Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Slováci odcestujú na MS 2017 bez hráčov z NHL!


Tréner slovenskej hokejovej reprezentácia Zdeno Cíger v utorok večer oznámil záverečnú nomináciu na tohtoročný svetový šampionát v Paríži a Kolíne nad Rýnom. Nefigurujú v nej žiadni hráči z NHL.

Článok je z dielne SlovakKHL.sk

Do nemeckého Kolína odletí zajtra ráno spolu 25 hráčov. Kapitánom slovenského tímu bude Vladimír Dravecký, ktorý hral v rovnakom meste aj na šampionáte pred siedmimi rokmi.

Do nominácie sa nezmestili brankár Patrik Rybár, obrancovia Ivan Švarný, Ján Brejčák, Lukáš Kozák a útočníci Radoslav Macík, Michael Vandas, Marek Hovorka, Patrik Lušňák, Martin Bakoš a Miroslav Preisinger.

Článok pokračuje pod reklamou

„Byť kapitánom na MS je veľká zodpovednosť. Silou nášho mužstva je tímová práca a tímový duch. Všetci sa na šampionát veľmi tešíme,“ povedal Dravecký po posledných škrtoch v zostave a záverečnom tréningu mužstva.

Premiérovú účasť na seniorských majstrovstvách sveta zažijú obrancovia Michal Čajkovský, Martin Gernát, Peter Trška, Eduard Šedivý a útočníci Jakub Suja, Tomáš Zigo, Lukáš Cingeľ, Andrej Kudrna a Tomáš Matoušek.

„Chcem sa ospravedlniť, že to tak dlho trvalo, ale nechceli sme sa unáhliť. Malo to svoj dôvod, mali sme ešte pár otáznikov a v Bratislave dvoch hráčov so zdravotnými problémami. Švarný nakoniec dopadol tak, že berie antibiotiká a nemôže ísť. Libor Hudáček, našťastie, môže,“ zdôvodnil Cíger oneskorené oznámenie nominácie.

Nominácia Slovenska na MS 2017:

Brankári: Július Hudáček (Severstaľ Čerepovec, KHL.), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR)

Obrancovia: Eduard Šedivý (HC Košice), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Adam Jánošík (Bíli Tygři Liberec, ČR), Peter Trška (Kometa Brno, ČR), Michal Sersen (HC '05 iClinic Banská Bystrica)

Útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Lukáš Cingeľ (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava/HK Dukla Trenčín), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR), Marcel Haščák (Kometa Brno, ČR), Mário Bližňák (Bíli Tygři Liberec, ČR), Michel Miklík (JYP Jyväskylä, Fín.), Pavol Skalický (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Zigo (HK Mountfield Hradec Králové), Tomáš Matoušek (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies