Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar sa rozlúčil s Joe Louis Arénou víťazným gólom

V nedeľu vyvrcholila základná časť sezóny 2016/17 desiatimi zápasmi, v ktorých sa predstavila aj trojica Slovákov. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý rozhodol posledný zápas v Joe Louis Aréne. Connor McDavid ovládol ligovú produktivitu, Sidney Crosby tabuľku strelcov. Henrik Zetterberg a Jarome Iginla dosiahli míľniky.


Tatar prispel k víťaznej rozlúčke s „JLA“

Posledný zápas v ikonickej Joe Louis Aréne dopadol pre Detroit dobre a prsty vo víťazstve 4:1 nad New Jersey mal aj slovenský útočník Tomáš Tatar (25), ktorý strelil svoj 25. gól v sezóne. Bol víťazný. Vo svojom tisícom zápase NHL skóroval aj Henrik Zetterberg (17) a nebudete veriť, kto tiež skóroval... Riley Sheahan (2), ktorého delil nedeľný zápas od negatívneho rekordu NHL, napokon sezónu bez gólov neukončí a proti Devils sa dokonca presadil dvakrát. Frans Nielsen a Gustav Nyquist zaznamenali po dve asistencie, Jimmy Howard 24 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept John Moore (12). Cory Scheider opustil duel s 31 zásahmi. Tatar ho ohrozil dokopy trikrát, pričom odohral 16 minút a šesť sekúnd. Zaznamenal aj plusový bod. Zápas vo vypredanej „JLA“ sledoval aj Steve Yzerman, niekdajší kapitán Red Wings a súčasný generálny manažér Tampy Bay. „Odohral som tu celú kariéru a nikdy som nezažil nič podobné,“ povedal pre AP Yzerman, ktorý vhodil slávnostne buly. Mrzí ho len to, že podobne ako Lightning, ani Red Wings nebudú hrať tento rok v play-off. Detroitu sa to stalo prvýkrát od roku 1990. „Nedostali sme sa do play-off a napriek tomu sme dnes mali takú podporu od fanúšikov. Máte z toho až zimomriavky,“ poznamenal obranca Niklas Kronwall. Do play-off nepostúpili ani Devils, ktorí v ňom hrali naposledy v roku 2012.

Tatarov 25. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg, 2. R. Sheahan, 3. G. Nyquist (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Eberle strelil hetrik, McDavid získal Art Ross Trophy so 100 bodmi

Edmonton zakončil dlhodobú časť ročníka domácou výhrou 5:2 nad Vancouverom, treťou v sérii. Napriek tomu skončil druhý v Pacifickej divízii a v prvom kole play-off ho čaká San Jose. Jordan Eberle (20) skóroval v každej tretine a zaznamenal svoj druhý hetrik v NHL, na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Leon Draisaitl (29) a Drake Caggiula (7). Connor McDavid dvakrát asistoval a dosiahol hranicu 100 bodov ako prvý hráč Oilers od sezóny 1995/96 (Doug Weight, 104). Získal tak svoju prvú Art Ross Trophy pre lídra bodovania NHL. Predĺžil si tiež bodovú sériu na 14 duelov, čo naposledy dokázali v klubovej histórii Gretzky s Messierom (1987/88). Cam Talbot čelil len 17 strelám, z ktorých ho prekonali Nikolaj Goldobin (3) a Nikita Triamkin (2). Domáci zasypali Richarda Bachmana 44 strelami, z toho štyri boli od slovenského obrancu Andreja Sekeru. Počas 19 a trištvrte minúty v akcii si pripísal aj plusový bod. Canucks ukončili ročník ôsmimi prehrami v sérii.

McDavidov 100. bod sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle, 2. C. McDavid, 3. L. Draisaitl (všetci EDM)

Ducks vyhrali piaty divízny titul v sérii, Iginla dosiahol míľnik

Shea Theodore (2) skóroval po 53 sekundách predĺženia a rozhodol o domácom triumfe Anaheimu 4:3 nad štátnym rivalom z Los Angeles, ktorý mu zaistil zisk piateho titulu v Pacifickej divízii po sebe a šiesteho celkovo. V prvom kole play-off narazí na Calgary. Patrick Eaves (32), Antoine Vermette (9) v presilovke a Nate Thompson (1) sa tiež presadili strelecky, Rickard Rakell nazbieral dve prihrávky a Ryan Getzlaf tri. Jonathan Bernier kryl 15 striel, vrátane jednej z hokejky slovenského krídelníka Mariána Gáboríka. Odohral necelých 12 a pol minúty aj s plusovým bodom a bodyčekom. Z jeho spoluhráčov rozvlnili sieť Bernierovej brány Kyle Clifford (6), Dustin Brown (14) a Drew Doughty (12) v presilovej hre. Jonathan Quick urobil 20 zákrokov. Jarome Iginla asistoval a dosiahol métu 1300 bodov v NHL ako 34. hráč histórie. Ducks zaznamenali 10-zápasovú domácu bodovú sériu v druhej sezóne po sebe.

Theodorov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Theodore, 2. R. Getzlaf, 3. R. Rakell (všetci ANA)

Reimer na záver sezóny vynuloval víťaza Prezidentovej trofeje

James Reimer zastavil všetkých 38 striel pri svojom druhom čistom konte po sebe, treťom v sezóne a 17. v kariére. V posledných dvoch zápasoch základnej časti chytil všetkých 63 striel. Doviedol Floridu k víťazstvu 2:0 na ľade Washingtonu, kde vo veľkom štýle ukončila ročník. O jej góly sa postarali Derek MacKenzie (6) vo vlastnom oslabení a Denis Malgin (6) v presilovej hre. Braden Holtby inkasoval víťazný gól zo 14 striel, striedajúci Philipp Grubauer druhý zo zvyšných šiestich. Capitals, ktorí hrali bez niekoľkých hviezd, inkasovali v tejto sezóne najmenej gólov v lige (182). V prvom kole play-off si zmerajú sily s Torontom. Obranca Panthers Keith Yandle odohral 632. zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. D. MacKenzie (obaja FLA), 3. G. Mitchell (WSH)

Toronto bod nezískalo, Columbus vyhral 3:2

V prvom kole play-off boj o Ontário neuvidíme. James van Riemsdyk (29) strelil prvé dva góly zápasu, ale Toronto prehralo svoj posledný zápas základnej časti s Columbusom 2:3 a vo svojej prvej sérii play-off od roku 2013 bude čeliť Washingtonu. Curtis McElhinney urobil 29 zákrokov, ale jeho mužstvo nedokázalo udržať sľubný náskok a v druhej tretine ho prekonali Matt Calvert (10), Josh Anderson (17) a Cam Atkinson (35). K poslednej výhre pred sériou proti Pittsburghu pomohol aj Joonas Korpisalo, ktorý zastavil 30 striel. Torontu stačil len bod, aby sa v prvom kole stretlo s Ottawou. Takto narazí na najsilnejší tím základnej časti. Nedeľným negatívom bol aj fakt, že sa zranil obranca Nikita Zajcev. Mike Babcock sa však vážnejšieho zranenia neobáva.

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. C. Atkinson (CBJ)

Islanders ukončia ročník s víťaznou sériou

Anders Lee (34) a Brock Nelson (20) skórovali v druhej tretine a Islanders ukončili sezónu šesťzápasovou víťaznou sériou, keď v nedeľu porazili Ottawu 4:2. Z gólov sa tešili aj Andrew Ladd (23) a Jason Chimera (20) a prvýkrát po päťzápasovej odmlke chytal Thomas Greiss. Z 34 striel ho prekonali len Bobby Ryan (13) a Jean-Gabriel Pageau (12). Mike Condon inkasoval tri góly z 20 striel. Senators hrali bez desiatich hráčov základnej zostavy. V prvom kole play-off narazia na Boston.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. A. Lee, 3. A. Ladd (všetci NYI)

Hellberg vyhral svoj premiérový štart v NHL

Magnus Hellberg predviedol 22 zákrokov a vychytal domáci triumf New Yorku Rangers 3:2 nad Pittsburghom pri svojom prvom štarte v NHL. Víťazný gól, len svoj druhý od 19. februára, strelil Jimmy Vesey (16), ktorý prelomil nerozhodný stav v tretej tretine. Pred ním skórovali dvojbodový Ryan McDonagh (6) a Derek Stepan v presilovej hre, kým Mika Zibanejad dvakrát asistoval. Všetci traja prekonali debutanta Tristana Jerryho z 25 striel. O góly Penguins sa postarali Nick Bonino (18) a Carter Rowney (3). Sidney Crosby nebodoval, ale so 44 gólmi aj tak získal svoju druhú Maurice Richard Trophy v kariére. Jediným vylúčeným hráčom zápasu bol ligový debutant v drese obhajcu titulu Jean-Sebastien Dea.

Veseyho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh, 2. J. Vesey, 3. M. Hellberg (všetci NYR)

Tampa sa rozlúčila víťazstvom nad Buffalom

Brayden Point (18) strelil dva góly, vrátane víťazného minútu a pol pred koncom, aby Tampa Bay uzavrela sezónu domácim víťazstvom 4:2 nad Buffalom. Braydon Coburn (5) skóroval v oslabení a Victor Hedman (16) pridal poistku do prázdnej brány. Andrej Vasilevskij urobil 26 zákrokov a jeden z predsezónnych favoritov na titul sa rozlúčil so sezónou s jednobodovou stratou na play-off. O góly Sabres sa postarali William Carrier (5) a Evander Kane (28), ktorý dosiahol hranicu 300 bodov v NHL. Linus Ullmark zastavil 33 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. A. Vasilevskij, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Sobotka skóroval pri výhre Blues nad Coloradom

Vladimir Tarasenko (39) strelil víťazný gól len 79 sekúnd po tom, čo skóroval navrátilec Vladimir Sobotka (1) a St. Louis porazilo Colorado 3:2. Český útočník, ktorý podpísal s Blues zmluvu len nedávno, strelil svoj prvý gól v NHL za ostatné tri roky. Tím z Missouri vyhral 15. zápas z ostatných 19 aj vďaka 32 zákrokom Jakea Allena a gólu Zacha Sanforda (4). Francois Beauchemin (5) a Mikko Rantanen (20) skórovali z hráčov denverského tímu, kým Calvin Pickard sa rozlúčil s ročníkom 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. V. Sobotka (STL), 2. M. Rantanen (COL), 3. V. Tarasenko (STL)

Bickell prispel k výhre vo svojom poslednom zápase kariéry

Bryan Bickell sa presadil v samostatných nájazdoch a pomohol Caroline k výhre 4:3 vo Philadelphii, kde ukončil hráčsku kariéru. V rovnakej hale zdvihol v roku 2010 nad hlavu svoj prvý Stanley Cup. Rozhodujúci nájazd premenil Brock McGinn (7), ktorý tiež strelil dva góly v normálnom hracom čase. Sebastian Aho (24) vynútil predĺženie v presilovej hre a Eddie Läck sa prezentoval 41 zákrokmi. V nájazdoch ho z troch strelcov prekonal iba Claude Giroux, v riadnom hracom čase dvojgólový Dale Weise (8) a Wayne Simmonds (31). Sean Couturier dvakrát asistoval a Anthony Stolarz pomohol ukončiť sériu piatich prehier s 32 zákrokmi. Ivan Provorov odohral všetkých 82 zápasov základnej časti, čo dokázal ako prvý nováčik Flyers od sezóny 1993/94. Pre oba tímy sa sezóna skončila.

Bickellov rozlúčkový gól:

Hviezdy duelu: 1. B. McGinn, 2. S. Aho (obaja CAR), 3. D. Weise (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:06 1 0 1 +1 0 3 0
M. Gáborík (LAK) 12:24 0 0 0 +1 0 1 1
A. Sekera (EDM) 19:44 0 0 0 +1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies