Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik asistoval, no Chicago čelí vypadnutiu. Z výhry sa tešil len Marinčin

V pondelok pokračovalo prvé kolo play-off štyrmi zápasmi s rovnakým počtom Slovákov. Ottawa a Toronto sa ujali v sériách vedenia 2-1, Anaheim a Nashville získali postupové mečbaly. Zo Slovákov bodoval len Richard Pánik, ktorý asistoval.

Východná konferencia

BOSTON – OTTAWA 3:4 PP (stav série: 1-2)

Ottawa vstúpila do tretieho zápasu série výborne. V prvej tretine prestrieľala Boston pomerom 10:3 a vyhrala ju 2:0 vďaka gólom Mikea Hoffmana a dvojbodového Dericka Brassarda v rozmedzí 25 sekúnd. Hoffman dokonca v úvode druhej časti hry zvýšil náskok Senators už na 3:0 v presilovej hre. Domáci sa však nevzdali a troma gólmi ešte do prestávky vyrovnali stav. Noel Acciari a David Backes skórovali za 42 sekúnd a David Pastrňák v početnej výhode zmazal vedenie hostí. Tí sa však napokon radovali z výhry 4:3 a vedenia 2-1 na zápasy, keď dvojbodový Bobby Ryan strelil víťazný gól v šiestej minúte predĺženia. Využil druhú presilovku kanadského tímu zo štyroch v zápase. Erik Karlsson k nej prispel dvoma prihrávkami a Craig Anderson 17 zákrokmi. Tuukka Rask čelil 32 strelám pri druhej prehre po sebe, John-Michael Liles si z duelu odniesol dve asistencie. Štvrtý zápas série je na programe v stredu opäť v bostonskej TD Garden.

Kapitán Bruins, slovenský obranca Zdeno Chára, bol opäť najvyťaženejším hráčom tímu a druhým v zápase s časom 29:07. Pripísal si počas nich mínusový bod, dva bloky a šesť bodyčekov, druhý najvyšší počet zo všetkých hráčov. Ryan je tretím hráčom v histórii Senators, ktorý využil presilovku v predĺžení zápasu play-off. Jeho tím vyhral vôbec prvýkrát dva zápasy play-off po sebe. Nikdy predtým v ňom nezvíťazil, ak prišiel o trojgólový náskok.

Článok pokračuje pod reklamou

Ryanov víťazný gól :

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. B. Ryan, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Craig Anderson, brankár Senators: „Bojujeme sami so sebou v našich hlavách. Ja sa musím uistiť, že chlapcov predo mnou podržím. Ak sa moc pozeráte späť do minulosti, nemôžete byť dobrí v súčasnosti.“

Patrice Bergeron, útočník Bruins: „Bol to z našej strany hrozný úvod zápasu. Toto sa v play-off nemôže stávať. Prvá tretina nám nevyšla a oni sa dostali na koňa. My sme však začali stíhaciu jazdu a odviedli sme dobrú prácu, aby sme sa dostali späť do hry.“

TORONTO – WASHINGTON 4:3 PP (stav série: 2-1)

Aj tretí zápas série medzi najlepším tímom základnej časti a mladým Torontom sa rozhodoval v predĺžení. Druhýkrát po sebe v ňom bol úspešnejší kanadský tím, ktorý v prvom domácom dueli tohto play-off zvíťazil nad Washingtonom 4:3 a nečakane vedie v sérii 2-1. Capitals pritom vyhrávali už v piatej minúte 2:0 po presných zásahoch dvojbodového Nicklasa Bäckströma a Alexa Ovečkina. Auston Matthews znížil stav svojím prvým gólom v play-off v kariére, ale Jevgenij Kuznecov v úvode druhej tretiny obnovil dvojgólový náskok hostí. Nazem Kadri a nováčik William Nylander však do prestávky vyrovnali skóre. V tretej časti hry gól nepadol, no predĺženie tentoraz netrvalo dlho. Už po 97 sekundách ho ukončil Tyler Bozak presilovkovým gólom. Matthews s Kadrim pridali ku gólu asistenciu, Morgan Rielly ich získal dve a Frederik Andersen predviedol 23 zákrokov. Braden Holtby kryl 24 striel a T. J. Oshie tiež nazbieral dve prihrávky. Slovenský obranca Totonta Martin Marinčin odohral 13 a pol minúty s plusovým bodom, bodyčekom a dvomi blokmi.

Matthews sa vo veku 19 rokov a 212 dní stal najmladším strelcom Toronta v play-off od roku 1988. Maple Leafs hrali predĺženie v prvých troch zápasoch série play-off druhýkrát v histórii, Capitals rovnako druhý raz odohrali tri predĺženia v play-off po sebe. Toronto zmazalo viacgólový náskok a vyhralo prvýkrát od roku 2003. Bozak je tretím hráčom novodobej klubovej histórie, ktorý využil presilovku v predĺžení play-off.

Bozakov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. A. Matthews (obaja TOR), 3. N. Bäckström (WSH)

Tyler Bozak, útočník Maple Leafs: „Je to veľmi emotívne. V tejto sérii sme mali veľa vzostupov i pádov a každý zápas dospel do predĺženia. Rozhodne sú to najzábavnejšie typy zápasov a je pekné byť odmenený za snahu.“

John Carlson, obranca Capitals: „Musíme mať krátku pamäť, prekonať to a pohnúť sa vpred. V ďalšom zápase budeme lepším tímom. Musíme stavať na pozitívach a nevracať sa k tomu zlému. Stále máme dostatok času rozhodnúť o svojom osude.“

Západná konferencia

NASHVILLE - CHICAGO 3:2 PP (stav série: 3-0)

A Chicago je tam, kde byť nechcelo. Po premárnení dvojgólového vedenia v treťom zápase série proti Nashville sa muselo hrať predĺženie. Už sa schyľovalo k záveru toho prvého, keď Bridgestone Arena explodovala radosťou. O výhre 3:2 rozhodol domáci Kevin Fiala, vďaka ktorému vedú Predators v sérii už 3:0 na zápasy. O vyrovnanie stavu sa v tretej tretine postaral dvoma gólmi Filip Forsberg a Pekka Rinne odviedol opäť solídny výkon, keď urobil 34 zákrokov. Viac práce mal Corey Crawford, ktorý čelil 49 strelám. Z jeho spoluhráčov sa presadili Dennis Rasmussen a Patrick Kane, ktorý strelil svoj 50. gól v play-off. Do bodovania sa zapísal aj Richard Pánik, ktorý asistoval pri otváracom góle zápasu. V tom ďalšom bude mať jeho tím už nôž na krku. Nashville o svojom postupe bude môcť rozhodnúť už vo štvrtok na domácom ľade.

V pondelok odohral zo slovenských útočníkov viac minút Marián Hossa, ktorý strávil na ľade 23 minút a 19 sekúnd. Zaznamenal päť streleckých pokusov, mínusový bod a pripísal si dve trestné minúty. Pánik zaregistroval jednu strelu, pričom odohral 18 minút a 31 sekúnd.

Fialov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala, 2. F. Forsberg, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Kevin Fiala, útočník Predators: Je to víťazstvo charakteru. Každý z nás pred treťou tretinou cítil, že to môžeme otočiť. Každý jeden náš hráč pracoval tvrdo, a preto sa nám to nakoniec aj podarilo.

Patrick Kane, útočník Blackhawks: Práve teraz je to ťažké. Táto dnešná prehra nás bude chvíľu trápiť. Máme teraz dva dni voľna, tak si musíme oddýchnuť a vrátiť sa z lepšími pocitmi. Musíme to brať zápas po zápase. Viem, že je to cliché, ale platí, že musíme vyhrať najskôr ďalší zápas. Čo sa stane potom, uvidíme.

CALGARY - ANAHEIM 4:5 PP (stav série: 0-3)

Minútu a pol potreboval Anaheim v nadstavenom čase, aby po prvýkrát vo svojej histórii zavŕšil taký veľký obrat v play-off. Corey Perry vystrelil, puk sa nešťastne odrazil od Michaela Stonea do brány a bolo rozhodnuté. Kalifornský tím vyhral 5:4 a v sérii proti Calgary vyhráva už 3:0 na zápasy. Flames pritom v zápase viedli 2:0 i 4:1! Pomohli im k tomu aj tri presilovkové góly dvojbodového Seana Monahana, Krisa Versteega a Sama Bennetta. Skóroval aj Stone, kým Mikael Backlund a TJ. Brodie zaznamenali po dve asistencie. Štyri góly inkasoval John Gibson zo 16 striel. Následne ho nahradil v strede druhej tretiny Jonathan Bernier, ktorý čelil tiež 16 strelám, ale nekapituloval ani raz. Briana Elliotta z 27 striel prekonali v normálnej hracej dobe Nick Ritchie, Nate Thompson a dvakrát Shea Theodore, ktorý strelil aj vyrovnávajúci gól v 56. minúte. Kalifornský tím bude mať šancu spečatiť postup v stredu, keď sa odohrá zápas číslo štyri opäť na ľade Calgary.

Perryho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. K. Bieksa (ANA), 3. S. Bennett (CGY)

Corey Perry, útočník Ducks: Nikdy nemôžete hovoriť nikdy. My sme len neustále tlačili, striedanie po striedaní, dostávali puky k bráne a našli sme cestu za víťazstvom. A to je všetko, na čom záleží.

Brian Elliott, brankár Flames: Táto prehra nie je ľahké, ani pre mňa osobne. Necítim, že som chytal dobre. Trochu som sklamal náš tím. Nemyslím si však, že teraz začneme o sebe pochybovať. Je to ťažké, ale musíme sa zomknúť a spoločne ešte zabojovať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies