Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Pánik skóroval, Hossa dvojbodový pri návrate

V utorok sa v NHL odohralo jedenásť zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Marián Hossa strelil gól a pridal asistenciu pri návrate do akcie po zranení, Richard Pánik tiež skóroval. Z výhier sa tešili Tomáš Tatar a Marko Daňo. Pittsburgh si zaistil play-off.

Hossa s Pánikom strelili pekné góly, ale Chicago podľahlo Canucks

Slovenskí útočníci Marián Hossa (23) a Richard Pánik (20) pomohli Chicagu peknými gólmi vyrovnať stav domáceho zápasu proti Vancouveru z 1:4 na 4:4, no nezabránili ukončeniu päťzápasovej víťaznej série. Daniel Sedin (14) totiž v tretej minúte predĺženia využil presilovku a svojím 15. gólom v nadstavenom čase v kariére rozhodol o výhre Vancouveru 5:4, ktorou pretrhol šnúru šiestich prehier. V riadnom hracom čase skóroval aj jeho brat Henrik (14), dvojgólový Brandon Sutter (17) a Reid Boucher (4). Ryan Miller sa zaskvel 40 zákrokmi. Hossa, ktorý sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii, ho ohrozil dvakrát počas 18 a pol minúty. Okrem 23. gólu v sezóne zaznamenal aj 18. asistenciu, „mínusku“, dva bodyčeky i bloky. Pánik dosiahol prvýkrát v kariére 20-gólovú hranicu. Na Millera vyslal štyri strely a zaznamenal aj „plusku“ a bodyček počas 17 minút v akcii. Tomáš Jurčo odohral necelých sedem minút s „mínuskou“, štyrmi strelami a bodyčekom. Zvyšné dva góly Blackhawks strelil Ryan Hartman (18), kým Corey Crawford striedal po štvrtom inkasovanom góle z 10 striel. Scott Darling čelil ešte piatim. Ich tím vedie Centrálnu divíziu i Západnú konferenciu o šesť bodov pred Minnesotou.

Hossov 23. gól sezóny:

Pánikov 20. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Sutter, 2. D. Sedin (obaja VAN), 3. R. Hartman (CHI)

Winnipeg zdolal aj Philadelphiu, Daňo nebodoval

Blake Wheeler (22) a Mark Scheifele (29) zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, čím doviedli Winnipeg k dôležitému domácemu triumfu 3:2 nad Philadelphiou. Bol preň už tretím v sérii, a tak stále živí šancu na postup do play-off. Momentálne naň stráca desať bodov. Zvyšný gól strelil dvojbodový Mathieu Perreault z rovnakej formácie v presilovej hre a Michael Hutchinson chytil 24 striel pri jeho prvom štarte od 16. januára. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Jordana Weala (4) a Matta Reada (9) v oslabení, ktorí otvárali aj uzatvárali skóre duelu. Claude Giroux na oba prihral a Steve Mason sa prezentoval 30 zákrokmi. Polovici striel čelil v tretej tretine, ani jedna však nebola od Marka Daňa. Slovenský útočník odohral vo štvrtom útoku len niečo vyše štyroch minút s dvoma bodyčekmi. Flyers prehrali piaty zápas z posledných siedmich a na postupovú pozíciu strácajú sedem bodov. „S dneškom nie sme spokojní, je to frustrujúce. Musíme sa viac snažiť,“ povedal Mason pre CP.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. M. Scheifele, 3. M. Hutchinson (všetci WPG)

Mantha rozhodol o výhre Red Wings nad Canadiens

Slovenský útočník Tomáš Tatar prišiel o svoju trojzápasovú bodovú a gólovú sériu, ale jeho Detroitu sa podarilo poraziť najlepší tím Atlantickej divízie. Anthony Mantha (15) skóroval v poslednej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o triumfe 2:1. Bol to jeho prvý gól od 4. marca. „V predĺžení som mal dve strely, obe na lapačku a brankár ma dvakrát vychytal. Keď som sa dostal do pozície, pokúsil som sa to urobiť znova. Do tretice všetko dobré,“ poznamenal pre CP. V normálnej hracej dobe otvoril skóre už po 53 sekundách Justin Abdelkader (7) a tento stav vydržal až do 58. minúty, keď vynútil predĺženie Artturi Lehkonen (13). Obaja brankári, Jimmy Howard a Al Montoya, čelili 36 strelám. Tatar na bránu Canadiens nevyslal ani jednu strelu, pričom odohral 19 minút. Pripísal si však štyri bodyčeky. Red Wings, ktorým už o nič nejde, vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Manthov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. A. Montoya (MTL), 3. A. Mantha (DET)

Senators opäť porazili Bruins a ukončili sériu prehier

Boston si pripísal druhú prehru proti ontárisjkému tímu a divíznemu konkurentovi po sebe, keď tentokrát na domácom ľade podľahol Ottawe tesne 2:3. Kanadskému tímu sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier najmä vďaka dvom gólom Kylea Turrisa (25) a 33 zákrokom Craiga Andersona. Mike Hoffman zaznamenal dve asistencie a do čierneho sa trafil aj Tom Pyatt (8). Senators si vďaka tomu zvýšili náskok pred Bruins na šesť bodov. O góly domáceho klubu, ktorý prehral tretí zápas po sebe, sa postarali Torey Krug (7) a David Krejčí (21). Tuukka Rask urobil 19 zákrokov. Kapitán Zdeno Chára odohral 21 a pol minúty, pričom zaznamenal len jednu strelu na bránu a jeden mínusový bod. Jeho tím v tejto sezóne prehral všetky tri vzájomné duely s Ottawou. Posledný sa odohrá 6. apríla.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. T. Krug (BOS)

Tampa si sťažila situáciu prehrou s Arizonou

Tampe Bay sa nedarí práve vtedy, keď potrebuje každý bod v boji o play-off. Prehra 3:5 s Arizonou bola už jej treťou domácou v sérii po predošlej šnúre štyroch výhier a na poslednú postupovú pozíciu tak stále stráca štyri body. Odohrá ešte desať zápasov. Po dvoch tretinách viedla nad Coyotes 3:2 zásluhou Victora Hedmana (15), dvojbodového Nikitu Kučerova (34) a Vladislava Namestnikova (10), ale hostia strelili v tretej tretine tri góly a ukončili sériu troch prehier. Víťazný gól zaznamenal Radim Vrbata (18), ktorého na listine strelcov doplnili Christian Fischer (3), Christian Dvorak (12), Oliver Ekman-Larsson (12) a Connor Murphy (2). Ten trafil prázdnu bránu vo vlastnom oslabení. Spolu s Larssonom pridali po asistencii, Max Domi ich získal dve a Louis Domingue predviedol 36 zákrokov. Andrej Vasilevskij kryl 30 striel, no Lightning prehrali tri domáce zápasy po sebe v riadnom hracom čase prvýkrát od marca 2012. Fischer strelil tri góly z prvých troch striel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata, 2. O. Ekman-Larsson (obaja ARI), 3. N. Kučerov (TBL)

Penguins si víťazstvom v Buffale zaistili play-off

Nick Bonino (15) strelil rozhodujúci gól päť a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby Pittsburgh uspel v Buffale 3:1 a v 11. sezóne po sebe si zaistil účasť v bojoch o Stanleyho pohár. Strelecky sa presadili aj o dva zuby ľahší Sidney Crosby (41) a dvojbodový Conor Sheary (21), kým Matt Murray predviedol 29 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Sam Reinhart (17). Skóre by bolo jednoznačnejšie, ak by v bráne Sabres nestál Robin Lehner. Ten duel opustil s 31 zákrokmi. Penguins vyhrali tretí zápas po sebe a v posledných desiatich majú bilanciu 8-1-1. Aj napriek zraneniam kľúčových hráčov bojujú bez straty dychu o Prezidentovu trofej. V zápase však okrem ľahšieho hokejového poranenia Crosbyho zaregistrovali aj ďalšie zranenie, ktoré si vyžiada absenciu. Útočník Jake Guentzel utrpel otras mozgu po zákroku Rasmusa Ristolainena.

Crosbyho lahodný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary, 2. S. Crosby, 3. N. Bonino (všetci PIT)

Blandisi rozhodol v predĺžení o výhre Devils nad Rangers

Joseph Blandisi (3) úspešne zakončil prečíslenie v poslednej minúte predĺženia a New Jersey sa tešilo z domáceho víťazstva 3:2 nad Rangers v boji o rieku Hudson. Na víťazný gól prihrával John Quenneville (1), ktorý strelil v normálnej hracej dobe svoj prvý gól v NHL. Prihrával mu naň Blandisi, presadil sa aj Taylor Hall (18). K ešte len druhej výhre z ostatných 14 duelov viedlo aj 38 zákrokov Coryho Schneidera, ktorý urobil jeden kľúčový zákrok tesne pred rozhodujúcim gólom. Oscar Lindberg (7) a Rick Nash (19) sa postarali o góly tímu z Manhattanu, kým Antti Raanta opustil duel s 26 zákrokmi. Nash ukončil deväťzápasové suchoty.

Blandisiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Blandisi, 2. C. Schneider, 3. J. Quennneville (všetci NJD)

Capitals ukončili sériu Elliotta a porazili Flames

Dominantný prvý útok doviedol Washington k výhre 4:2 nad Calgary i udržaniu prvého miesta v boji o Prezidentovu trofej. Alexander Ovečkin (29) zaregistroval gól a dve asistencie, Nicklas Bäckström nazbieral tri asistencie a T. J. Oshie (30) strelil svoj 30. gól v sezóne. Ovečkin vyslal na bránu až 11 striel a napokon sa mu Briana Elliotta podarilo prekonať v závere tretej tretiny. Elliott, ktorý prišiel o jedenásťzápasovú víťaznú šnúru, držal Flames dlho v hre, no zo 40 striel ho prekonali aj Jevgenij Kuznecov (17) a Kevin Shattenkirk (12), ktorý sa presadil 2,9 sekundy pred koncom druhej tretiny. O góly kanadského tímu sa postarali Sean Monahan (24) a Troy Brouwer (11), ktorí prekonali Bradena Holtbyho z 31 striel. Pre gólmana „Caps“ išlo o 300. duel v NHL. Dosiahol v nich 186 výhier, čo je druhý najvyšší počet v ligovej histórii po Kenovi Drydenovi (193).

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. N. Bäckström, 3. T. Oshie (všetci WSH)

Carolina si predĺžila bodovú sériu na úkor Floridy

Florida viedla v domácom zápase proti Caroline trikrát o gól, ale Jeff Skinnner (28) sám otočil stav z 2:3 na 4:3 a rozhodol o predĺžení bodovej série tímu na osem duelov. V úvode druhej tretiny vyrovnal na 3:3 len 27 sekúnd po vedúcom góle Keitha Yandlea (5) a víťazný gól strelil v 57. minúte. Na presné zásahy Aleksandra Barkova (20) a Reillyho Smitha (12) odpovedali ešte v prvej tretine Teuvo Teräväinen (15) v presilovej hre a dvojbodový Sebastian Aho (21) v oslabení. Cam Ward pomohol k tretej výhre v posledných štyroch zápasoch s 33 zákrokmi. Jeho náprotivok Reto Berra ich urobil o 12 menej pri svojom prvom štarte v NHL od 9. decembra 2015. Jason Demers a Jaromír Jágr dvakrát asistovali, ale nezabránili tretej prehre Panthers v ostatných štyroch dueloch. Nepomohol im ani návrat Aarona Ekblada do akcie.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. J. Demers, 3. J. Jágr (obaja FLA)

Wild ukončili sériu prehier, Dubnyk vyrovnal klubový rekord

Minnesota sa priblížila k play-off, keď zdolala doma San Jose 3:2 a ukončila sériu piatich prehier. Na Chicago stráca šesť bodov a už len dva jej chýbajú na zaistenie si postupu. O niečo horšie sú na tom Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe a dali šancu rivalom z Pacifickej divízie znížiť ich náskok na čele. Všetko podstatné sa odohralo od 38. do 40. minúty duelu, keď padli štyri góly za 63 sekúnd, po dva na oboch stranách. Od ligového rekordu v jednej tretine z roku 1983 im chýbalo desať sekúnd. David Schlemko (3) najskôr vyrovnal stav na 1:1, no Martin Hanzal (17) s Charliem Coyleom (17) za 15 sekúnd poslali Wild do vedenia 3:1. Patrick Marleau (24) o ďalších 15 sekúnd už len skorigoval prehru kalifornského tímu. Skóre zápasu otvoril Matt Dumba (10) v presilovej hre, Zach Parise dvakrát asistoval a Devan Dubnyk predviedol 21 zákrokov pri svojom 37. triumfe v sezóne. Vyrovnal tým klubový rekord Niklasa Bäckströma z ročníka 2008/09. Martin Jones opustil duel s 24 zákrokmi, jeho spoluhráč Chris Tierney sa vrátil do akcie.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. Ch. Coyle, 3. M. Hanzal (všetci MIN)

Blues zakončili výjazd výhrou nad Coloradom

Patrik Berglund (21) strelil štvrtýkrát v sezóne aspoň dva góly, ktorými pomohol St. Louis vyhrať 4:2 na ľade Colorada. Vďaka ôsmemu triumfu v posledných deviatich dueloch sa Blues vyrovnali Nashville na treťom mieste Centrálnej divízie. Skórovali aj Magnus Pääjärvi (6) a Jaden Schwartz (15), ktorého gól bol napokon víťazný. David Perron a Zach Sanford dvakrát asistovali, kým Jake Allen urobil 26 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový John Mitchell (3) a Mark Barberio (2), Calvin Pickard kryl 25 striel pri tretej prehre Avalanche v sérii a piatej v posledných šiestich zápasoch. Inkasoval len trikrát, pretože Berglund v závere trafil prázdnu bránu. St. Louis ukončilo päťzápasový výjazd s bilanciou 4-1-0, ale prišlo o zraneného Paula Stastnyho.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. J. Mitchell (COL), 3. Z. Sanford (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 18:58 0 0 0 0 0 0 4
M. Daňo (WPG) 4:03 0 0 0 0 0 0 2
M. Hossa (CHI) 18:27 1 1 2 -1 0 2 2
R. Pánik (CHI) 17:08 1 0 1 +1 0 4 1
Z. Chára (BOS) 21:25 0 0 0 -1 0 1 0
T. Jurčo (CHI) 6:58 0 0 0 -1 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies