Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Columbus v tejto sezóne ožil, ale v play-off zotrval len krátko

Tím Columbus Blue Jackets sa takto pred rokom zmieroval s tým, že skončil na predposlednom mieste Východnej konferencie. Tento rok zažil výrazne zlepšenie, ktoré však tiež viedlo k sklamaniu.

Columbus vedený ambicióznym Johnom Tortorellom skončil v základnej časti tretí v Metropolitnej divízii i v celej konferencii. Vytvoril si nový rekord s 50 víťazstvami a po prvýkrát pokoril stobodovú hranicu (108).

Blue Jackets, ktorým chýbalo len jedno víťazstvo, aby vyrovnali ligový rekord Pittsburghu so 17 triumfami po sebe, narazili v play-off práve na Penguins. S nimi ťahali za kratší koniec povrazu a séria sa skončila už po piatich zápasoch.

„Som hrdý na náš klub. Nebola to typická séria 1:4. Nebudem sa na to sťažovať. Jednoducho vyhrali oni,“ povedal Tortorella pre AP.

Článok pokračuje pod reklamou

Tím z Ohia mal cieľ ísť v play-off ďalej, ale formát play-off mu prisúdil v prvom kole obhajcu titulu. Ani pri svojej tretej účasti v bojoch o Stanleyho pohár tak tím nevyhral svoju historicky prvú sériu. V NHL hráva od sezóny 2000/01.

„V tejto sezóne sme dosiahli veľa dobrých vecí, ale my sme tu preto, aby sme hrali o Stanleyho pohár. A tento rok sme boli z bojov vyradení. Veľa takých šancí nedostávate,“ smútil Alex Wennberg.

„Modrokabátnici“ v tejto sezóne ťažili najmä zo skvelých výkonov brankára Sergeja Bobrovského, ktorý je hlavným favoritom na Vezinovu trofej. Potešil však aj mladý obranca Zach Werenski, ktorý už bol nominovaný na cenu pre najlepšieho nováčika. Cam Atkinson sa zase zaradil s 35 gólmi medzi najlepších strelcov ligy a bol najproduktívnejším hráčom tímu so 62 bodmi.

Columbus, ktorý pred sezónou veľa významných zmien neurobil, si polepšil oproti sezóne 2015/16 o 16 víťazstiev a 32 bodov. Strelil o 30 gólov viac, inkasoval o 57 menej.

V play-off sa však hrá od nuly a tam sa tímu podarilo streliť len 13 gólov, kým inkasoval 21. Teraz tak už môže začať myslieť na ďalší ročník. Ešte nikdy nepostúpil do play-off dvakrát po sebe. Tým sa začne jeho nová misia.

„Sú to nepríjemné pocity, ale mali sme tu veľmi dobrú skupinu hráčov. Musíme sa len z toho poučiť do budúcnosti. Teraz je to však sklamanie. Penguins majú dobrých hráčov, dobré mužstvo a jednoducho nás porazili. Ako som už povedal, treba sa z toho poučiť a ísť ďalej,“ povedal Bobrovskij.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies