Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Útočník Capitals kritizuje „stupídny“ formát play-off

Mnoho ľudí si to myslí, Daniel Winnik to otvorene hovorí. Útočník tímu Washington Capitals v pondelok skritizoval formát play-off, ktorý sa v NHL využíva v súčasnosti.

Liga zmenila svoj formát pred sezónou 2013/14, v ktorej došlo k preskupeniu tímov do štyroch nových divízií.

Tento systém pritom môže komplikovať situáciu tímom zo silných divízii ako je tomu tento rok v prípade Metropolitnej divízie, v ktorej sú štyri najsilnejšie tímy Východnej konferencie.

„Je to stupídne,“ povedal Winnik pre CSN. „Je to tá najhlúpejšia vec vôbec. Neviem, prečo to nie je prvý proti ôsmemu. Neviem, prečo od toho systému opustili.“

Článok pokračuje pod reklamou

V predošlom systéme do play-off postupovalo osem najlepších tímov konferencie, pričom sa v prvom kole stretávali prvý tím s ôsmym, druhý so siedmym, tretí so šiestym a štvrtý s piatym.

Takýmto spôsobom sa pokračovalo v každom ďalšom kole. Pre najúspešnejšie tímy dlhodobej časti sezóny to bola odmena za ich úsilie.

Washington je momentálne najlepším tímom ligy a ako prvý tím Metropolitnej divízie by podľa súčasného systému narazil v prvom kole na Toronto, ktorému patrí druhá divoká karta.

To by bolo ešte v poriadku, no v druhom kole by v prípade postupu narazil na Columbus alebo Pittsburgh. Dva veľmi silné tímy.

Rangers sú zase na štvrtom mieste divízie a na pozícii prvej divokej karty. Napriek tomu ich cesta v play-off môže byť ľahšia. Síce by v prvom kole narazili na víťaza Atlantickej divízie, ale ak by postúpili cez Montreal, v druhom kole by hrali s Ottawou alebo Bostonom.

Všetky tri tímy boli v základnej časti menej úspešné ako ten newyorský, najnižšie nasadený v danej vetve.

„Ja to vnímam tak a som si istý, že to prekáža aj fanúšikom, že v prvom a druhom kole hrajú stále tie isté dva tímy. Rivality však nedokážete umelo vyrobiť. Už existujú, napríklad medzi nami a Pittsburghom či medzi nami a Rangers,“ povedal Winnik s nádejou, že sa systém zmení. „Nerozumiem tomu a myslím si, že každý dúfa, že sa to po tejto sezóne dá do poriadku.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies