Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa i Halák hviezdami víťazných zápasov

V siedmich piatkových zápasoch NHL hralo kvarteto Slovákov. Marián Hossa strelil víťazný gól a posunul sa v historickom poradí strelcov. Stal sa treťou hviezdou duelu. Druhou bol Jaroslav Halák, ktorý vychytal výhru pri návrate do brány. St. Louis a Calgary si zaistili play-off.

Halák pomohol Islanders ukončiť sériu prehier

Jaroslav Halák dostal po týždni sľúbenú šancu postaviť sa do brány New Yorku Islanders, ktorý hral druhý zápas za dva dni. Využil ju naplno a s 26 zákrokmi doviedol svoj tím k domácej výhre 2:1 nad New Jersey, ktorá znamenala koniec trojzápasovej série prehier. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Ako jediný prekonal slovenského brankára Adam Henrique (20), ktorý v tretej tretine v presilovej hre skorigoval výsledok. Skóre zápasu otvoril Anders Lee (29), ktorý v úvodnej časti hry tiež využil presilovku. Víťazný gól strelil v závere prostrednej tretiny Anthony Beauvillier (9). Islanders strácajú na poslednú postupovú pozíciu štyri body, pričom odohrajú ešte päť duelov. Ten piatkový dohrávali bez zraneného kapitána Johna Tavaresa, ktorý v ňom stihol získať asistenciu. Keith Kinkaid predviedol 36 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Devils v sérii.

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier, 2. J. Halák, 3. A. Lee (všetci NYI)

Chicago s 50. výhrou, Hossa víťazným gólom prepisoval históriu

Marián Hossa (26) skóroval v druhom zápase po sebe a tentoraz bol jeho presný zásah víťazný. V závere prvej tretiny odpovedal už po 22 sekundách na vyrovnávajúci gól Nicka Foligna (25) a pekným blafákom rozhodol o domácom triumfe Chicaga 3:1 nad Columbusom. Strelil svoj 26. gól sezóny a 525. v kariére, čím predbehol Bryana Trottiera na 34. mieste historického poradia NHL. Počas 15 a pol minúty v akcii vyslal na Sergeja Bobrovskyho tri strely a stal sa treťou hviezdou zápasu. Richard Pánik odohral 12 minút a 43 sekúnd s jedným bodyčekom, Tomáš Jurčo nehral. Zvyšné dva góly Blackhawks zaznamenal Arťomij Panarin (28). Najskôr už v 32. sekunde duelu využil presilovku a v poslednej minúte trafil prázdnu bránu. Patrick Kane nazbieral tri asistencie a dosiahol hranicu 750 bodov v lige, Corey Crawford urobil 32 zákrokov. Bobrovskij čelil spolu 23 strelám lídra Západnej konferencie, ktorý vyhral 50. zápas sezóny druhýkrát v histórii (52, 2009/10). Blue Jackets strácajú štyri body na vedúci Washington v boji o Prezidentovu trofej.

Článok pokračuje pod reklamou

Hossov 26. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. P. Kane, 3. M. Hossa (všetci CHI)

Quick vynuloval Vancouver, Gáborík nebodoval

Jonathan Quick zastavil všetkých 35 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a v 44. kariére, čím doviedol Los Angeles k výhre 2:0 vo Vancouveri. Rozhodol o nej presný zásah Jaromeho Iginlu (14) z 33. minúty v presilovej hre. Bol to jeho 625. gól v NHL, ktorým sa vyrovnal Joeovi Sakicovi na 15. mieste historického poradia strelcov. Štyri minúty po ňom skóroval Tyler Toffoli (15), ktorý potvrdil triumf Kings. Na poslednú postupovú pozíciu Nashville však stále strácajú osem bodov, pričom oba tímy odohrajú už len päť zápasov. Kanadský výjazd zakončili dvomi výhrami v riadnom hracom čase po sebe, čo sa im podarilo prvýkrát od 1. februára. Slovenský krídelník Marián Gáborík sa po pobyte na tribúne vrátil do akcie, no počas 15 minút a 13 sekúnd nebodoval ani nevystrelil na bránu Ryana Millera. Ten sa prezentoval 24 zákrokmi, ale neodvrátil tretiu prehru Canucks v sérii. Pre nich je už play-off dávno stratené.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. D. Doughty (obaja LAK), 3. B. Boeser (VAN)

Crosby doviedol obhajcu k ukončeniu série prehier

Sidney Crosby (43) si upevnil pozíciu streleckého lídra NHL a doviedol Pittsburgh k dôležitému triumfu 4:3 v Madison Square Garden nad divíznym rivalom New Yorkom Rangers. Kapitán obhajcu titulu tiež asistoval pri otváracom góle Jakea Guentzela (12) a v druhej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Pred ním uspel Phil Kessel, ktorý v zápase tiež raz asistoval. Bryan Rust (14) posielal Penguins do vedenia 3:1 a Matt Murray zastavil okrem 30 striel aj nájazdy Miku Zibanejada a Matsa Zuccarella. V normálnom hracom čase ho prekonali dvojbodový Nick Holden (11) v presilovke, Rick Nash (23) a Chris Kreider (27), ktorý vynútil predĺženie 12 sekúnd pred koncom tretej tretiny. J. T. Miller dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist kryl 32 striel. Rangers prehrali tretí duel po sebe celkovo a už ôsmy domáci od 19. februára. Penguins ukončili sériu štyroch prehier a na druhý Columbus strácajú v tabuľke Metropolitnej divízie jediný bod. Crosby získal 641. asistenciu v kariére, čím predbehol Jaromíra Jágra na druhom mieste klubovej histórie.

Crosbyho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. M. Murray (obaja PIT), 3. J. T. Miller (NYR)

Blues podľahli Coloradu, ale play-off už majú isté

St. Louis potrebovalo jediný bod na zaistenie si postupu do play-off a ten získalo napriek prehre 1:2 po nájazdoch na ľade Colorada. V bojoch o Stanley Cup si tak zahrá šiesty rok po sebe a celkovo v 41. z 50 sezón v NHL. Stačil mu na to gól Ryana Reavesa (5) z prvej tretiny a 31 zákrokov Jakea Allena. V riadnom hracom čase ho prekonal J. T. Compher (3) v presilovej hre a v samostatných nájazdoch Matt Duchene s Nathanom MacKinnonom, ktorý pridal asistenciu. Calvin Pickard zastavil 27 striel a nájazdy Alexa Steena i Vladimira Tarasenka, čím pomohol najslabšiemu tímu súťaže ukončiť sériu siedmich prehier. Blues napriek prehre natiahli svoju bodovú šnúru už na osem zápasov. Prišli však o obrancu Roberta Bortuzza pre zranenie. Pred Nashville majú na treťom mieste Centrálnej divízie náskok dva body. Oba tímy odohrajú ešte päť duelov.

Víťazný nájazd MacKinnona:

Hviezdy duelu: 1. J. T. Compher, 2. C. Pickard (obaja COL), 3. J. Allen (STL)

Calgary zdolalo San Jose a po dvoch rokoch si zahrá v play-off

Päť úspešných strelcov a 36 zákrokov Briana Elliotta vyniesli Calgary domáce víťazstvo 5:2 nad San Jose, po ktorom si zaistilo prvú účasť v play-off od roku 2015. Gólmi ho zariadili Johnny Gaudreau (18), Sean Monahan (27), Matt Stajan (6) a dvojbodoví Alex Chiasson (11) so Samom Bennettom (12), ktorý trafil prázdnu bránu. TJ Brodie a Kris Versteeg dvakrát asistovali pri tretej výhre v posledných štyroch zápasoch. Monahan využil presilovú hru, Stajanov gól bol víťazný. Chiasson štvrtým gólom Flames vyhnal z brány Sharks Martina Jonesa, ktorý dovtedy urobil 18 zákrokov. Aaron Dell chytil zvyšných 12 striel. Elliotta prekonali Marc-Edouard Vlasic (6) a Melker Karlsson (11), ktorí znižovali stav na 1:2, resp. 2:4. Calgary stráca na San Jose, ktoré prehralo ôsmy z ostatných deviatich duelov, jeden bod na štvrtom mieste Pacifickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. S. Bennett, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Arizona nasúkala lídrovi súťaže šesť gólov

Arizona, ktorá už nebojuje o play-off, potešila fanúšikov v Gila River Arena domácou výhrou 6:3 nad Washingtonom, ktorou ukončila sériu štyroch prehier. Po dva góly strelili Christian Dvorak (14) a Alex Burmistrov (3), skórovali aj Josh Jooris (4) a Peter Holland (5) a Louis Domingue predviedol až 45 zákrokov, najviac v kariére. Radosť z výhry mal aj Shane Doan, ktorý sa vrátil do akcie po sedemzápasovej absencii. Líder súťaže prestrieľal domácich 18:6 v druhej a 19:3 v tretej tretine. O jeho góly sa postarali Nicklas Bäckström (23) v presilovej hre, Daniel Winnik (12) a Justin Williams (22). Marcus Johansson dvakrát asistoval a Braden Holtby inkasoval šesťkrát z 24 striel. Viac gólov ešte nikdy v jednom zápase nedostal. Philipp Grubauer ho vystriedal v 54. minúte, ale nečelil už žiadnej strele. Capitals ukončili sériu šiestich výhier a ich náskok pred Columbusom v boji o Prezidentovu trofej zostal štvorbodový.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Dvorak, 2. A. Burmistrov, 3. L. Domingue (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/27 (96,3 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 15:13 0 0 0 0 0 0 0
M. Hossa (CHI) 15:30 1 0 1 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 12:43 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies