Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

V 2. kole pokračujeme s top favoritom, čiernym koňom i Slovákom (preview)

Jeden top favorit z boja o Stanleyho pohár už vypadol, ale aj v druhom kole uvidíme víťaza Prezidentskej trofeje a obhajcu titulu. V hre o postup sú aj tímy, ktoré by chceli milo prekvapiť. V jednom z nich je aj Slovák.

Západná konferencia

Západná konferenciaV Západnej konferencii v prvom kole vypadli dva najlepšie tímy po základnej časti. Vypadnutie Minnesoty so St. Louis však nebolo až také prekvapivé ako vyradenie Chicaga Nashvillom len v štyroch zápasoch. A práve Blues a Predators sa stretnú v druhom kole. Druhú sériu dotvoria najlepšie tímy Pacifickej divízie. Anaheim potvrdil úlohu favorita v sérii proti Calgary a teraz bude čeliť ďalšiemu tímu z Alberty. Edmonton vyradil v šiestich zápasoch minuloročného finalistu. Za Oilers hrá aj jediný Slovák v hre o pohár, obranca Andrej Sekera.

ST. LOUIS BLUES (C3) – NASHVILLE PREDATORS (DK)
Oba tímy odštartovali sezónu rozpačito, ale v druhej polovici ukazovali, že s nimi treba počítať aj v bojoch o Staleyho pohár. St. Louis by chcelo urobiť o krok viac ako vlani a Nashville je čiernym koňom play-off. Túto pozíciu potvrdil aj vyradením Chicaga, najväčšieho papierového favorita prvého kola. Teraz sa po prvýkrát vo svojej histórii pokúsi dostať do tretieho kola. Tímy sa v play-off stretávajú premiérovo a oba budú klásť dôraz vo svojej hre na pozornú obranu posilnenú kvalitným brankárom. Oba majú útok, ktorý vie využívať ponúknuté príležitosti.

Bilancia: z pohľadu Predators 3-2-0
Prvý zápas série: 26.4. v St. Louis
Slováci: -
Očakávame: tesný postup Predators



ANAHEIM DUCKS (P1) – EDMONTON OILERS (P2)
Vlani sme v druhom kole nemali zastúpenie, tento rok nás reprezentuje obranca Andrej Sekera. Jeho Edmonton je na vzostupe, čo potvrdil aj v prvom kole. Ako druhý tím Pacifickej divízie vyradil minuloročného finalistu zo San Jose a mentálne sa pripravil na sériu proti divíznemu šampiónovi. Anaheim mal však viac času na fyzickú i mentálnu regeneráciu, pretože Calgary vyradil v štyroch dueloch. Dobrou správou pre Oilers je, že aj keď súper obmedzí vplyv Connora McDavida, dokážu tím ťahať iní hráči. Pokiaľ však ide o hĺbku zostavy, tú má Anaheim ešte lepšiu, či už ide o útok alebo obranu. V poslednom mesiaci je, navyše, v dobrej kondícii. Ak nebude chcieť napodobniť San Jose, bude musieť využiť výhodu domáceho prostredia a viac skúseností.

Bilancia: z pohľadu Oilers 3-2-0
Prvý zápas série: 26.4. v Anaheime
Slováci: Andrej Sekera (EDM)
Očakávame: vyrovnanú sériu s postupom Oilers

Východná konferencia

Východná konferenciaVýchodná konferencia väčšie prekvapenie v prvom kole nepriniesla. Ďalej išiel obhajca titulu i držiteľ Prezidentskej trofeje, ktorí vyradili Columbus, resp. Toronto. A práve na bitku Pittsburghu a Washingtonu sa môžeme tešiť v druhom kole. Druhú sériu zaobstarajú Ottawa, ktorá vyradila Boston a New York Rangers, ktorý postúpil do play-off z divokej karty. V prvom kole vyradil kanadský Montreal, víťaza Atlantickej divízie. Vzhľadom na silu Metropolitnej divízie to však prekvapivé nebolo.

OTTAWA SENATORS (A2) – NEW YORK RANGERS (DK)
Ottawa je síce nasadená ako druhý tím Atlantickej divízie, no Rangers nemožno podceňovať ani napriek tomu, že postúpili do play-off len cez divokú kartu. Metropolitná divízia je silnejšia, čo nakoniec ukázal aj newyorský tím v sérii proti Montrealu. Senators vyradili Boston. Pre oba tímy boli v prvom kole dôležití Švédi. Ottawa postúpila vďaka skvelým výkonom kapitána Erika Karlssona, New York podržal brankár Henrik Lundqvist. Séria bude zaujímavá aj z hľadiska toho, že proti sebe nastúpia Derick Brassard a Mike Zibanejad, ktorí bol počas leta medzi tímami vymenení. Štýl hry oboch tímov naznačuje, že pôjde o fyzicky vybičovanú sériu. Tvrdosť a rýchlosť hry Rangers budú robiť Senators problémy. O osude série môže rozhodnúť to, ako si s tým poradia.

Bilancia: z pohľadu Senators 2-1-0
Prvý zápas série: 27.4. v Ottawe
Slováci: -
Očakávame: postup newyorského tímu



WASHINGTON CAPITALS (M1) – PITTSBURGH PENGUINS (M2)
Pri tejto sérii netreba hľadá dôvody, prečo by ste ju mali sledovať. V druhom kole sa stretávajú aktuálny držiteľ Prezidentskej trofeje a úradujúci víťaz Stanleyho pohára. Zhodou okolností ide o dvoch rivalov, ktorých rivalitu podporuje aj súboj medzi Alexom Ovečkinom a Sidneym Crosbym. Capitals sa v prvom kole zapotili možno viac ako čakali, čo by im pred ťažkou sériou mohlo dať cennú lekciu. Penguins aj bez Matta Murayho zase sfúkli Columbus vcelku hladko. Že pôjde o vyrovnanú sériu, naznačuje aj vzájomná bilancia v základnej časti. Oba tímy vyhrali dva zápasy, no „Caps“ získali body aj pri prehrách. Či sa im bude o chlp viac dariť aj teraz, rozhodne to, ako si poradia s rýchlou ofenzívou „tučniakov“.

Bilancia: z pohľadu Capitals 2-0-2
Prvý zápas série: 27.4. vo Washingtone
Slováci: -
Očakávame: pokračovanie cesty obhajcu titulu

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
STL-NSH
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
ANA-EDM
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
OTT-NYR
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
WSH-PIT
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov

Tipovať môžete aj vy v komentároch pod blogom užívateľa LukasPN (odkaz tu), ktorý sa aj tento rok podujal tipy vyhodnocovať a zoradiť do poradia. Za to mu všetci, iste, ďakujeme!

Pozri aj: Rozpis 2. kola play-off




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies