Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Arizona Coyotes: Na ľade bez úspechu, v inováciách na čele NHL

Mužstvo Arizona Coyotes vstupovalo do aktuálnej sezóny s množstvom očakávaní a s vierou výraznejšieho posunu k vytúženým brehom play-off, k čomu mali výrazne prispieť predsezónne posily ako Alex Goligoski, Luke Schenn či Radim Vrbata. Zbierať potrebné víťazstvá sa im však nedarí ani v tomto ročníku a už s výrazným predstihom bolo zrejmé, že do vyraďovacích bojov opäť neprekĺznu.

Posledným väčším úspechom organizácie bolo finále konferencie v sezóne 2011/2012, v ktorom podľahli vtedajšiemu šampiónovi, mužstvu Los Angeles Kings. Útechou pre klub, ktorý nereprezentuje len jedno mesto, ale celý štát Arizona, môže byť jedine vysoká šanca v draftovej lotérii na voľbu číslo jeden v najbližšom vstupnom drafte NHL.

Napriek nepriaznivým výsledkom na ľade organizácia „kojotov“ vyniká spomedzi ostatných tímov NHL v mnohých iných aspektoch, prepisujúcich dejiny NHL. Generálnym manažérom klubu je John Chayka, historicky najmladší generálny manažér zo všetkých tímov NHL. Do funkcie bol vymenovaný vo veku len 26 rokov, po odvolaní dlhoročného generálneho manažéra „kojotov“ Dona Maloneya.

Od roku 2009 pôsobil ako analytik moderných hokejových štatistík, zameraných najmä na dôslednú analýzu videí z jednotlivých zápasov a analýzu progresu jednotlivých hráčov na základe ich štatistických ukazovateľov. Zaujímavým faktom je aj to, že kapitán tímu „kojotov“, Shane Doan, je o 13 rokov starší ako Chayka.

Dawn Braidová, trénerka „kojotov“ pre korčuliarske tréningy, je zároveň prvou ženou, ktorej bol zverený post pomocnej trénerky v NHL na plný úväzok. V minulosti spolupracovala v úlohe konzultantky s mužstvami Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, Toronto Maple Leafs a Calgary Flames, no zmluvu na plný úväzok dostala práve v Arizone.

Dawn vynikala aj pri práci s jednotlivcami, napríklad s kapitánom „ostrovanov“ z New Yorku, Johnom Tavaresom, ktorý pod jej vedením zaznamenal výrazný progres techniky svojho korčuľovania.

V súčasnej NHL, kde sa každé ekonomicky stabilnejšie mužstvo musí vyrovnať s platovým stropom, slúži organizácia Coyotes aj ako „zberňa“ zaťažujúcich kontraktov od iných organizácii NHL.

Tím Johna Chayku má problém naplniť minimálne platové zaťaženie predpísané vedením NHL, a preto sú na ich výplatnej páske aj hráči ako Pavel Daciuk, Chris Pronger či Dave Bolland.

Z viacerých pohľadov je teda tím Arizona Coyotes výnimočným klubom príležitostí pre hráčov, trénerov a manažérov, ktorí by v inom tíme NHL šancu s veľkou pravdepodobnosťou nedostali.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies