Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik rozhodol zápas, Hossa skóroval, Gáborík dvojbodový

V dvoch zápasoch NHL zo štyroch stredajších sa predstavili aj Slováci a traja zo štyroch aj bodovali. Spoluhráči Richard Pánik a Marián Hossa skórovali, Marián Gáborík dvakrát asistoval.

Pánik strelil víťazný gól, Hossa tiež prispel k výhre nad Penguins

Chicagu vyšiel úvod zápasu a vďaka štyrom gólom z prvej tretiny si vytvorilo základy triumfu 5:1 na ľade zraneniami sužovaného Pittsburghu, ktorý prehral štvrtý zápas v sérii. Blackhawks si ukončili krátku sériu dvoch prehier a vyhrali v Pittsburghu po prvýkrát za ostatných 20 rokov aj zásluhou gólov Slovákov. Veterán Marián Hossa (25) strelil svoj 25. gól v sezóne a Richard Pánik (22) dokonca strelil gól víťazný. Okrem nich sa do čierneho trafili Arťomij Panarin (26), Marcus Krüger (4) a Tanner Kero (6). Panarin a Kero pridali aj po asistencii, dve si pripísal Patrick Kane. Čestný úspech Penguins mal na svedomí Bryan Rust (13). Obaja brankári, Corey Crawford i Marc-Andre Fleury, opustili duel s 31 zákrokmi. „Vyšli na nás tvrdo. Majú dobrý tím. Majú veľa zručností. Želám si, aby som mohol urobiť viac zákrokov a udržal nás v hre,“ poznamenal pre AP Fleury. Všetci traja Slováci ho ohrozili troma strelami. Hossa odohral viac ako 17 a pol minúty, Tomáš Jurčo zhruba deväť a štvrť minúty. Pánik, ktorý odohral 15 minút, si pripísal aj jeden plusový bod. Ich tím vyhral vonku už 24. zápas sezóny, čím vyrovnal klubový rekord.

Pánikov 22. gól v sezóne:

Hossov 25. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. T. Kero, 3. P. Kane (všetci CHI)

Gáborík dvojbodový pri výhre L.A. nad Flames

Marián Gáborík sa vrátil do zostavy a zaznamenal dve asistencie, ktorými prispel k víťazstvu Los Angeles 4:1 nad Calgary. Ben Bishop predviedol 25 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept vo štvrtej minúte Dougie Hamilton (13), ktorý otvoril skóre zápasu. Ešte do prvej prestávky sa podarilo vyrovnať Trevorovi Lewisovi (10), do vedenia poslal Kings v druhej tretine Jarome Iginla (13) a v tretej zvýraznili ešte len druhé víťazstvo z ostatných šiestich zápasov Anže Kopitar (12) a Jeff Carter (32). Iginla a Kopitar si pripísali aj po asistencii a keďže sa prvý menovaný aj pobil, dosiahol hetrik Gordieho Howea. V bráne Flames stál Brian Elliott, ktorý kryl 29 striel. Raz ho ohrozil Gáborík, ktorý odohral necelých 14 minút a pripísal si aj tri plusové body.

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla, 2. A. Kopitar, 3. J. Muzzin (všetci LAK)

Capitals i Avalanche si natiahli svoje série

Marcus Johansson (23) a Jevgenij Kuznecov (18) zaznamenali po góle a asistencii, aby Washington porazil Colorado 5:3 a v boji o Prezidentskú trofej si zvýšil náskok na päť bodov. K šiestej výhre po sebe prispeli gólmi aj Jay Beagle (13), John Carlson (9) a Lars Eller (11), ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Alex Ovečkin, ktorý mal šancu osamostatniť sa na druhom mieste historického bodovania Rusov, nebodoval. Philipp Grubauer sa prezentoval 32 zákrokmi a puk vyberal z brány po góloch Mikka Rantanena (17), Matta Nieta (6) a dvojbodového Nathana MacKinnona (16). Calvin Pickard zaznamenal 30 zákrokov a Avalanche prehrali siedmy duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. N. MacKinnon (COL), 3. M. Johansson (WSH)

Blues opäť zdolali Coyotes, play-off si ešte nezaistili

Hostia sa tešili z výhry aj v poslednom zápase dňa, v ktorom St. Louis navštívilo Arizonu. K výhre 3:1 pomohol 22 zákrokmi Carter Hutton, víťazný gól strelil Vladimir Tarasenko (36) a na listine strelcov sa objavili aj Patrik Berglund (22) s Davidom Perronom (16), ktorý poistil výhru strelou do prázdnej brány. Hutton prišiel o čisté konto v 55. minúte, keď ho prekonal Alex Goligoski (6). Svoj prvý bod v NHL si vďaka asistencii pripísal Clayton Keller. Medzi hviezdy zápasu sa dostal aj Louis Domingue, ktorý sa prezentoval 39 zákrokmi. Kým Blues vyhrali 11 zápas z ostatných 13, Coyotes prehrali piaty po sebe. Oba tímy sa stretli aj v pondelok, keď „bluesmani“ uspeli 4:1. Momentálne nad „kojotmi“ ťahajú 11-zápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. C. Hutton (STL), 3. L. Domingue (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 13:45 0 2 2 +3 0 1 0
T. Jurčo (CHI) 09:13 0 0 0 0 0 3 0
M. Hossa (CHI) 17:38 1 0 1 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 14:58 1 0 1 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies