovým bodom a dvoma blokmi. Wild prehrali piaty duel v sérii, ktorý bol pre Erica Staala jubilejným tisícim v NHL. Wheeler dosiahol hranicu 500 bodov v lige.

Morrisseyho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Morrissey (WPG), 2. Ch. Stewart (MIN), 3. A. Lowry (WPG)

Flames zdolali Kings, Elliott vyrovnal klubový rekord

Calgary sa nezastavilo ani po ukončení rekordnej víťaznej série a po domácej výhre 5:2 nad Los Angeles sa dostalo o bod pred Edmonton na tretie miesto Pacifickej divízie. Johnny Gaudreau (16) a Sean Monahan (23) zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, víťazný gól strelil kapitán Mark Giordano (12) v úvode druhej tretiny a Kris Versteeg (13) trafil v závere duelu prázdnu bránu. Brian Elliott pomohol k druhému triumfu po sebe a 12. v posledných 13 zápasoch s 19 zákrokmi. S 11 výhrami po sebe vyrovnal klubový rekord Mikea Vernona z jedinej majstrovskej sezóny klubu (1988/89). Prekonali ho len Anže Kopitar (10) a Nic Dowd (5), Jonathan Quick striedal už v prvej tretine po dvoch inkasovaných góloch zo siedmich striel. Ben Bishop potom urobil 14 zákrokov. Flames si vylepšili sezónnu bilanciu na 30-0-1, ak viedli po 40 minútach hry. Debut v ich drese zažil Curtis Lazar vymenený z Ottawy. Kings prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. S. Monahan, 3. M. Giordano (všetci CGY)

Columbus má vďaka výhre nad New Jersey istotu play-off

Sergej Bobrovskij zneškodnil 35 striel, Boone Jenner (16) strelil dva góly a Columbus porazil New Jersey 4:1, aby si pripísal štvrtú výhru po sebe a siedmu z ostatných ôsmich zápasov. Víťazstvo však bolo dôležité najmä preto, že Blue Jackets prinieslo istotu tretieho play-off v klubovej histórii. Tím z Ohia prvýkrát pokoril stobodovú hranicu. Strelecky sa presadili aj Lukáš Sedlák (7) a Brandon Dubinsky (11), ktorí premenili trestné strieľania. Dva také góly v zápase Columbus nikdy predtým nedal. Cory Schneider inkasoval tri góly z 26 striel, pretože Jennerov druhý gól padol do prázdnej brány. O čestný úspech Devils, ktorí prehrali 12. duel z ostatných 13, sa postaral Adam Henrique (19). Zápas sa zapísal do histórie ako tretí, v ktorom premenil hráči jedného tímu dve trestné strieľania. Naposledy sa to podarilo Ryanovi Cloweovi a Joe Thonrtonovi zo San Jose v roku 2009.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. A. Henrique (NJD)

Penguins zdolali Floridu vďaka hetriku Crosbyho

Jaromír Jágr odohral ako štvrtý hráč histórie svoj 1700. zápas kariéry na ľade tímu, v ktorom v NHL začínal. Jubileum však neoslávil bodom ani tímovým úspechom. Sidney Crosby (40) totiž zažiaril tretím čistým hetrikom v kariére, Marc-Andre Fleury vychytal svoje 44. čisté konto v súťaži a Pittsburgh porazil Floridu hladko 4:0. Do listiny strelcov sa zapísal aj Patric Hörnqvist (18), kým Jake Guentzel a Connor Sheary zaznamenali po tri asistencie. Obaja asistovali pri góloch Crosbyho, ktorý na svoj desiaty hetrik v kariére potreboval len 11 minút. Fleury urobil v zápase 21 zákrokov, kým jeho náprotivok, James Reimer, o tri viac. Panthers si prehrou skomplikovali boj o play-off. Bola ich siedma z ostatných deviatich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. J. Guentzel, 3. M. Fleury (všetci PIT)

Flyers uchmatli Caroline body a vyhrali po predĺžení

Carolina viedla ešte minútu pred koncom zápasu vo Philadelphii 3:2 po tom, čo otočila stav z 0:2, ale Travis Konecny (11) vyrovnal stav 43 sekúnd pred treťou sirénou a Brayden Schenn (22) rozhodol po 38 sekundách predĺženia o víťazstve domácich 4:3. Do vedenia 2:0 poslali Flyers Ivan Provorov (6), ktorý pridal aj dve asistencie vo svojom prvom trojbodovom zápase v NHL a Dale Weise (4). Sean Couturier nazbieral tri prihrávky, najviac v kariére a Steve Mason sa prezentoval 19 zákrokmi pri druhej výhre v posledných troch dueloch. Prekonali ho Jeff Skinner (26), dvojbodový Elias Lindholm (9) a Jordan Staal (15), ktorý využil presilovku. Cam Ward predviedol 40 zákrokov a pomohol tímu z Raleigh predĺžiť si bodovú sériu na sedem zápasov, najviac od prelomov rokov 2010 a 2011. Hurricanes, ktorí začali štvorzápasový výjazd, strácajú na play-off šesť bodov. Flyers sú o bod pred nimi, no odohrali o zápas viac.

Schennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. I. Provorov, 3. D. Weise (všetci PHI)

Montreal opäť zdolal Ottawu, Markov prepisoval klubovú históriu

Montrealu vyšla aj domáca odveta sobotného stretnutia v Ottawe a po víťazstve 4:1 si zvýšil náskok na čele Atlantickej divízie na štyri body práve pred svojím rivalom. K jeho druhej výhre po sebe a tretej v posledných štyroch zápasoch viedli góly Tomáša Plekanca (8), Jordieho Benna (4), Paula Byrona (20) a Nathana Beaulieua (3). Byron a Beaulieu pridali po asistencii a Carey Price kryl 30 striel. Ako jediný ho prekonal Tom Pyatt (7), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Craig Anderson predviedol 33 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Senators v sérii po predošlej šnúre šiestich triumfov. Obranca Canadiens Andrej Markov si pripísal 451. prihrávku v NHL, čím predbehol Saku Koiva na šiestom mieste klubovej histórie.

Hviezdy duelu: 1. P. Byron, 2. T. Plekanec, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 15:34 1 0 1 +3 0 2 1
T. Jurčo (CHI) 16:14 0 0 0 0 0 2 4
M. Daňo (WPG) 6:24 0 0 0 -1 0 1 2
M. Gáborík (LAK) 11:18 0 0 0 -2 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies