Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MS 2017: Kanada s prvou prehrou, Slovinsko zostupuje + video


V sobotu sa na MS 2017 odohralo šesť zápasov. Okrem Ruska, ktoré zdolalo Slovensko 6:0, sa tešili z výhier aj Američania, Nemci, Bielorusi, Fíni a Švajčiari. Tí zaskočili doposiaľ suverénnu Kanadu. Rusko a USA si zaistili postup do štvrťfinále, kým Slovinsko vypadáva z elitnej kategórie.


Skupina A (Kolín nad Rýnom)

Rusko – SLOVENSKO 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Góly: 2. Dadonov (Gusev, Šipačov), 14. Dadonov (Gusev, Šipačov)(PP), 20. Mironov (Plotnikov), 23. Kučerov (Tkačov, Kiselevič), 33. Telegin (Zub, Plotnikov), 56. Gavrikov (Šipačov, Dadonov)
Strely ma bránu: 39-22, Trestné minúty: 4-8

Lepší úvod zápasu si Rusi nemohli želať. Už po 72 sekundách otvoril skóre po bleskovej akcii trojice hráčov Jevgenij Dadonov, ktorý zasunul puk do odkrytej Hudáčkovej brány po šikovnej prihrávke Guseva. V piatej minúte sa dostal k prvej strele Slovenska Dravecký, ale Vasilevskij si s ňou hravo poradil. Vzápätí pred ním dobiedzal Šťastný, ktorý vyvolal menšiu šarvátku. V 7. minúte pálil zblízka z otočky Kudrna, ale trafil iba ruského brankára. Na opačnej strane nebezpečne vystrelil od modrej Gavrikov. Július Hudáček sa následne vyznamenal pri dvoch veľkých šanciach Guseva. V polovici prvej tretiny hrali Slováci prvú presilovku. Vasilevskyho v nej ohrozili dvakrát, ale zostala nevyužitá. V 13. minúte dostali rovnakú šancu Rusi po zbytočnom faule Libora Hudáčka a na druhý gól ju premenil opäť Dadonov. Tentoraz zužitkoval prihrávku od Guseva spoza brány a bleskovo zakončil. Gól ešte odobril video rozhodca. Rusi viedli 2:0 a kontrolovali hru. V závere tretiny zvýšil na 3:0 debutant na turnaji Andrej Mironov, ktorého nahodený puk nemohol Hudáček cez cloniaceho Rusa vidieť. Favorit ovládol dianie a prestrieľal Slovákov 17:6.

Prvá prestávka v LANXESS aréne, najväčšej hokejovej hale v Európe, sa opäť natiahla pre problémy s ľadom. Stalo sa nám to aj v zápase proti Nemcom. Do druhej tretiny vstúpili lepšie Slováci. Dravecký mohol v 22. minúte znížiť stav po peknej prihrávke L. Hudáčka, ale Vasilevskyho neprekonal. Naopak, o minútu neskôr Nikita Kučerov poslal Rusko do vedenia 4:0. Jeho gól musel odobriť video rozhodca, pretože puk do brány kopol. V 26. minúte Hudáček vychytal dve obrovské šance Rusov, ktorí sa na neho valili v jednom prečíslení za druhým. Slováci otvorili hru v snahe skórovať, ale nestíhali súperovi. V polovici duelu však hrali druhú presilovku a smoliar Haščák v nej zahodil ďalšiu tutovku. Na tomto turnaji mu nie je súdené. Slovákom sa to opäť vypomstilo, pretože v 33. minúte Ivan Telegin zvýšil stav na 5:0. V 38. minúte zakončoval Skalický spoza brány po individuálnej akcii, ale Vasilevskij odolal. Vzápätí hrali Rusi druhú presilovku, v ktorej mohli Slováci skórovať. Bližňák s Hrnkom však prečíslenie nezakončili úspešne. Na strely sme vyhrali 12:10, ale po 40 minútach bol stav 0:5.

Článok pokračuje pod reklamou

Záverečnú tretinu odštartovala šanca Bližňáka, no potom prišla tretia ruská presilovka v zápase. Rusi roztočili pred Hudáčkom kolotoč a exhibičnými prihrávkami sa snažili efektné skórovať. Dadonov bol blízko k hetriku, ale trafil tyčku. Slováci sa najmä vďaka nášmu brankárovi ubránili. V 44. minúte sa ocitol v ďalšej šanci Haščák, ale Vasilevskij si držal čisté konto. V 46. minúte hrali Rusi ďalšiu presilovku a opäť v nej zatlačili Slovákov v obrannom pásme. Mali niekoľko gólových šancí, ale náskok si nezvýšili. Podarilo sa im to až v 56. minúte, keď poltucet gólov v našej sieti dosiahol Vladislav Gavrikov. Ten uzavrel skóre na konečných 6:0. Rusi sa vrátili na čelo skupiny, Slovensko zostalo predposledné. Huidáček čelil 39 strelám, kým Vasilevskij vychytal druhú nulu po sebe s 22 zákrokmi. Rusi mohli vyhrať aj oveľa vyšším rozdielom, ak by za rozhodnutého stavu nehrali na krásu.

Najlepšími hráčmi zápasu sa stali Michal Sersen a Jevgenij Dadonov, ktorí nazbieral spolu so Šipačovom po tri body. Rusko zatiaľ nastrieľalo najviac gólov na turnaji (27) a spolu s Kanadou ich najmenej inkasovalo (5). Ako jediné ešte ani raz neprehralo. Šiesty duel odohrajú Slováci v nedeľu od 16:15 proti USA.

Zostava SLOVENSKA: J. Hudáček (Laco) – Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Čajkovský, Sersen, Šedivý, Trška – Miklík, Bližňák, Haščák – Hrnka, Cingel, Kudrna – Skalický, L. Hudáček, Dravecký – Matoušek, Zigo, Šťastný

Zostava Ruska: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Mironov, Zub – Telegin, Andronov (A), Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), Gusev – Namestnikov, Kučerov, Barabanov – Ničuškin, Tkačov

Ostatné zápasy Skupiny A:

Lotyšsko – USA 3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
Góly: 12. Blugers (Bičevskis), 21. Daugavinš (Džerinš, Ro. Bukarts), 32. Cibulskis (Indrašis)(PP) – 30. Compher (Lee), 34. Bjugstad (Schmaltz, Keller), 39. Gaudreau (Trouba, Bjugstad), 57. Copp (Hellebuyck), 59. Larkin (EN)

Lotyši hrali s Američanmi vyrovnanú partiu, ale dvakrát prišli o dvojgólový náskok a napokon prehrali 3:5 po smolnom víťaznom góle. Teodors Blugers, Kaspars Daugavinš a Oskars Cibulskis im vybudovali vedenie 2:0 a 3:1, ale J. T. Compher, Nick Bjugstad a Johnny Gaudreau ich do konca druhej tretiny zmazali. O všetkom rozhodol Andrew Copp, ktorého strela prešla Elvisovi Merzlikinsovi cez lapačku do brány. Tú trafil v závere aj Dylan Larkin po jeho odvolaní. Inak urobil 23 zákrokov. Connor Hellebuyck iba 15, ale asistoval pri rozhodujúcom góle. Hráči USA sa posunuli na čelo skupiny o bod pred Rusov.

Zostava Lotyšska: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks, Kulda (A), Cibuļskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis – Daugavinš (C), Džerinš, Roberts Bukarts – Sprukts (A), Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Blugers, Pavlovs, Meija – Bičevskis

Zostava USA: Hellebuyck (Howard) – Murphy (C), Hanifin, Trouba, DeKeyser, McAvoy, T. van Riemsdyk, Brickley – Gaudreau, Eichel, Lee – Schmaltz, Larkin (A), B. Nelson (A) – Bjugstad, Dvorak, Keller – Compher, Copp, Bjork – Greenway

Taliansko – Nemecko 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Góly: 5. Marchetti (S. Kostner) – 4. Ehrhoff (Ehrhoff, Draisaitl), 19. Plachta (D. Seidenberg, Kahun), 23. Y. Seidenberg (Hördler), 26. Kahun (Y. Seidenberg)

Nemecko zdolalo Taliansko jasne 4:1 v zápase, ktorý zaujímal aj Slovákov z pohľadu boja o záchranu. Taliani zostali s jedným bodom poslední v skupine a sú na pokraji vypadnutia do nižšej kategórie MS. Nemci ich prestrieľali 37:18 a Andreasa Bernarda prekonali postupne Christian Ehrhoff, Matthias Plachta, Yannic Seidenberg a Dominik Kahun. Asistenciu si pripísala nová posila z NHL Leon Draisaitl. Dannyho aus den Birkena prekonal iba Michele Marchetti, ktorý vyrovnával stav na 1:1 necelú minútu po vedúcom góle Ehrhoffa. Taliansko strelilo zatiaľ najmenej gólov na turnaji (6).

Zostava Talianska: And. Bernard (Cloutier) – Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira – Insam, Andergassen, Traversa – Morini, D. Kostner, S. Kostner – Ant. Bernard, Gander, Marchetti – Scandella, Goi, Lambache

Zostava Nemecka: Aus den Birken (Grubauer) – Reul, Ehrhoff, D. Seidenberg, Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Reimer, Ehliz, Tiffels – Hager, Schütz, Wolf – Macek, Plachta, Draisaitl – Kink, Y. Seidenberg, Fauser – Kahun

Skupina B (Paríž)

Nórsko – Fínsko 2:3 PP (1:0, 0:2, 1:0, 0:1)
Góly: 19. Bastiansen (Nörstebö)(PP), 60. Martinsen (Roest) – 26. Hietanen (Aho, V. Lajunen)(PP), 29. Honka (Ohtamaa, Hännikäinen), 62. Hännikäinen (Pyorälä)

Nóri uchmatli favoritovi z Fínska aspoň bod v dôležitom zápase , ktorý môže rozhodovať v boji o posledné postupové miesto v skupine. O jeho zisk sa zaslúžil Andreas Martinsen, ktorý vynútil predĺženie 29 sekúnd pred koncom duelu pri odvolanom brankárovi. Do vedenia 1:0 posielal Nórsko Anders Bastiansen v presilovke, rovnakou mincou odpovedal Juuso Hietanen. Na 2:1 zvyšoval Julius Honka a víťazný gól strelil v 62. minúte dvojbodový Markus Hännikäinen zo samostatného úniku. Lars Haugen urobil pri prehre 25 zákrokov, Joonas Korpisalo o šesť menej. Fíni sú v tabuľke štvrtí o bod pred Nórmi.

Zostava Nórska: Haugen (Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Sveum, Ödegaard, Johannesen, Bonsaksen, Sörvik – K. A. Olimb, Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Röymark, Rosseli Olsen – Martinsen, Forsberg, Reichenberg – Olden, Roest, Karterud – Trettenes

Zostava Fínska: Korpisalo (Säteri) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Järvinen, Kukkonen – Aho (A), Filppula, Rantanen – Kemppainen, Pyörälä, Puljujärvi – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala (C)

Slovinsko – Bielorusko 2:5 (2:1, 0:4, 0:0)
Góly: 17. Jeglič (Verlič, Sabolič)(PP), 20. Rodman (Kovačevič, Pretnar) – 14. Pavlovič (Šinkevič, Linglet), 21. Kovyršin (A. Kosticyn, S. Kosticyn), 30. Pavlovič (Šinkevič), 39. Šinkevič (Pavlovič, Linglet), 40. Stas (Stefanovič)(PP)

V súboji o záchranu v parížskej skupine sa stretli Slovinci a Bielorusi, ktorí mali na konte po jednom bode. Lepšie z neho vyšlo Bielorusko, ktoré vďaka štyrom gólom v druhej tretine zvíťazilo 5:2. Pripísalo si prvý triumf na turnaji a odsúdilo Slovinsko na opätovný zostup do 1. divízie MS. Po prvej tretine pritom viedlo 2:1 zásluhou Jegliča a Romana, ktorí odpovedali na otvárací gól Pavloviča. Ten pridal neskôr druhý gól a pridali sa k nemu Kovyršin, trojbodový Šinkevič a Stas. Linglet tiež dvakrát asistoval a Lalande prispel k výhre 28 zákrokmi. Krošelj čelil 29 strelám. Slovinci zatiaľ inkasovali najviac gólov na turnaji (32).

Zostava Slovinska: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjc, Podlipnik, Repe – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt

Zostava Bieloruska: Lalande (Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kovyršin – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Drozd, Volkov, Kogalev – Stefanovič

Kanada – Švajčiarsko 2:3 PP (2:0, 0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 5. R. O'Reilly (Marner, Parayko), 7. Marner (Lee, Konecny) – 47. Herzog (Praplan, Richard), 50. Praplan (Hollenstein), 64. Herzog (Ambühl)

Doteraz suverénna Kanada utrpela prvú prehru na turnaji. Už v siedmej minúte viedla nad Švajčiarskom 2:0 a prestrieľali ho 45:26, ale nakoniec si odniesli zo zápasu iba bod. Rozhodol o tom vo štvrtej minúte predĺženia dvojgólový Fabrice Herzog, na 2:2 vyrovnal v 50. minúte Vincent Praplan len tri minúty po Herzogovom góle na 1:2. Jonasa Hillera prekonali Ryan O´Reilly a dvojbodový Mitchell Marner a následne pustil do brány Leonarda Genoniho. Calvin Pickard opustil duel s 23 zákrokmi. Švajčiari sa posunuli na druhé miesto v skupine o dva body práve za Kanadu.

Zostava Kanady: Pickard (Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Matheson, Lee, Morrissey – MacKinnon, Scheifele, O'Reilly – Simmonds, Giroux (C), Killorn – Duchene (A), Couturier, Skinner – Konecny, Marner, Point

Zostava Švajčiarska: : Hiller (Genoni) – Diaz (C), Furrer, Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti – Rüfenacht, Schäppi, Almond – Praplan, Hollenstein (A), Haas – Ambühl (A), Suter, Brunner – Bodenmann, Suri, Herzog – Richard

P Skupina A
Z
V
VP
PP
P
G
B
1. Rusko
5
4
1
0
0
27:5
14
2. USA
5
4
0
0
1
20:10
12
3. Švédsko
5
3
0
1
1
21:9
10
4. Lotyšsko
5
3
0
0
2
11:9
9
5. Nemecko
6
2
1
1
2
16:20
9
6. Dánsko
5
0
2
0
3
9:18
4
7. SLOVENSKO
5
0
1
2
2
9:18
4
8. Taliansko
5
0
0
1
4
6:30
1

P Skupina B
Z
V
VP
PP
P
G
B
1. Kanada
5
4
0
1
0
22:8
13
2. Švajčiarsko
5
2
2
1
0
17:10
11
3. Česko
5
2
2
0
1
17:9
10
4. Fínsko
5
2
1
1
1
15:15
9
5. Nórsko
5
2
0
2
1
10:10
8
6. Francúzsko
5
1
2
0
2
17:13
7
7. Bielorusko
6
1
0
1
4
11:24
4
8. Slovinsko
6
0
0
1
5
12:32
1

P Kanadské bodovanie
Z
G
A
B
1. A. Panarin (RUS)
4
3
7
10
2. V. Šipačov (RUS)
5
2
8
10
3. S. da Costa (FRA)
4
5
3
8
4. N. MacKinnon (CAN)
5
5
3
8
5. N. Kučeorv (RUS)
5
4
4
8

P Bodovanie Slovákov
Z
G
A
B
1. M. Miklík
4
3
2
5
2. P. Čerešňák
4
1
2
3
3. M. Haščák
4
0
3
3
4. V. Dravecký
4
0
3
3
5. L. Hudáček
4
2
0
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies