Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Víťazstvo a skoro 40 zákrokov. Taký bol návrat Haláka do NHL

V piatok sa v NHL odohrali štyri zápasy a v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko. Tomáš Tatar nebodoval a netešil sa z výhry. Z nej však mal radosť Jaroslav Halák, ktorý sa vrátil do brány Islanders.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Penguins

Slovenský brankár Jaroslav Halák pridal ruku k dielu a doviedol Islanders k dôležitej výhre 4:3 nad Pittsburghom v boji o play-off. Halák vo svojom prvom zápase NHL od 29. decembra urobil 37 zákrokov a ďalšie dva si pripísal v samostatných nájazdoch. V nich o výhre rozhodol kapitán John Tavares. V normálnej hracej dobe skórovali Brock Nelson (17), Anders Lee (28) a Casey Cizikas (8). Tavares si pripísal dve asistencie, vrátane 300. v kariére. Newyorský tím sa posunul na pozíciu druhej divokej karty Východnej konferencie. Momentálne ma rovnaký počet bodov ako Boston (82), ale má zápas k dobru. Haláka prekonali Cameron Gaunce (1), Sidney Crosby (42) a Matt Cullen (11), zatiaľ čo Marc-Andre Fleury opustil duel so 43 zákrokmi. V prvej tretine ho dokonca až trikrát podržala bránková konštrukcia. Penguins prehrali druhý zápas po sebe. „Bol to ťažký zápas a myslím si, že sme sa v ňom snažili bojovať. Islanders sú dobrým tímom a momentálne hrajú naozaj dobre,“ poznamenal pre AP tréner Penguins Mike Sullivan.

Víťazný nájazd Tavaresa:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. C. Gaunce (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Kučerov rozhodol o výhre Tampy nad Detroitom

Nikita Kučerov (38) sa stal opäť hrdinom Tampy Bay. Tentokrát vďaka víťaznému gólu, ktorý strelil minútu a pol pred koncom predĺženia a prihrávke na vyrovnávajúci gól Ondřeja Paláta (15). Gólom rozhodol o výhre 2:1 nad Detroitom, ku ktorej viedlo aj 29 zákrokov Andreja Vasilevskyho. Na neho našiel recept len Henrik Zetterberg (16). Slovenský útočník Tomáš Tatar neuspel ani raz z dvoch príležitostí a zápas opúšťal bez bodového zisku. Odohral v ňom 20 minút a 38 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj dve trestné minúty za nedovolené bránenie v hre. Petr Mrázek urobil 30 zákrokov. Detroit bodoval vo štvrtom z ostatných piatich zápasov, ale tréner s výkonom mužstva spokojný nebol. Jona Coopera z Tampy tešilo najmä to, že Lightning dokázali vyhrať oba zápasy v priebehu dvoch dní a priblížili sa na rozdiel jedného bodu k poslednej postupovej pozícii vo Východnej konferencii. „Hrať druhý zápas v priebehu dvoch dní, prehrávať v tretej tretine a nakoniec vydrieť výhru... som na svojich hráčov hrdý,“ skonštatoval pre AP.

Kučerov rozhoduje zápas v nadstavenom čase:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. H. Zetterberg (DET), 3. O. Palát (TBL)

Cracknellov hetrik bol základom víťazstva Stars nad Sharks

Adam Cracknell (10) dosiahol svoj prvý hetrik v kariére a Dallas porazil San Jose pomerom 6:1, aby podčiarkol trápenie kalifornského tímu, ktorý si pripísal piatu prehru po sebe. Jason Spezza nazbieral tri asistencie a do čierneho sa trafili Brett Ritchie (14), Jamie Benn (25) a John Klingberg (12). Kari Lehtonen urobil 20 zákrokov štyri dni po tom, čo Sharks vynuloval. Tentokrát ho v druhej tretine prekonal Joe Thornton (7). Aaron Dell opustil duel s 23 zákrokmi. Sharks sa aj napriek sérii prehier udržiavajú na prvom mieste Pacifickej divízie, ale Anaheim sa im v piatok bodovo vyrovnal. „Musíme sa z tohto dostať. Pracovali sme tvrdo počas 70 zápasov, aby sme sa dostali do takejto dobrej pozície. Musíme sa len vrátiť späť na trať,“ povedal tréner Peter DeBoer pre AP.

Hviezdy duelu: 1. A. Cracknell, 2. J. Spezza, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Ducks sa výhrou nad Jets vyrovnali Sharks

Anaheim v piatok privítal Winnipeg, ktorý porazil pomerom 3:1, aby si treťou výhrou po sebe vylepšil šance na zisk piateho divízneho titulu v sérii. Víťazný gól strelil Andrew Cogliano (15) v závere druhej tretiny. Strelecky sa presadili aj Corey Perry (15) a dvojbodový Jakob Silfverberg (21), ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. Jonathan Bernier urobil 17 zákrokov a jediný gól inkasoval počas oslabenia, keď na neho našiel recept Josh Morrissey (6). Michael Hutchinson mal viac práce, keď čelil 34 strelám. Marko Daňo pre poranenie opäť nehral a Jets chýbal aj Dustin Byfuglien, ktorý utrpel zranenie pri kolízii s Jeffom Carterom vo štvrtkovom zápase proti Kings.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (ANA), 2. M. Hutchinson (WPG), 3. C. Perry (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 37/40 (92,5%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 20:38 0 0 0 0 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies