Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Čo napovedala táto sezóna o budúcnosti Cháru a Marinčina?

V nedeľu skončila púť vyraďovacími bojmi aj dvom vysokým slovenským obrancom. Svoj posledný zápas v sezóne 2016/17 odohrali Zdeno Chára z Bostonu a Martin Marinčin z Toronta.

Chára na to stále má

Zdeno Chára oslávil počas tejto sezóny už svoje 40. narodeniny, ale nič nenapovedalo tomu, že by sa mal v dohľadnej budúcnosti rozlúčiť s kariérou. Pred pár dňami to povedal aj on sám – fyzicky sa cíti stále dobre. Dôležitejšie však je, že je stále aj platný pre svoj tím.

Chára aj v tejto sezóne pôsobil okrem iného ako mentor mladých obrancov „medveďov“, najmä Brandona Carla a Charlieyho McAvoya, s ktorými hrával v jednom páre. Nikto mladší z tímu netrávil na ľade toľko času ako Trenčan. Ten odohral v priemere 23 minút a 19 sekúnd na zápas.

Chárov „ice-time“ medziročne o čosi klesol, ale to preto, že nedostával toľko príležitostí na presilových hrách. Inak bol pomerne zdravý a odohral 75 zápasov, v ktorých zaznamenal desať gólov a 29 bodov. Na konte mal aj 18 „plusiek“.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára v sezóne 2016/17
Z
G
A
B
+/-
TM
Základná časť
75
10
19
29
+18
59
Play-off
6
0
1
1
-3
2

Je Marinčinovo miesto skutočne v Toronte?

Martin Marinčin mal v minulej sezóne pomalý začiatok, ale v druhej polovici sa ukazoval v dobrom svetle. V tejto sezóne začal tiež pomalšie, no tentokrát sa nedokázal spamätať a nebyť zranení v tíme, tak by v play-off zrejme nehral. Problémy mu robila najmä práca s pukom, ale zaváhaní sa dopúšťal aj v obrannej práci.

Pokiaľ ide o ofenzívu, tá bola u Marinčina v tejto sezóne lepšia ako v minulosti. S jedným gólom a šiestimi asistenciami síce len vyrovnal bodový zápis z vlaňajška, no odohral len 25 zápasov. Postihli ho zdravotné problémy, ale väčšinu duelov presedel na tribúne ako zdravý náhradník.

Mike Babcock bol vždy s košickým rodákom trpezlivý, no táto sezóna skôr naznačila, že by Marinčin nemusel v Toronte pôsobiť aj v budúcnosti. Tímu rastú noví obrancovia a už v budúcej sezóne by jeho miesto v hierarchii mohlo ešte klesnúť. Zmluvu má platnú ešte na jeden rok a je zrejmé, že bude vystavený aj na rozširovacom drafte.

Martin Marinčin v sezóne 2016/17
Z
G
A
B
+/-
TM
Základná časť
25
1
6
7
+3
16
Play-off
6
0
0
0
+2
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies