Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák vychytal nulu, Chára asistoval

Štvrtkový program NHL priniesol dvanásť zápasov, v ktorých sa predstavili piati Slováci. Jaroslav Halák udržal Islanders čistým kontom v hre o postup, Zdeno Chára asistoval pri prehre, ktorá posunula Ottawu do play-off. Zostalo tam už len jedno voľné miesto. Milan Lucic strelil čistý hetrik.

Halák vyhral štvrtý zápas po sebe. Vynuloval Hurricanes

Slovenský brankár Jaroslav Halák potvrdil svoju formu aj vo štvrtok, keď zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a doviedol Islanders k výhre 3:0 nad Carolinou. Bola jeho štvrtou v sérii a vyniesla mu post prvej hviezdy duelu. Všetky štyri boli životne dôležité pre postupové šance newyorského tímu. Brock Nelson (3) a Scott Mayfield (2) skórovali v prvej päťminútovke a Andrew Ladd (22) pridal tretí gól v úvode druhej tretiny. Vďaka dvom bodom má New York stále šancu, hoci len malú, postúpiť do play-off. Musí vyhrať zostávajúce zápasy a modliť sa, aby Toronto nezískalo viac ako bod. „Sme v ťažkej situácii a musíme sa spoliehať na okolnosti, ale nevzdáme sa tak ľahko. Dáme do toho všetko,“ povedal Ladd pre AP. Hurricanes, ktorí boli vynulovaní v posledných dvoch domácich zápasoch, prehrali štvrtý zápas po sebe. Eddie Läck čelil 23 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. S. Mayfield, 3. D. Seidenberg (všetci NYI)

Ottawa si zaistila play-off výhrou nad Bruins, Chára asistoval

Craig Anderson kryl 28 striel v normálnom hracom čase a predĺžení, pridal tri ďalšie zákroky v nájazdoch a Ottawa si zaistila postup do play-off, keď výhrou 2:1 ukončila Bostonu jeho šesťzápasovú víťaznú sériu. Rozhodnutie priniesol jediný úspešný nájazd, ktorého autorom bol Kyle Turris. V normálnej hracej dobe sa presadil Alexandre Burrows (15), ktorý vyrovnával v druhej tretine stav na 1:1. Skóre otvoril v prvej tretine po asistencii Zdena Cháru Drew Stafford (8). Tuukka Rask opustil duel s 25 zákrokmi. Chára v ňom odohral 23 minút a okrem asistencie si pripísal jeden mínusový bod, dve strely a dva menšie tresty za zdržovanie hry a nedovolené bránenie. Oba tímy sa už v základnej časti nestretnú, ale v play-off by mohli. Ottawa pritom v tomto ročníku vyhrala všetky štyri vzájomné zápasy, čo sa jej podarilo po prvýkrát. Teraz bude jej cieľom udržať si druhé miesto v Atlantickej divízii. „Budeme aj naďalej hrať naplno. Toto bol aj odkaz pre našu šatňu. Momentálne je to skvelé, ale chceme viac,“ poznamenal pre AP tréner Guy Boucher, ktorému v zápase chýbal pre nešpecifikované zranenie Erik Karlsson. Bostonu sa v priebehu duelu zranil bek Torey Krug.

Článok pokračuje pod reklamou

Rozhodujúci nájazd Turrisa:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. T. Rask (BOS), 3. K. Turris (OTT)

Lucic doviedol Oilers k výhre čistým hetrikom

Milan Lucic (23) zaznamenal čistý hetrik v tretej tretine, ktorým zariadil víťazstvo Edmontonu 4:2 v San Jose. Dva góly strelil v presilových hrách, pričom na všetky tri potreboval spolu iba 12 minút a päť sekúnd. Connor McDavid (30) dosiahol 30-gólovú hranicu ako prvý hráč Oilers od sezóny 2011/12 a stal sa prvým „Olejárom“ s 12-zápasovou bodovou sériou od ročníka 1988/89. Pripísal si aj asistenciu, kým Oscar Klefbom prihrával na všetky štyri góly tímu ako prvý obranca tímu po Chrisovi Prongerovi v roku 2005. Cam Talbot čelil iba 15 strelám pri svojom 41. triumfe v sezóne, ktorým stanovil nový klubový rekord. Prekonali ho Joel Ward (10) a Brent Burns (29), ktorý si vyrovnal osobné maximum spred roka so 75 bodmi. V dvoch ročníkoch po sebe ich toľko nazbieral v klubovej histórii naposledy Brian Leetch (1996/97). Martin Jones sa prezentoval 28 zákrokmi, jedným aj po strele Andreja Sekeru. Slovenský obranca odohral takmer 22 a pol minúty aj s dvomi bodyčekmi a až šiestimi blokmi. Oilers si upevnili druhé miesto v Pacifickej divízii o dva body práve pred Sharks a o štyri za Anaheimom. Majú však zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic, 2. O. Klefbom, 3. C: McDavid (všetci EDM)

Gibson vynuloval Chicago, Hossa nehral

John Gibson zastavil všetkých 37 striel, z toho 18 v druhej tretine, pri svojom šiestom čistom konte v sezóne a 12. v kariére, čím doviedol Anaheim k domácemu triumfu 4:0 nad Chicagom. Viac núl v jednom ročníku vychytal v klubovej histórii iba Jean-Sebastien Guguere (2002/03, 8). O predĺžení bodovej série už na 13 zápasov rozhodol presilovkový gól Coreyho Perryho (19) zo siedmej minúty. V druhej tretine ho na listine strelcov doplnil Chris Wagner (6) a v tretej Ryan Kesler (22) s dvojbodovým Rickardom Rakellom (33). Corey Crawford inkasoval všetky góly z 26 striel. Pri druhej prehre Blackhawks po sebe oddychovali viaceré opory tímu, vrátane Slováka Marián Hossu. V prvom útoku si aj preto zahrali spolu Richard Pánik s Tomášom Jurčom. Obaja zaznamenali mínusový bod, dve strely a bodyček. Pánik odohral 17 a pol minúty, Jurčo o štyri minúty menej. Ducks naďalej vedú Pacifickú divíziu o štyri body.

Pekná víťazná akcia Anaheimu:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. R. Kesler (obaja ANA), 3. A. Panarin (CHI)

Tampa si udržala postupové šance výhrou nad Torontom

Brayden Point (16) strelil dva góly a Tampa Bay porazila Toronto 4:1, aby udržala nažive svoje malé postupové šance. Nikita Kučerov (39) a Michael Bournival (2) sa tiež trafili do čierneho, Andrej Vasilevskij zneškodnil 26 striel a víťazstvo Lightning zabránilo Maple Leafs zaistiť si postup do play-off. Čestný úspech kanadského tímu zaregistroval Nazem Kadri (32), kým Frederik Andersen opustil duel s 26 zásahmi. Oba tímy bojujú o poslednú voľnú pozíciu vo Východnej konferencii. Podstatne bližšie k nej má Toronto, ktoré v posledných dvoch zápasoch (proti Pittsburghu a Columbusu) potrebuje získať dva body. Ak by sa mu to nepodarilo, Tampa by musela poraziť Montreal aj Buffalo, aby ho preskočila.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman, 2. B. Point, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Debutant v bráne Calgary vychytal výhru nad Kings bez Gáboríka

Jon Gillies absolvoval svoj debut v NHL v bráne Calgary a viedol si v ňom viac než dobre. S 27 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 4:1 v Los Angeles a vyslúžil si post prvej hviezdy duelu. Ako jediný na neho našiel recept Trevor Lewis (12), ktorý vyrovnával stav na 1:1 len 76 sekúnd po otváracom góle Sama Bennetta (13) v presilovej hre. O ukončení krátkej série dvoch prehier Flames rozhodli tri góly v druhej tretine. Prvý z nich a zároveň víťazný strelil Dennis Wideman (5), zvyšné pridali Freddie Hamilton (2) a Alex Chiasson (12). Domáci Ben Bishop čelil 24 strelám, Marián Gáborík bol opäť na tribúne. Calgary si udržalo pozíciu prvej divokej karty v Západnej konferencii s rovnakým počtom bodov ako Nashville. Oba tímy čaká posledný zápas základnej časti.

Hviezdy duelu: 1. J. Gillies, 2. D. Wideman, 3. D. Engelland (všetci CGY)

Pittsburgh si zaistil výhodu domáceho prostredia

Pittsburgh, ktorý potešil návratom do akcie obranca Trevor Daley, si zaistil výhodu domáceho prostredia v sérii prvého kola proti Columbusu, keď uspel na ľade New Jersey pomerom 7:4. O góly sa pritom postaralo sedem rôznych hráčov, Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie a Matt Murray 34 zákrokov. K 50. výhre v sezóne pomohli gólmi Bryan Rust (15), Jake Guentzel (15), Josh Archibald (3), Conor Sheary (23), Patric Hörnqvist (21), Matt Cullen (13) a Nick Bonino (17). Penguins v tejto sezóne nazbierali už 111 bodov, čo je druhý najvyšší počet v klubovej histórii. „Dialbov“ pritom porazili v tejto sezóne vo všetkých piatich zápasoch, čo sa im od príchodu ligy do New Jersey ešte nepodarilo. O góly Devils sa postarali Stefan Noesen (8), John Moore (11), Taylor Hall (20) a Kyle Palmieri (26). Cory Schneider odchytal celý zápas a sedem gólov inkasoval z 28 striel.

Pekná kombinácia pri góle Shearyho:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. K. Palmieri (NJD), 3. J. Guentzel (PIT)

Jets i Jackets potvrdili svoje formy vo vzájomnom zápase

Pittsburghu k zaisteniu druhého miesta v Metropolitnej divízii pomohla aj prehra Columbusu, ktorý na domácom ľade podľahol Winnipegu 4:5. Víťazný gól kanadského tímu strelil Bryan Little (21), dvakrát sa presadil Jacob Trouba (8) a raz Mathieu Perreault (13) s Markom Scheifelem (32). Perreault pridal ku gólu aj dve asistencie, Little dokonca tri. V bráne Jets debutoval Eric Comrie, ktorý vo svojom prvom zápase NHL predviedol 35 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Brandon Saad (24) a raz Nick Foligno (26) s Booneom Jennerom (17). Joonas Korpisalo opustil duel s 27 zákrokmi. Kým Winnipeg vyhral šiesty zápas po sebe, Columbus natiahol svoju najdlhšiu sériu prehier v sezóne už na päť zápasov.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. B. Saad (CBJ), 3. J. Trouba (WPG)

Blues porazili Panthers 6:3

St. Louis trikrát prišlo o vedenie, ale v divokej tretej tretine skórovalo štyrikrát, aby uspelo na ľade Floridy pomerom 6:3. Jaden Schwartz (19) zaznamenal gól a dve asistencie, Jake Allen urobil 29 zákrokov a Blues si vylepšili bilanciu v posledných 17 zápasoch na 13-2-2. Z gólov mali radosť aj David Perron (18), Vladimir Tarasenko (38), Alex Pietrangelo (14), Patrik Berglund (23) a Ryan Reaves (6). Prví traja menovaní si pripísali aj po asistencii. Vincent Trocheck (23), Michael Matheson (7) a Denis Malgin (5) sa postarali o góly Panthers, kým James Reimer zastavil 32 z 37 striel. Florida prehrala šiesty zápas po sebe. Tímy v tretej dvadsaťminútovke nakombinovali šesť gólov. Do zostavy Blues sa vrátil obranca Carl Gunnarson.

Pietrangelov bod číslo 300 v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Berglund (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. I. McCoshen (FLA)

Arvidsson udržal Nashville v hre o tretie miesto v divízii

Viktor Arvidsson (31) strelil dva góly, vrátane víťazného, pridal dve asistencie a doviedol Nashville k vysokej výhre 7:3 v Dallase. Oba góly vsietil v prvej tretine, ktorú jeho tím vyhral 4:0. Skóre otvoril už po 66 sekundách, druhýkrát sa presadil 68 sekúnd pred prvou sirénou. So štyrmi bodmi si vytvoril osobné maximum a prvýkrát v kariére prekonal 30-gólovú hranicu. Dva góly a asistenciu zaznamenal Craig Smith (12), o zvyšné góly sa postarali Kevin Fiala (11), Harry Zolnierczyk (2) a Roman Josi (12) v presilovke. Anthony Bitteto dvakrát asistoval a Juuse Saros predviedol 30 zákrokov pri prvom triumfe po predošlých dvoch prehrách. Prekonali ho Jason Spezza (15), dvojbodový Radek Faksa (12) a Jason Dickinson (2), ktorí troma gólmi po sebe znížili stav v druhej tretine z 0:5 na 3:5. Antti Niemi inkasoval dvakrát z ôsmich striel, striedajúci Kari Lehtonen päťkrát z 21. Predators strácajú bod na St. Louis, ktoré je tretie v Centrálnej divízii a má zápas k dobru. Odohrajú však už iba jeden duel.

Dva góly Predators za 36 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. C. Smith, 3. R- Josi (všetci NSH)

Wild si vytvorili nové historické maximá

Minnesota zdolala Colorado na jeho ľade 4:3 a stanovila si nové klubové rekordy so 48 výhrami a 104 bodmi, čím prekonala zápisy zo sezóny 2006/07. Tretím triumfom v sérii celkovo aj proti Avalanche si tiež zaistila druhé miesto v Centrálnej divízii. Jeho základy položila v prvej tretine, ktorú vyhrala 2:0. Skóre duelu otvoril Jason Zucker (22) už po desiatich sekundách, čím vyrovnal svoj vlastný klubový rekord. Druhý gól strelil dvojbodový Nate Prosser (2). Tyson Jost (1) svojím prvým gólom v NHL a Francois Beauchemin (4) síce v druhej tretine zmazali náskok hostí, ale na presný zásah dvojbodového Nina Niederreitera (25) už nenašli odpoveď. Mikael Granlund (26) poistil víťazstvo predtým, ako upravil výsledok domáci Matt Nieto (7). Charlie Coyle dvakrát asistoval a Devan Dubnyk chytil 30 striel. Stal sa prvým brankárom klubovej histórie so 40 výhrami v sezóne. Calvin Pickard opustil zápas s 24 zákrokmi.

Zuckerov bleskový otvárací gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. N. Prosser (obaja MIN), 3. T. Jost (COL)

Vrbata rozhodol o predĺžení série prehier Canucks

Radim Vrbata (20) strelil v druhej tretine dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, ktorými zariadil domáci triumf Arizony 4:3 nad Vancouverom. Luke Schenn (1) skóroval prvýkrát v sezóne aj v drese Coyotes, Alex Burmistrov (5) tiež využil presilovku a Max Domi dvakrát asistoval. Louis Domingue pomohol k predĺženiu bodovej série na štyri duely s 26 zákrokmi. Prekonali ho Nikolaj Goldobin (2), Brock Boeser (3) v presilovke a dvojbodový Daniel Sedin (15). Poslední dvaja znížili stav z 1:4 na 3:4, Henrik Sedin asistoval pri všetkých troch góloch. Ryan Miller kryl 18 striel, ale neodvrátil šiestu prehru Canucks v sérii. Schenn skóroval prvýkrát od 23. februára 2016, po 99 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata, 2. M. Domi (obaja ARI), 3. H. Sedin (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 29/29 (100 %) - - - - - - -
T. Jurčo (CHI) 13:34 0 0 0 -1 0 2 1
R. Pánik (CHI) 17:25 0 0 0 -1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 23:01 0 1 1 -1 4 2 1
A. Sekera (EDM) 22:26 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies