Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar asistoval, Sekera s Chárom vyhrali

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavilo kvarteto Slovákov. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý asistoval pri prehre Detroitu. Zdeno Chára i Andrej Sekera sa tešili z výhier, Jaroslav Halák si zachytal. Montreal si zaistil play-off, Peter Laviolette odtrénoval svoj 1 000. zápas v lige.

Tampa zdolala Detroit a udržala sa v hre o play-off, Tatar asistoval

Tampa Bay v kľúčovej fáze základnej časti zabrala a po domácej výhre 5:3 nad Detroitom si predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy. Stále tak stráca iba tri body na poslednú postupovú pozíciu Bostonu, oproti ktorému má jeden duel k dobru. Postarali sa o to piati rôzni strelci a brankár Andrej Vasilevskij s 31 zákrokmi. Do listiny strelcov sa postupne zapísali J. T. Brown (3), dvojbodový Andrej Šustr (3), Alex Killorn (18), Jonathan Drouin (21) a Yanni Gourde (3). Killorn s Drouinom využili presilové hry za necelé dve minúty, kým Ondřej Palát dvakrát asistoval. Viktor Hedman zaznamenal 66. bod v sezóne, čím prekonal klubový rekord obrancu stanovený Romanom Hamrlíkom v ročníku 1995/96. Petr Mrázek čelil 31 strelám a z jeho spoluhráčov skórovali Frans Nielsen (15), Danny DeKeyser (4) a Mike Green (13) v presilovke. Pri góle na 2:2 si pripísal 19. asistenciu v sezóne slovenský útočník Tomáš Tatar. Počas 20 minút a 43 sekúnd v akcii tiež nazbieral dve strely a bodyček. Red Wings prehrali druhý zápas po sebe. Henrik Zetterberg v ňom dosiahol hranicu 900 bodov v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Šustr, 2. A. Killorn, 3. J. T. Brown (všetci TBL)

Rask doviedol Bruins s čistým kontom k výhre nad Stars

Tuukka Rask urobil 27 zákrokov, aby vychytal svoje siedme čisté konto v sezóne a doviedol Boston k výhre 2:0 nad Dallasom. V počte núl v jednom ročníku si vyrovnal svoj osobný rekord. Bruins vyhrali tretí zápas po sebe a zostali tri body pred dobiedzajúcou Tampou Bay aj vďaka gólom Brada Marchanda (38) a Toreyho Kruga (8), ktorí prekonali Anttiho Niemiho z 24 striel. Fínsky brankár prehral svoj piaty štart po sebe. Marchand pridal aj asistenciu, aby sa s 83 bodmi posunul na tretie miesto kanadského bodovania. S 38 gólmi si vytvoril nové osobné maximum. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v zápase 27 minút a 12 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod, jednu strelu na bránu, jeden bodyček a jeden blok. Zápas nedohral útočník Stars Curtis McKenzie, ktorého v tretej tretine zasiahol hokejkou do tváre Kevan Miller.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. B. Marchand, 3. T. Krug (všetci BOS)

Oilers si predĺžili dve víťazné série, McDavid opäť bodoval

Edmonton i San Jose už majú isté play-off, a tak v ich zápase oveľa nešlo. Oilers však potešili fanúšikov výhrou 3:2, ktorá bola ich štvrtou v sérii celkovo a už siedmou na domácom ľade po sebe. Posunuli sa tak o dva body práve pred Sharks na druhé miesto Pacifickej divízie. Jannik Hansen (8) prekonal Cama Talbota už po 61 sekundách hry, ale ten spolu zastavil 38 striel a vychytal svoj 39. triumf v sezóne. Len jeden mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Granta Fuhra z ročníka 1987/88. Patrick Maroon (27) strelil dva góly, kapitán Connor McDavid (28) vsietil víťazný presný zásah v oslabení a pridal asistenciu. Na konte má už 91 bodov, čo je najviac v tíme od sezóne 1995/96. Predĺžil si bodovú sériu na deväť duelov. Obaja prekonali Martina Jonesa z 22 striel Edmontonu. Výsledok ešte upravil Joe Pavelski (29). Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v zápase 21 minút a 12 sekúnd ako druhý najvyťaženejší hráč tímu. Zblokoval dve strely. Kalifornský tím prehral siedmy duel z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. C. Talbot, 3. P. Maroon (všetci EDM)

Flyers vyhnali Greissa z brány a porazili Islanders 6:3

Nádeje Islanders na postup do play-off dostali vo štvrtok veľkú ranu. V prvej tretine okorenenej bitkami inkasoval Thomas Greiss tri góly z ôsmich striel a New York sa už z toho nespamätal. Jaroslav Halák, navyše, inkasoval do prvej prestávky ďalšie dva góly. Náskok 5:0 bol základom tretieho víťazstva Philadelphie v rade. Nakoniec uspela 6:3 a Halák urobil 19 zákrokov. O góly Flyers sa postarali Dale Weise (6), trojbodový Sean Couturier (13), Radko Gudas (6), Jordan Weal (7), trojbodový Wayne Simmonds (30) a Valtteri Filppula (10), ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Weise a Simmonds zaknihovali hetrik Gordieho Howea, keď aj asistovali a pobili sa. Weise dokonca stanovil nový klubový rekord, keď to všetko stihol v prvých 11 minútach a 32 sekundách zápasu. Stratu „Ostrovanov“ skresali Cal Clutterbuck (4) svojím 100. gólom v NHL, Jason Chimera (18) a Andrew Ladd (21). Newyorský tím, ktorý prehral tretí duel po sebe, momentálne stráca na postup šesť bodov. Jeho najväčší konkurenti v boji vo štvrtok vyhrali.

Päť gólov Flyers v prvej tretine:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. W. Simmonds, 3. D. Weise (všetci PHI)

Matthews rozhodol o ďalšej výhre Toronta, Marner s klubovým rekordom

Auston Matthews (36) strelil v závere druhej tretiny v presilovej hre svoj siedmy víťazný gól v sezóne, ktorým rozhodol o triumfe Toronta 3:1 v Nashville. Už len jeden mu chýba na klubový rekord z ročníka 1946/47. Historické maximum Maple Leafs však zaznamenal Mitchell Marner, ktorý si pripísal 41. asistenciu. Prekonal tým zápis Gusa Bodnara zo sezóny 1943/44. James van Riemsdyk (24) tiež využil presilovku, dvojbodový Connor Brown (19) trafil prázdnu bránu a Jake Gardiner dvakrát asistoval. Frederik Andersen predviedol 29 zákrokov pri piatej výhre v ostatných šiestich zápasoch. Prekonal ho iba Filip Forsberg (30), ktorý znižoval stav na 1:2. Pekka Rinne čelil 16 strelám Toronta, ktoré si udržalo jednobodový náskok pred Bostonom na treťom mieste Atlantickej divízie. Na druhú Ottawu stráca dva body. Predators prehrali druhý zápas po sebe, ale stále im patrí druhá divoká karta v Západnej konferencii. Ich tréner Peter Laviolette absolvoval svoj 1 000. duel na lavičke tímov NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. F. Forsberg (NSH), 3. F. Andersen (TOR)

Hanifin rozhodol o výhre Hurricanes nad Jackets

Jeff Skinner (32) strelil vyrovnávajúci gól v 56. minúte a potom prihrával Noahovi Hanifinovi (4) na jeho prvý gól v predĺžení, po ktorom sa Carolina tešila z víťazstva 2:1 nad silným Columbusom a z bodov v 13. zápase po sebe. Cam Ward urobil 23 zákrokov, Teuvo Teräväinen zaznamenal dve asistencie a Hurricanes zostávajú štyri body za Bostonom šesť zápasov pred koncom. „Máme šancu, aby sme sa dokázali dostať do play-off. Práve sme porazili jeden z najlepších tímov ligy. Nie je dôvod, prečo by sme ročník nemohli zakončiť skutočne dobre,“ poznamenal Hanifin pre AP. O gól Blue Jackets sa postaral Jack Johnson (4), kým Joonas Korpisalo urobil 39 zákrokov. Tím z Ohia zaostáva v boji o Prezidentskú trofej päť bodov za Washingtonom a v nasledujúcich troch dueloch narazí na Chicago, Washington a Pittsburgh.

Hanifinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. N. Hanifin, 3. J. Skinner (všetci CAR)

Canadiens si výhrou nad Panthers zaistili play-off

Paul Byron (22) skóroval dvakrát, Brendan Gallagher (10) zaznamenal gól a tri asistencie a Montreal porazil Floridu 6:2, aby si zaistil účasť v play-off. Tomáš Plekanec (9), Max Pacioretty (35) a Phillip Danault (12) sa tiež trafili do čierneho a svoju 36. výhru v sezóne vychytal Carey Price, ktorý sa prezentoval 29 zákrokmi. Prekonali ho len Reilly Smith (15) a Michael Matheson (6). Reto Berra, ktorý v bráne nahradil zranených Jamesa Reimera a Roberta Luonga, zastavil 27 striel. Prvé tri góly inkasoval v prvých 14 minútach, čo bola strata, z ktorej sa už Panthers nevedeli spamätať. Mohla za to aj nevyužitá, minútu a pol trvajúca, presilovka piatich proti trom.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. P. Byron, 3. N. Beaulieu (všetci MTL)

Wild ukončili sériu prehier, Pominville dosiahol míľnik

Minnesota zdolala doma Ottawu 5:1 a ukončila sériu štyroch prehier. Kanadskému tímu, ktorý prehral tretí zápas po sebe, sa tak zmenšil náskok na druhom mieste Atlantickej divízie na dva body pred Torontom. Mike Hoffman (23) ho síce poslal do vedenia, ale Nino Niederreiter (22) odpovedal už po 47 sekundách a v druhej tretine strelil aj víťazný gól. Nadviazal naň Joel Eriksson Ek (3), ktorý skóroval v prvom zápase pri návrate do tímu. V tretej tretine sa presadili ešte Matt Dumba (11) v presilovke a Jason Pominville (13) vo svojom 900. dueli v NHL. Chris Stewart s Charliem Coyleom dvakrát asistovali a Alex Stalock urobil 18 zákrokov pri víťaznom debute v drese Wild a jeho prvom štarte v lige od 11. februára 2016. Craig Anderson kryl 21 striel pri siedmej prehre Senators v posledných deviatich zápasoch (2-4-3). Erik Karlsson nehral a ukončil svoju „železnú sériu“ na 324 súbojoch, Zack Smith opustil duel pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. J. Eriksson Ek, 3. A. Stalock (všetci MIN)

Jets otočili zápas s Anaheimom a predĺžili si sériu výhier

Winnipeg prehrával po dvoch tretinách domáceho zápasu proti Anaheimu 1:3, ale troma gólmi po sebe zvrátil stav a zvíťazil 4:3. Rozhodol o tom Mark Scheifele (30) vo štvrtej minúte predĺženia. Dustin Byfuglien (13) mu prihral na víťazný gól po tom, čo 12 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal skóre na 3:3. Pred ním skórovali Blake Wheeler (24) a Joel Armia (10), ktorý strelil už svoj štvrtý gól v oslabení v sezóne. Viac ich v klubovej histórii zaznamenal iba Marián Hossa (7, 2005/06, Atlanta Trashers). Byfuglien získal okrem gólu dve asistencie, rovnako ako Nikolaj Ehlers. Michael Hutchinson prispel k tretej výhre po sebe 25 zákrokmi. Prekonali ho Jakob Silfverberg (22) a dvojgólový Corey Perry (18), druhýkrát v presilovej hre. Jonathan Bernier kryl 37 striel, ale Ducks ukončili sériu piatich výhier napriek návratu kapitána Ryana Getzlafa do akcie. Edmonton stiahol ich náskok na čele Pacifickej divízie na jediný bod.

Scheifeleho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. C. Perry (ANA), 3. B. Wheeler (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 19/21 (90,5 %) 51:01
T. Tatar (DET) 20:43 0 1 1 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 27:12 0 0 0 +1 0 1 1
A. Sekera (EDM) 21:12 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies