Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

AHL

Koniec základnej časti. V play-off AHL aj Slovák + dvojice 1. kola

V nižšej AHL sobotný program ukončil základnú časť a do play-off postúpilo najlepších 16 tímov, vrátane jedného so Slovákom. Ako sa darilo hráčom spod Tatier v poslednom týždni a ako pre nich dopadla základná časť?

Hrivík je najproduktívnejší Slovák základnej časti

V tejto sezóne AHL sa predstavilo šesť Slovákov a piati z nich boli korčuliari. Krátke pôsobenia v lige zažili Marko Daňo a Tomáš Jurčo, ktorí však v sezóne pokračovali v NHL. V závere základnej časti v lige debutoval Radovan Bondra, ktorý ani v tohtotýždňových troch dueloch nebodoval. Rockford do play-off nepostúpil.

V play-off si nezahrá ani najproduktívnejší Slovák sezóny Marek Hrivík. Útočník Hartfordu, ktorý skončil posledný, si v posledných troch zápasoch rozšíril bodové konto o jeden gól a v druhej sezóne po sebe dosiahol 40-bodovú hranicu. Kým vlani nazbieral 41 bodov, tentokrát rovných 40. Strelil však viac gólov a odohral menej zápasov.

Hrivíkoví v slovenskej produktivite dýchal na krk nováčik Peter Cehlárik, ktorý zaostal o dva body. V 49 zápasoch strelil 20 gólov, najviac spomedzi Slovákov. Tento týždeň sa vrátil do akcie po zranení a odohral dva zápasy z troch. V prvom si pripísal gól a asistenciu.

P. Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
1.   Kenny Agostino, Ú (Chicago) 65 24 59 83 +24 48
2.   Chris Terry, Ú (St. John's) 58 30 38 68 0 36
3.   Chris Mueller, Ú (Tucson) 68 19 48 67 -4 48
... Slováci v AHL:
110. -4 Marek Hrivík, Ú (Hartford) 56 16 24 40 +3 12
120. +4 Peter Cehlárik, Ú (Providence) 49 20 18 38 +11 20
817. -9 Tomáš Jurčo, Ú (Grand Rapids)* 2 1 1 2 0 6
849. -10 Marko Daňo, Ú (Manitoba)* 6 0 2 2 -6 4
1092. -92 Radovan Bondra , Ú (Rockford) 5 0 0 0 -6 2
* - momentálne nie je súčasťou tímu

Aj v tejto sezóne sa v AHL predstavil slovenský brankár. Nečakane to však nebol Peter Budaj, ktorý vlani žiaril v drese Ontaria, ale Jaroslav Halák, ktorý na konci decembra putoval na „farmu“ Islanders. Pred povolaním naspäť odohral 27 zápasov a prezentoval sa vo veľmi dobrom svetle. Bridgeportu aj pomohol dostať sa na postupovú pozíciu, no nakoniec si ju Sound Tigers nedokázali udržať.

P. Zmena Meno (tím) Z V GAA Úsp. Z. ČK
1.   Zane McIntyre (Providence) 31 21 2,03 93,0% 2
2.   Troy Grosenick (San Jose) 49 30 2,04 92,6% 10
3.   Anton Forsberg (Cleveland) 51 27 2,28 92,6% 4
... Slováci v AHL:
7. +1 Jaroslav Halák (Bridgeport)* 27 17 2,15 92,5% 2
* - momentálne nie je súčasťou tímu

Za najužitočnejšieho hráča sezóny bol zvolený útočník Kenneth Agostino z tímu Chicago Wolves. Držiteľ Ceny Lesa Cunninghama ovládol kanadské bodovanie. Najlepším obrancom sa stal Matt Taormina zo Syracuse, brankárom Troy Grosenick, nováčikom útočník Daniel O’Regan a trénerom Roy Sommer. Poslední traja menovaní reprezentujú San Jose.

Článok pokračuje pod reklamou

Viac: Nižšia AHL spoznala svojho najužitočnejšieho hráča

Užitočné odkazy: Tabuľky    Kanadské bodovanie    Poradie strelcov    Úspešnosť brankárov

V play-off sa predstaví len Cehlárik

Do vyraďovacích bojov v nižšej AHL postupujú štyri najlepšie tímy v každej divízii. Dostal sa tam aj záložný tím Bostonu, Providence Bruins, za ktoré hráva Peter Cehlárik. Ten bude jediným Slovákom, ktorý sa predstaví v tohtoročnom play-off.

Providence vyzve v prvom kole tím Wilkes-Barre/Scranton Penguins, ktorý nie len ovládol Atlantickú divíziu, ale bol aj najlepším tímom základnej časti so 107 bodmi a 70,4% úspešnosťou. Nebude to ľahký súper, ale zdolateľný. Bruins vyhrali dva zo šiestich vzájomných duelov základnej časti, pričom prehry boli veľmi tesné.

Víťazi sérii prvého kola, ktoré sa hrajú na tri víťazné duely, sa stretnú v druhom kole s ďalšími rivalmi v divíznom finále. Od tohto kola sa bude hrať na štyri víťazné zápasy. Nasledovať bude tretie kolo – finále konferencií. Vrcholom budú finálové boje o Calderov pohár, ktorého obhajca, Cleveland, do play-off nepostúpil.

Play-off začína dvoma zápasmi vo štvrtok.

Dvojice 1. kola play-off:
Západná konferencia
Chicago (C1) – Charlotte (C4)
Grand Rapids (C2) – Milwaukee (C3)
San Jose (P1) – Stockton (P4)
San Diego (P2) – Ontario (P3)

Východná konferencia
W-B/Scranton (A1) – Providence (A4)
Lehigh Valley (A2)– Hershey (A3)
Syracuse (S1) – St. John's (S4)
Toronto (S2) – Albany (S3)

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies