Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Magazín

Predĺženia, do ktorých by sa zmestil ešte jeden celý zápas

V NHL sa od nepamäti v play-off predlžujú zápasy až do momentu, keď nepadne víťazný gól. Kým väčšinu zápasov rozhodne prvá nadstavená dvadsaťminútovka, stáva sa vcelku bežne, že vidíme viacnásobné predĺženie.

Dve predĺženia sú tiež vcelku bežné, no len 51-krát sa v doterajšej histórii stalo, že boli potrebné na rozuzlenie príbehu minimálne tri nadstavené tretiny. My sa však teraz pozrieme na zápasy, ktoré nerozhodlo ani dodatočných 60 minút hry. Na zápasy, do ktorých predĺžení by sa zmestil ďalší duel. Doteraz ich bolo 13.

13 najdlhších zápasov histórie NHL

(podčiarknutý tím zápas vyhral)

13. 27.3.1938 – Rangers vs. Americans (dĺžka predĺženia: 60:40)
Koncom marca 1938 dostalo derby newyorských tímov špeciálny náboj. Malo dĺžku dvoch zápasov. O výhre Americans 3:2 rozhodol po 40 sekundách štvrtého predĺženia Lorne Carr, ktorý pár rokov dozadu hrával za Rangers. Americans vyhrali aj sériu, ale následne proti Chicagu neuspeli.

Článok pokračuje pod reklamou

12. 27.3.1951 – Red Wings vs. Canadiens (dĺžka predĺženia: 61:09)
O 13 rokov neskôr sa skončil rovnakým pomerom zápas medzi Detroitom a Montrealom, ktorý trval o 29 sekúnd dlhšie. Hrdinom sa stal legendárny Maurice Richard. Išlo o prvý zápas play-off , v ktorom Canadiens dokráčali do finále a v ňom pohoreli na hráčoch Toronta.

11. 27.4.1994 – Sabres vs. Devils (dĺžka predĺženia: 65:43)
126 minút sa čakalo na jediný gól zápasu, ktorým Dave Hannan rozhodol o triumfe Buffala nad New Jersey v šiestom zápase série prvého kola, v ktorom Sabres čelili vypadnutiu. Nakoniec vypadli o dva dni neskôr.

10. 18.4.1987 – Capitals vs. Islanders (dĺžka predĺženia: 68:47)
Najdlhší zápas číslo sedem v histórii play-off sa začal v sobotu večer a skončil sa o druhej ráno počas Veľkonočnej nedele. Videli ho diváci v Capital Centre, ktorí domov odchádzali unavení i smutní po prehre 2:3. O postupe do finále divízie totiž rozhodol v deviatej minúte štvrtého predĺženia „ostrovan“ Pat LaFontaine. Washington v zápase dvakrát viedol a mal streleckú prevahu 75:57. V sérii vyhrával 3:1 na zápasy.

9. 28.3.1930 – Canadiens vs. Rangers (dĺžka predĺženia: 68:52)
Gus Rivers zažil veľmi krátku kariéru, ale počas troch rokov dokázal získať s Canadiens dva Stanleyho poháre. V roku 1930 k nemu pomohol víťazným gólom v semifinálovej sérii proti Rangers, ktorým rozhodol o výhre 2:1 v prvom zápase histórie, ktorý dospel do štvrtého predĺženia. Bol to jeho jediný bod v danom play-off.

8. 4.5.2008 – Stars vs. Sharks (dĺžka predĺženia: 69:03)
Stars hostili šiesty zápas semifinále konferencie, v ktorom mohli spečatiť postup cez Sharks. Zápas sa skončil po normálnej hracej dobe nerozhodne 1:1. Duel dospel až do štvrtého predĺženia, ktoré Dallas zažil po tretíkrát za ostatných päť rokov. Nakoniec o jeho výhre i postupe rozhodol Brenden Morrow.

7. 23.3.1943 – Red Wings vs. Maple Leafs (dĺžka predĺženia: 70:18)
Maple Leafs vyhrali zápas s Red Wings 3:2 vďaka gólu Jacka McLeana zo 71. minúty nadstaveného času. Bol to jeho najväčší moment kariéry. Trpká prehra však Detroit povzbudila a nakoniec semifinálovú sériu vyhral po šiestich zápasoch. Vo finále následne uspel proti oddýchnutejšiemu Bostonu v štyroch dueloch.

6. 11.4.2007 – Canucks vs. Stars (dĺžka predĺženia: 78:06)
Víťazi šiestich najdlhších zápasov play-off postupovali do ďalšieho kola. Zažil to aj Vancouver, ktorý v roku 2007 absolvoval maratón štyroch predĺžení s Dallasom. O výhre 5:4 rozhodol Henrik Sedin. Na strane porazených bol aj Ladislav Nagy.

5. 24.4.1996 – Capitals vs. Penguins (dĺžka predĺženia: 79:15)
Petr Nedvěd nepotešil fanúšikov Washingtonu, ktorí v apríli 1996 sledovali piaty najdlhší zápas NHL. Na rozuzlenie sa čakalo do 140. minúty, v ktorej český útočník strelil tretí gól Pittsburghu. Ten vyhral druhý zápas po sebe po tom, čo prvé dva zápasy série prehral. Nakoniec tím Capitals vyradil v šiestich dueloch. Zápas zažil aj Peter Bondra.

4. 24.4.2003 – Stars vs. Mighty Ducks (dĺžka predĺženia: 80:48)
Ďalší Čech, Petr Sýkora, sa zapísal do histórie ako muž, ktorý rozhodol štvrtý najdlhší zápas histórie NHL. Koncom apríla 2003 strelil v piatom predĺžení gól na 4:3, ktorým pomohol Anaheimu k úspešnému štartu do série konferenčného semifinále. Kalifornský tím nakoniec Dallas vyradil a postúpil až do finále.

3. 4.5.2000 – Penguins vs. Flyers (dĺžka predĺženia: 92:01)
O tri roky neskôr sa odohral ďalší zápas, ktorého rozuzlenie prinieslo piate predĺženie. Pennsylvánske derby, ktoré bolo súčasťou konferenčného semifinále, rozhodol Keith Primeau. Flyers uspeli v pittsburghskej Mellon Aréne pomerom 2:1. Nakoniec vyhrali aj celú sériu.

2. 3.4.1933 – Maple Leafs vs. Bruins (dĺžka predĺženia: 104:46)
Prvý zápas, ktorého predĺženie prekonalo hranicu 100 minút, je druhým najdlhším zápasom všetkých čias. Uskutočnil sa začiatkom apríla 1933 a diváci v ňom čakali na prvý i jediný gól do 165. minúty. Strelil ho Ken Doraty, ktorý väčšinu kariéry strávil v nižších ligách. Potešil tým fanúšikov Toronta, ktoré nakoniec vyhralo aj celú semifinálovú sériu proti Bostonu. Nulu vychytal Lorne Chabot.

1. 24.3.1936 – Maroons vs. Red Wings (dĺžka predĺženia: 116:46)
Doteraz najdlhší zápas v histórii NHL videli diváci v Montreale. Uskutočnil sa v marci 1936 a takisto v ňom excelovali brankári. Jediný gól zápasu strelil neskúsený Mud Bruneteau, ktorý bol len dva týždne pred prvým zápasom série proti Montrealu Maroons povolaný do prvého tímu Red Wings. Detroit nakoniec vyhral celú semifinálovú sériu. Zaujímavosťou je, že aj v tomto v zápase chytal Lorne Chabot. Tentokrát prehral.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies