Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára prekonal Budaja, Gáborík rozhodol zápas, Sekera a Hossa hviezdami

V 12 štvrtkových zápasoch NHL zažiarili viacerí Slováci. Štyria z nich skórovali, pričom trojbodový Andrej Sekera sa stal prvou hviezdou duelu. Treťou bol Marián Hossa, Zdeno Chára prekonal Petra Budaja pri prehre. Marián Gáborík strelil víťazný gól, Richard Pánik asistoval.

Sekera prispel tromi bodmi k víťaznému obratu Oilers

Obranca Andrej Sekera po dvoch bezbodových zápasoch explodoval a prvým trojbodovým zápisom v sezóne prispel k výhre Edmontonu 7:4 na ľade Colorada. V závere prvej tretiny strelil svoj ôsmy gól v ročníku, ktorým ukončil 22-zápasové suchoty trvajúce od 26. januára. Neskôr pridal 24. a 25. asistenciu a stal sa prvou hviezdou duelu. Domáci v ňom viedli 2:0 a po dvoch tretinách 4:2, ale Oilers piatimi gólmi v poslednej časti hry otočili stav a po piatom triumfe v ostatných šiestich zápasoch sa dostali na druhé miesto Pacifickej divízie. Sekera si počas 20 a štvrť minúty na ľade pripísal aj dve „plusky" a strelu. Z jeho spoluhráčov skórovali Milan Lucic (18), Zack Kassian (7), dvojgólový Jordan Eberle (16), Drake Caggiula (5) a Leon Draisaitl (26), ktorý trafil prázdnu bránu a zaznamenal šiesty viacbodový duel po sebe. Poslední traja pridali po asistencii, Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid získali dve. McDavid vedie ligu so 60 prihrávkami, čo je najviac v klubovej histórii od sezóny 2000/01. Cam Talbot inkasoval všetky góly z 15 striel, striedajúci Laurent Brossoit už žiaden zo šiestich. Náskok Avalanche vypracovali dvojgólový Mikko Rantanen (16), J. T. Compher (2) a Rene Bourque (12). Joe Colborne a Nathan MacKinnon dvakrát asistovali, kým Jeremy Smith urobil 23 zákrokov pri štvrtej prehre najslabšieho tímu ligy v sérii.

Sekerov 8. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Sekera (EDM), 2. M. Rantanen (COL), 3. D. Caggiula (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára skóroval v oslabení, na konci sa však tešil Budaj

V Bostone sa stretli dvaja Slováci. Obranca Zdeno Chára (8) strelil gól počas oslabenia, aby poslal Bruins do vedenia 2:1. Jeho tím sa v zápase ujal vedenia trikrát, ale hosťom sa v každom prípade podarilo rýchlo odpovedať. Napokon zápas s lepšou náladou opúšťal brankár Peter Budaj, ktorý s 28 zákrokmi pomohol k výhre Tampy Bay 6:3. Na góly Davida Pastrňáka (32), Cháru a Rileyho Nasha (5) odpovedali Brayden Point (13), Nikita Kučerov (37) a Anton Stralman (3). V tretej tretine potom skórovali trojbodový Jonathan Drouin (18) a dvakrát Kučerov, ktorý spečatil svoj hetrik strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask inkasoval päť gólov z 28 striel a Chára odohral 22 minút aj s jedným streleckým pokusom a jedným mínusovým bodom. Kým Bruins si skomplikovali situáciu v boji o play-off štvrtou prehrou v sérii, Lightning ukončili trojzápasovú sériu prehier a na svojho štvrtkového súpera strácajú už len tri body so zápasom k dobru. „Je to obrovská výhra. Dnes sme nemali priestor na chybu, ale nemôžeme teraz lietať v oblakoch,“ poznamenal Drouin pre AP. Zápas nedohral obranca Jason Garrison.

Chárov 8. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Kučerov (TBL), 2. J. Drouin (TBL), 3. R. Nash (BOS)

Hossa skóroval, Pánik asistoval pri výhre Chicaga po nájazdoch

Chicago zareagoval na prehru s Vancouverom najlepším spôsobom a v ďalšom domácom zápase zdolalo Dallas 3:2. Potrebovalo však na to až samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili Patrick Kane a Arťomij Panarin. Kane (33) tiež otvoril skóre zápasu v prvej tretine v presilovej hre. Coreyho Crawforda prekonal pri jeho 30. výhre v sezóne z troch strelcov v nájazdoch iba Tyler Seguin a v riadnom hracom čase zo 44 striel dvakrát Aleš Hemský (3). Oboma gólmi zmazal náskok Blackhawks. Do vedenia 2:1 ich posielal Marián Hossa (24), ktorý skóroval v druhom zápase po sebe a tretíkrát v posledných piatich. Okrem 24. gólu v sezóne zaznamenal jednu strelu počas necelých 20 minút v akcii. Stal sa treťou hviezdou duelu. Jeho krajan Richard Pánik si pripísal 20. asistenciu v ročníku pri Kaneovom góle a bodoval v treťom súboji po sebe. Odohral vyše 14 a pol minúty s jednou strelou a menším trestom za nedovolené bránenie. Tomáš Jurčo nehral. Jamie Benn prihrával na oba góly Stars a Kari Lehtonen kryl 24 striel. Líder Západnej konferencie i Centrálnej divízie ho zdolal aj vo štvrtom stretnutí v sezóne. Pred Minnesotou má už osembodový náskok.

Hossov 24. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. A. Hemský (DAL), 3. M. Hossa (CHI)

Gáborík rozhodol o výhre Kings nad Winnipegom

Posledným Slovákom s gólom bol krídelník Marián Gáborík (10), ktorý ním rozhodol o domácej výhre Los Angeles 5:2 nad Winnipegom. Hostia viedli 1:0 aj 2:1, ale Gáborík prelomil v presilovej hre nerozhodný stav 2:2 a Kings aj vďaka nemu ukončili sériu dvoch prehier. Presilovky využili aj Anže Kopitar (11) a Drew Doughty (9), Tanner Pearson (23) skóroval v oslabení a zvyšný gól strelil Jake Muzzin (9). Ten spolu s Kopitarom a Doughtym pridali po asistencii, Tyler Toffoli získal dve a Ben Bishop prispel k víťaznému obratu 19 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Mathieu Perreault (10) a Patrik Laine (34) v presilovke, obaja v prvej tretine. Connor Hellebuyck sa prezentoval 31 zákrokmi. Dva musel urobiť po strelách Gáboríka, ktorý odohral 12 minút. Jeho krajan Marko Daňo za Jets nenastúpil. Kanadský tím ukončil sériu troch výhier.

Gáboríkov 10. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. J. Muzzin, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Nylander vytvoril nový rekord a Toronto zaknihovalo dôležitú výhru

William Nylander (21) stanovil nový klubový nováčikovský rekord, keď zaznamenal gól a asistenciu, aby natiahol svoju bodovú šnúru na desať zápasov. Tiež vyrovnal klubový rekord s 25 presilovkovými bodmi. Aj vďaka nemu Toronto porazilo New Jersey 4:2, aby vyhralo siedmy zápas z ostaných deviatich a vylepšilo si svoju pozíciu v boji o play-off. Tímový nováčikovský rekord vyrovnal aj Mitch Marner so svojou 40. asistenciou. Dve zaznamenal Auston Matthews, kým do čierneho sa trafili James Van Riemsdyk (23), Josh Leivo (2) a Connor Brown (17). Curtis McElhinney čelil 32 strelám, z ktorých na neho našiel recept len dvojgólový John Moore (9). Keith Kinkaid inkasoval tri góly z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. J. Moore (NJD)

Bobrovskij žiaril, ale Oshie ho opäť pokoril v nájazdoch

Vo štvrtok si obnovil spomienky na Olympiádu v ruskom Soči. Útočník T.J. Oshie premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Washington porazil Columbus 2:1 v zápase, v ktorom víťazný tím dlho frustroval Sergej Bobrovskij. Ruský brankár urobil až 44 zákrokov. Pri dôležitom víťazstve v boji o Prezidentovu trofej zaznamenal Braden Holtby o 15 zákrokov menej. Dmitrij Orlov (6) skóroval v normálnej hracej dobe a Capitals, ktorí si 30. domácim víťazstvom v sezóne vyrovnali rekord, rozšírili svoj náskok pred Penguins na dva a pred Blue Jackets na tri body. O jediný gól tímu z Ohia sa postaral Seth Jones (11), ktorý otváral skóre svojím prvým gólom od 7. februára.

Oshieho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. D. Orlov (WSH)

Hurricanes si zvýšili nádeje výhrou nad Habs

Lee Stempniak (14) strelil dva góly a Carolina uspela v Montreale 4:1, aby svoju bodovú sériu natiahla na deväť zápasov a udržala svoje postupové nádeje nažive. Elias Lindholm (10) a Jeff Skinner (29) sa tiež presadili, kým Eddieho Läcka z 22 striel prekonal len Alex Galchenyuk (16). V bráne Canadiens predsa len stál Carey Price, ktorý zastavil 19 z 22 striel. Hurricanes, ktorí vyhral šesť zo spomínaných deviatich zápasov, strácajú desať zápasov pred koncom základnej časti na postup päť bodov. Vo štvrtok porazili Montreal po prvýkrát od 13. februára 2012 a ukončili sedemzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. „Veríme si a verím, že sa ešte dokážeme prebojovať do play-off. Sme stále lepší a lepší. Teraz sa nám darí a súperom toho nedovoľujeme veľa,“ povedal Stempniak.

Hviezdy duelu: 1. L. Stempniak, 2. J. Faulk, 3. J. Skinner (všetci CAR)

Senators vyhrali, ale prišli o kľúčového obrancu

Kyle Turris a Bobby Ryan uspeli v samostatných nájazdoch, aby Ottawa porazila Pittsburgh tesne 2:1. Mike Hoffman (22) skóroval v normálnom hracom čase a Mike Condon opustil duel ako prvá hviezda s 34 zákrokmi. V predĺžení sa prezentoval dvoma mimoriadnymi zákrokmi, ktorými udržal Senators v hre. Recept na neho v normálnej hracej dobe našiel Nick Bonino (16). Matt Murray zaznamenal 29 zákrokov. Negatívnou správou pre tím z hlavného mesta Kanady bola skutočnosť, že sa mu v dueli zranil kľúčový obranca Marc Methot, ktorého do ruky sekol Sidney Crosby. „Snažil som sa zasiahnuť jeho hokejku a on tam dal svoj prst. Už som to zažil aj ja. Nie sú to dobré pocity,“ priznal kapitán Penguins pre CP.

Ryanov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Condon, 2. K. Turris, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Florida porazila Arizonu v zápase bez trestných minút

Jonathan Marchessault (25) strelil dva góly za 26 sekúnd a James Reimer urobil 22 zákrokov, aby doviedli Floridu k domácej výhre 3:1 nad Arizonou. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol gólom aj Shawn Thornton (2), no Panthers to majú napriek úspešnému výsledku v boji o play-off ťažké – na poslednú postupovú pozíciu strácajú sedem bodov. Pritom pre zranenie hornej časti tela opäť chýbal Aaron Ekblad. Nesúviselo však s predošlým otrasom mozgu. Čestný úspech Coyotes, ktorí prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich, zaregistroval Tobias Rieder (16). Mike Smith zastavil 36 striel. Zápas nepriniesol ani jedno vylúčenie.

Dva góly Marchessaulta za 26 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (FLA), 2. S. Thornton (FLA), 3. J. Chychrun (ARI)

Blues si predĺžili víťaznú sériu

Magnus Pääjärvi (8) strelil druhýkrát v kariére dva góly a Jake Allen predviedol 27 zákrokov pri domácom víťazstve St. Louis 4:1 nad Vancouverom. Skórovali pri ňom aj Kyle Brodziak (8) a dvojbodový Alex Pietrangelo (11). Jediný gól Canucks zaznamenal kapitán Henrik Sedin (15), ktorý otváral skóre duelu. Ryan Miller urobil 30 zákrokov pri siedmej prehre v posledných ôsmich zápasoch. Blues si predĺžili sériu výhier na štyri stretnutia a vyrovnali sa Nashville na treťom mieste Centrálnej divízie. Z ostatných desiatich súbojov prehrali jediný. Vancouver má za sebou tri z piatich zápasov aktuálneho výjazdu (1-2-0). Na postupovú pozíciu stráca už 18 bodov.

Hviezdy duelu: 1. M. Pääjärvi, 2. J. Allen, 3. K. Brodziak (všetci STL)

Nashville zdolal Calgary v súboji o divokú kartu

Nashville vyhral dôležitý domáci zápas s Calgary 3:1 a priblížil sa k nemu na rozdiel jediného bodu na pozícii prvej divokej karty v Západnej konferencii. Rozhodli o tom Calle Järnkrok (15) a Colton Sissons (6), ktorí skórovali v rozmedzí necelých troch minút v úvode druhej tretiny. Dougie Hamilton (12) síce zakrátko znížil, ale Ryan Ellis (15) spečatil druhý triumf po sebe a piaty z posledných šiestich duelov. Pekka Rinne pri ňom urobil 24 zákrokov, jeho náprotivok Chad Johnson čelil len 17 strelám domácich. Flames prehrali aj druhý zápas po predošlých dvoch výhrach napriek návratu Michaela Ferlanda do akcie. „Niet dôvodu na obavy,“ povedal po zápase ich tréner Glen Gulutzan pre AP.

Hviezdy duelu: 1. C. Wilson, 2. C. Sissons, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Minnesota premárnila šancu zaistiť si play-off

Minnesota by si v prípade víťazstva v domácom zápase proti Philadelphii zaistila postup do play-off. Namiesto toho však prehrala 1:3 a zvýšila svoju stratu na Chicago už na osem bodov. Zach Parise (17) síce v tretej minúte otvoril skóre, ale Steve Mason zvyšných 24 striel chytil. Rovnaký počet zákrokov predviedol Devan Dubnyk, ktorého prekonali Sean Couturier (12) a Matt Read (10). Ten strelil víťazný gól v 21. sekunde druhej tretiny. Jakub Voráček upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Flyers sa priblížili k poslednej postupovej pozícii Bostonu na šesť bodov. Do akcie sa im vrátil Brandon Manning. Wild potvrdili, že sa im v marci nedarí. Prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich. „Neviem to vysvetliť,“ lamentoval tréner Bruce Boudreau pre AP.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. Z. Parise (MIN), 3. A. McDonald (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 28/31 (90,3 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 19:50 1 0 1 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 11:59 1 0 1 0 0 2 0
R. Pánik (CHI) 14:38 0 1 1 0 2 1 0
A. Sekera (EDM) 20:13 1 2 3 +2 0 1 0
Z. Chára (BOS) 22:10 1 0 1 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies