Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Daňo zažil víťazný návrat

V piatich nedeľných zápasoch kanadsko-americkej NHL sa predstavila dvojica slovenských útočníkov. Obaja sa tešili z výhier, Tomáš Tatar k nej pomohol gólom a stal sa druhou hviezdou duelu.

Tatar prispel gólom k triumfu nad Minnesotou

V zápase medzi domácim Detroitom a Minnesotou už prakticky o nič nešlo, keďže Red Wings majú len maú šancu na postup do play-off a Wild už ho majú isté. Fanúšikov v Joe Louis Aréne však mohlo potešiť víťazstvo 3:2 po predĺžení, ku ktorému prispel gólom aj slovenský krídelník Tomáš Tatar (22). Ten vyrovnával stav na 2:2 v 55. sekunde tretej tretiny v presilovej hre. Počas 20 minút a 17 sekúnd na ľade ako tretí najvyťažovanejší útočník tímu zaznamenal aj tri strely a bodyček. Ukončil dvojzápasovú sériu bez bodu a stal sa druhou hviezdou duelu. Na 1:1 vyrovnával skóre Mike Green (12) a o štvrtej výhre v posledných šiestich zápasoch rozhodol na konci druhej minúty nadstaveného času Andreas Athanasiou (17) po úniku. Gustav Nyquist dvakrát asistoval a Jimmy Howard predviedol 24 zákrokov v deň svojich 33. narodenín. Prekonali ho Eric Staal (26) a Nate Prosser (1), ktorí dvakrát posielali Wild do vedenia. Prosserovi pomohla k jeho prvému gólu po 106 zápasoch teč Dylana Larkina do vlastnej brány. Devan Dubnyk čelil 19 strelám. Wild prehrali tretí zápas po sebe a ôsmy z ostatných deviatich. Red Wings zvládli prvý z troch duelov, ktoré odohrajú za tri dni.

Tatarov 22. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou, 2. T. Tatar, 3. N. Kronwall (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Perreault zariadil tretiu domácu výhru Jets v sérii

Mathieu Perreault (11) najskôr v druhej tretine vyrovnával stav zápasu proti Vancouveru na 1:1 a v 52. minúte prihral na víťazný gól Adamovi Lowrymu (14). Natiahol tak svoju bodovú šnúru na šesť duelov (4+6). Blake Wheeler asistoval pri oboch presilovkových góloch Winnipegu, ktorý zvíťazil aj bez chorého Patrika Laineho 2:1 a zaznamenal tretí domáci triumf v sérii. Michael Hutchinson k nemu pomohol 28 zákrokmi. Prekonal ho iba Alexander Edler (5), ktorý otvoril skóre zápasu 22 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny. Ryan Miller kryl 30 striel, medzi ktorými boli aj dve z hokejky Marka Daňa. Slovenský útočník odohral pri návrate do akcie len sedem minút a 25 sekúnd počas 11 striedaní aj s dvomi strelami. Jets ukončili krátku sériu dvoch prehier a vyhrali druhý z troch vzájomných súbojov v sezóne. Na postupovú pozíciu však strácajú 11 bodov. Canucks, ktorí už nemajú šancu na postup, prišli v zápase o zraneného Troya Stechera. Na aktuálnom výjazde majú bilanciu 2-3-0.

Lowryho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault, 2. A. Lowry (obaja WPG), 3. R. Miller (VAN)

Flyers ovládli pennsylvánske derby a sú bližšie k play-off

Šesť rôznych hráčov sa presadilo strelecky a Steve Mason urobil 25 zákrokov pri víťazstve Philadelphie 6:2 na ľade štátneho rivala z Pittsburghu. Obhajca titulu prehral tretí zápas v sérii a ukončil päťzápasovú bodovú sériu. Skóre duelu pritom otvorili domáci zásluhou Matta Cullena (12) v presilovej hre. Potom však skórovali Jordan Weal (5), Valtteri Filppula (9), Dale Weise (5) a Jakub Voráček (19), ktorí rozhodli o dôležitom triumfe. Patric Hörnqvist (19) ešte znížil stav, ale Radko Gudas (5) strelou do prázdnej brány a Shayne Gostisbehere (7) upravili výsledok. Gostisbehere a Weal pridali po asistencii, Claude Giroux ich nazbieral dve. Víťazný gól putoval na konto Weisea. Všetkých päť inkasoval Matt Murray z 32 striel, jeho spoluhráč Conor Sheary nedohral zápas pre zranenie. Flyers vyrovnali sezónnu bilanciu s Penguins na 2-2 a priblížili sa k druhej divokej karte vo Východnej konferencii na rozdiel šiestich bodov.

Hviezdy duelu: 1. J. Weal, 2. S. Gostisbehere, 3. C. Giroux (všetci PHI)

Ducks zdolali Rangers a dostali sa na čelo divízie

Anaheim si správne načasoval formu, keď vyhral prvýkrát v sezóne štyri zápasy po sebe. Po domácej výhre 6:3 nad New Yorkom Rangers sa, navyše, dostal na čelo Pacifickej divízie o dva body pred San Jose i Edmonton. Dva góly strelil Patrick Eaves (27), Ryan Kesler (21) využil presilovku a pridal dve asistencie. Až štyri prihrávky nazbieral kapitán Ryan Getzlaf, ktorý ich už v siedmej sezóne získal aspoň 50. Víťazný gól zaznamenal Andrew Cogliano (16), Josh Manson (5) skóroval v oslabení a Nick Ritchie (13) trafil prázdnu bránu. Cam Fowler dvakrát asistoval a Jonathan Bernier prispel k predĺženiu bodovej série Ducks na sedem duelov 25 zákrokmi. Od 7. marca vychytal tímu v každom zápase aspoň bod (8-0-1). V nedeľu ho prekonali Rick Nash (22), Dere Stepan (15) a Brady Skjei (5). Mike Zibanejad dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist čelil pri návrate do akcie 33 strelám. Rangers prehrali tretí zápas z posledných štyroch a premárnili šancu zaistiť si play-off. Ukončili tiež päťzápasovú víťaznú sériu proti Anaheimu.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. C. Fowler, 3. P. Eaves (všetci ANA)

Seguin rozhodol o výhre Dallasu v New Jersey

Tyler Seguin (25) skóroval už po 20 sekundách predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Dallasu 2:1 na ľade New Jersey. Zavŕšil tak obrat Stars, ktorí prehrávali od 12. minúty po prvom góle texaského rodáka Blakea Colemana (1) v NHL. Aleš Hemský (4) vyrovnal stav až v 54. minúte tiež v presilovej hre. Kari Lehtonen predviedol 20 zákrokov pri tretej výhre v ostatných štyroch dueloch. Vo všetkých Stars bodovali. Domáci Keith Kinkaid sa prezentoval 30 zákrokmi, ale nezabránil tretej prehre Devils v sérii a ôsmej v posledných desiatich zápasoch. Andy Greene odohral svoj 700. duel v NHL. Dallas, ktorý odštartoval päťzápasový výjazd, stráca na play-off 13 bodov, pričom ho čaká už len sedem súbojov.

Seguinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. B. Coleman (NJD), 3. A. Hemský (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 20:17 1 0 1 0 0 3 1
M. Daňo (WPG) 7:25 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies