Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Anaheim otočil zápas s Nashville a vyrovnal stav série

V nedeľu sa odohral druhý zápas finále Západnej konferencie. Anaheim v ňom zareagoval na úvodnú prehru a po víťazstve 5:3 vyrovnal stav série s Nashville na 1:1.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
  Anaheim Ducks
1
3
1
5
•••
  Nashville Predators
2
1
0
3
•••
Podrobné štatistiky

Anaheim je v tomto play-off špecialistom na otáčanie zápasov, najmä doma. Podarilo sa mu to už štvrtýkrát, keď v druhom dueli série v Honda Center proti Nashvlle prehrával 0:2, ale vďaka trom gólom v druhej tretine napokon zvíťazil 5:3. Ten víťazný strelil v jej závere Nick Ritchie, ktorý rozhodol druhý zápas Ducks z posledných troch. Na listine strelcov ho doplnili Sami Vatanen, Jakob Silfverberg, Ondřej Kaše a Antoine Vermette. Cam Fowler získal dve asistencie, Ryan Getzlaf tri. Johna Gibsona prekonali z 33 striel Ryan Johansen, James Neal a Filip Forsberg. Viktor Arvidsson dvakrát asistoval a Pekka Rinne opustil duel s 22 zákrokmi.

Hostia mali dobrý nástup do zápasu a už v deviatej minúte viedli 2:0. Viktor Arvidsson najskôr v piatej minúte pekným oblúčikom vyslal do úniku Ryana Johansena, ktorý zasunul puk pomedzi Gibsonove betóny. O dve minúty neskôr hral Nashville prvú presilovú hru a v jej samom závere udrel druhýkrát. Gibson nič nevidel cez cloniaceho Arvidssona, čo využil James Neal a po prihrávke Johansena poslal puk do odkrytej brány. Predators prestieľali v prvej tretine domácich 10:5, ale inkasovali nepríjemný gól do šatne. Presne minútu pred prvou sirénou napriahol z pravého kruhu Sami Vatanen a jeho prudká strela presne zapadla k pravej tyči Rinneho brány. Pripísal si prvý presný zásah v tomto play-off.

Lepší úvod druhej časti hry si Ducks nemohli želať. Už po 39 sekundách strelil kontaktný gól Jakob Silfverberg, ktorý zužitkoval krížnu prihrávku Rickarda Rakella a zakončil do odkrytej brány Rinneho. V nasledujúcich minútach zazvonila na oboch stranách bránková konštrukcia. Najskôr ju trafil Roman Josi strelou spoza kruhov, o necelé dve minúty neskôr pomohla aj Rinnemu po skrumáži pred jeho bránou. Natlačil sa pred ňu Ryan Kesler. Ďalšiu tyčku opečiatkoval v 28. minúte Ritchie a vzápätí išiel Nashville do vedenia 3:2. Silfverberg nechtiac vyslal do úniku Arvidssona, ktorý prešiel zo stredného pásma až pred Gibsona, obkrúžil bránu a naservíroval puk Filipovi Forsbergovi. Náskok hostí však už o necelé tri minúty skresal Ondřej Kaše, ktorý dopravil za Rinneho odrazený puk po strele Sheu Theodora. Bol to jeho prvý gól v play-off v kariére. V 38. minúte prekvapil fínskeho brankára Nick Ritchie strelou z ťažkej pozície a poslal Ducks do vedenia 4:3.

V záverečnej dvadsaťminútovke mal herne opäť mierne navrch Nashville, ktorý sa snažil vyrovnať skóre. Hneď v jej úvode hral ďalšiu presilovú hru, ale nič z nej nevyťažil. Anaheim sa nestiahol do obrany, ale chcel si zvýšiť náskok a definitívne spečatiť triumf. V 54. minúte mal k tomu najbližšie Silfverberg, ktorý zakončil prečíslenie dvoch proti jednému strelou do Rinneho. Päť minút pred koncom bolo horúco pred Gibsonom, no ani jedna z niekoľkých dorážok neskončila v jeho bráne. Predators to v závere ešte skúsili v šestici bez brankára, ale vyrovnať nedokázali. V poslednej minúte trafil ich prázdnu bránu Antoine Vermette. Gibson prispel k výhre 30 zákrokmi, Rinne ich urobil 22.

Článok pokračuje pod reklamou

Ritchieho víťazný gól:

Kapitán domácich Getzlaf sa vďaka troma prihrávkam dostal na druhé miesto bodovania play-off s 18 bodmi (8+10). Silfverberg strelil už svoj deviaty gól v tomto play-off a vyrovnal sa lídrovi Jakeovi Guentzelovi z Pittsburghu. Neal s 13. gólom v play-off v kariére vyrovnal klubový rekord, ktorí držia David Legwand a Shea Weber. Johansen zase s 13 bodmi vyrovnal bodový rekord Predators v play-off, ktorý stanovil Joel Ward v roku 2011. Dosiahol ho aj Colin Wilson pred rokom.


John Gibson
Pekka Rinne
60:00 30/33 57:48 22/26
Jonathan Bernier
Juuse Saros
- - - -

Séria sa teraz za vyrovnaného stavu presťahuje do Nashville, kde sa odohrá tretí zápas už v utorok.

Hviezdy duelu: 1. O. Kaše, 2. S. Vatanen (obaja ANA), 3. V. Arvidsson (NSH)

Randy Carlyle, tréner Ducks: „Vrátili sme sa do zápasu za stavu 0:2 a to nášmu tímu psychicky veľmi pomôže aj do ďalších duelov. Dáva nám to vieru, že dokážeme otočiť zápas kdekoľvek a proti každému tímu.“

Peter Laviolette, tréner Predators: „Myslím si, že sme mohli hrať lepšie v obrane. Mohli sme viac dostupovať k hráčom, robiť veci rýchlejšie a hrať viac s rozumom. Gól do šatne v prvej tretine zmenil priebeh zápasu a dostal súpera na koňa.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies