Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Bostonu chýbali zranení hráči. Sklamanie po vypadnutí bolo cítiť

Jozef Struhár  
24.04.2017

Boston chcel a snažil sa vynútiť siedmy zápas série proti Ottawe. Napokon však dopadol v nedeľu tak ako v každom domácom zápase proti kanadskému tímu – prehral. Po tejto prehre sa však rozlúčil so sezónou.

Táto sezóna sa v Bostone niesla v znamení návratu do play-off po dvojročnej odmlke. Bruins v základnej časti urobili konečne rozhodnutie, na ktoré sa dlhšie čakalo. Vyhodili Claudea Juliena a jeho nástupca Bruce Cassidy pomohol doviesť tím do bojov o Stanleyho pohár.

Ambície tím nemal malé, ale v prvom kole narazil na Senators. Napriek tomu, že v základnej časti prehral Boston každý jeden vzájomný duel, veril si. Začiatok bol dobrý, no potom prehral tri zápasy po sebe. Zvrat sa mu nepodaril a po jednej výhre prišla opäť prehra. Tá definitívna.

„Bojovali sme tvrdo, aby sme vynútili šiesty zápas a aby sme sa aj v ňom dostali späť do hry a vynútili predĺženie. Bolí to. Je ťažké tu teraz stáť,“ priznal útočník Patrice Bergeron pre tímový web.

Článok pokračuje pod reklamou

Všetkých šesť zápasov série bolo rozhodnutých jedným gólom. Štyri rozhodoval nadstavený čas. Dvakrát, vrátane nedeľného duelu, sa stalo „medveďom“ osudné vylúčenie. Sklamanie je o to väčšie, že tím mál na to, aby cez Ottawu postúpil.

„Myslím si, že sme hrali dostatočne dobre na to, aby sme mali príležitosť postúpiť ďalej. Oni však urobili o trochu viac akcií ako my. Každý zápas sa mohol skončiť víťazstvom jedného alebo druhého tímu. Som hrdý na mojich zverencov. Ak by nám vyšli jedna či dve akcie, mohli sme byť na ceste do Ottawy alebo New Yorku,“ povedal Cassidy.

Boston sa v play-off vyrovnával s početnými zraneniami. Spoľahlivo hrali počas sezóny obrancovia Torey Krug a Brandon Carlo, ktorí do bojov o Stanlehyo pohár nezasiahli. Zranenia obmedzovali aj ďalších obrancov – Adam McQuaida a Colina Millera, ako aj centra Davida Krejčího.

„Nanešťastie nám chýbalo niekoľko hráčov, niekoľko kvalitných hráčov. Nemali sme našu najlepšiu zostavu, ale nebudeme sa pýtať, čo by bolo, keby. Nemá to zmysel, ak mám byť úprimný. Mali sme k dispozícii to, čo sme mali a všetci hráči sa snažili. Nechcem znížiť ich výkony, no chýbal nám Krug, chýbal nám Carlo, chýbal nám aj McQuaid,“ dodal Cassidy.

Podstatné pre Bruins je to, že sa v tejto sezóne môžu nájsť aj pozitíva do budúcnosti. Niekoľko mladíkov zaujalo svojou hrou, vrátane Davida Pastrňáka, Charlieho McAvoya, Carla či Seana Kuralyho. Šancu dostal aj slovenský útočník Peter Cehlárik. Až 11 hráčov nabralo v tomto roku svoje prvé skúsenosti z play-off. To je tiež plusom do budúcna.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies