Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Anderson a Ryan doviedli Senators k výhre nad Penguins

Predĺženie rozhodlo aj o víťazovi otváracieho zápasu finále Východnej konferencie. Aj tentokrát boli úspešnejší hostia. Ottawa zdolala Pittsburgh pomerom 2:1.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
P
Stav série
  Pittsburgh Penguins
0
0
1
0
1
••••
  Ottawa Senators
1
0
0
1
2
•••
Podrobné štatistiky

Bobby Ryan skóroval z rýchleho protiútoku v piatej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Ottawy 2:1 nad Pittsburghom v úvodnom zápase finále Východnej konferencie. Ryan si pripísal aj prihrávku pri góle dvojbodového Jean-Gabriela Pageaua, ktorý v prvej tretine otváral skóre. Craig Anderson predviedol 27 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept Jevgenij Malkin, ktorý vyrovnal stav v závere tretej tretiny. Marc-Andre Fleury opustil duel s 33 zákrokmi.

Rozhodujúci gól Ryana:

Pittsburgh doplatil v prvej tretine na nevyužité šance. Prvú mal už vo štvrtej minúte, keď strelu Hainseyho tečoval Sheary a Andersonovi pomohla bránková konštrukcia. Následne mali domáci šancu hrať presilovku po hákovaní MacArthura. Z nej sa stala dvojnásobná presilovka o minútu neskôr, keď sa Senators previnili vyšším počtom hráčov na ľade. Najväčšiu šancu mal Hörnqvist, ktorého strela však skončila opäť len na tyčke. Následne podržal hostí aj Anderson, ktorý urobil niekoľko rýchlych zákrokov po sebe. Hostia ukázali domácim, ako sa majú šance premieňať v 15. minúte, keď Ryan poslal spoza brány prihrávku na Pageaua a ten bez prípravy prestrelil z pravého kruhu Fleuryho. Penguins sa pokúsili rýchlo odpovedať, ale nepomohli im k tomu ani ďalšie dve presilovky. Počas tej druhej, v samom závere tretiny, neuspel z dobrej príležitostí Schultz.

V úvode druhej tretiny dohrávali Penguins presilovku, ale po faule Malkina sa dočkali prvej presilovky aj Senators. Ani oni ju nevyužili. V 24. minúte však musel Fleury predviesť veľký zákrok, keď strelu Ceciho nebezpečne tečoval Ryan. Krátko na to predviedol aj efektný zákrok lapačkou pri zakončení Karlssona, za ktorý si vyslúžil aplauz publika. V 28. minúte sa do dvoch veľkých šancí dostali hráči Penguins, no Malkina i Hörnqvista dokázal Anderson vychytať. Domáci nevyužili ďalšiu presilovku. V strede tretiny museli byť opäť obaja brankári v strehu a v závere šťastie pomohlo aj Fleurymu – strela Ryana skončila na tyčke.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine sa Penguins snažili dohnať jednogólovú stratu, ale v úvode ich spomalil faul Ruhwedela. Paradoxne, najväčšiu šancu počas presilovky Senators mali domáci, keď Määttä nechal vyniknúť Andersona. V 44. minúte zaznela tyčka po štvrtýkrát. Tentokrát pomohla Fleurymu pri zakončení Brassarda. Fleury sa o tri minúty neskôr musel spoľahnúť sám na seba pri šancí Pageaua. V 52. minúte z dobrej pozície prestrelil bránu Rust, no k strele sa následne dostal ešte Guentzel. Jeho pokus zastavil blok. O tri minúty neskôr však už domáca hala explodovala radosťou, keď stav vyrovnal Malkin. Ruský útočník usmernil do brány centrovanú strelu Kunitza. V 58. minúte mal po prihrávke Kunitza šancu na zvrat Kessel, no tretíkrát pomohla brankárovi Senators bránková konštrukcia.

Keďže sa v normálnom hracom čase nerozhodlo, nasledovalo predĺženie, ktoré mohol ukončiť už po pol minúte Karlsson. Fleury však predviedol dobrý zákrok betónom. V 65. minúte podržal svoj tím aj Anderson pri strele Dumoulina. Ďalšia šanca však už skončila v bráne. Ryan si vo svojom pásme obhodil súpera a dostal sa do úniku, ktorý zakončil bekhendovým zakončením. Zastaviť sa ho snažil Määttä, ale nestíhal. Zápas bol rozhodnutý.

Marc-Andre Fleury
Craig Anderson
64:36 33/35 64:59 27/28
Matt Murray
Mike Condon
- - - -

Ottawa potvrdila, že sa jej v predĺženiach darí a vylepšila si v nich bilanciu na 6-1. Druhý zápas série sa odohrá v pondelok a opäť v Pittsburghu. Makin v sobotu preskočil v klubovom bodovaní Jaromíra Jágra, keď sa so 148 bodmi posunul na tretie miesto.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. B. Ryan (OTT), 3. J. Malkin (PIT)

Guy Boucher, tréner Senators: „Je veľa vecí, z ktorých môžeme mať radosť, ale je to len jeden zápas. Nebuďme príliš nadšení. Naši hráči sú skutočne dobrí v tom, že sa neobávajú o výsledok a hrajú tak ako majú hrať. Či je to predĺženie alebo tretia tretina, či vedieme alebo prehrávame, neustále si držíme rovnaký prístup. To bolo zatiaľ pre nás prospešné.“

Sidney Crosby, kapitán Penguins: „Dostali sme sa aj do niekoľkých dobrých šancí. Oni vám nič nedajú len tak a my sme tvrdo pracovali, aby sme sa dostali do našich šancí. Musíme ich však premieňať, keď sa do nich dostaneme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies