Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Fleury vynuloval Ottawu, Penguins vyrovnali stav série

V pondelok pokračovalo finále Východnej konferencie druhým zápasom v Pittsburghu. Domáci zabrali, herne prevýšili súpera a napokon gólom v závere zvíťazili 1:0. Marc-Andre Fleury prispel k vyrovnaniu stavu série čistým kontom.

Obhajca titulu vstupoval do zápasu s tým, že chce premieňať svoje šance. Ottawa zase verila, že si odvezie domov náskok 2-0. Ani jednému tímu nevyšli jeho plány. Pittsburgh mal hernú i streleckú prevahu, ale stroskotával na Craigovi Andersonovi. Jeho čaro ukončil až v 54. minúte Phil Kessel, ktorý rozhodol o futbalovej výhre 1:0 a vyrovnaní stravu série na 1-1. Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 23 striel Senators. Vychytal druhé čisté konto v posledných troch dueloch a svoje desiate v play-off v kariére.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
  Pittsburgh Penguins
0
0
1
1
•••
  Ottawa Senators
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

Zápas bol od úvodu vyrovnaný s minimom vyložených šancí na oboch stranách. O prvé vzrušenie sa postaral obranca Ottawy Dion Phaneuf, ktorý tvrdo, ale čisto odstavil útočníka Pittsburghu Bryana Rusta. Ten následne opustil duel a už sa doň nevrátil. V druhej tretine ho nahradil v prvom útoku Conor Sheary. Prvú väčšiu gólovú príležitosť v zápase si vypracoval v 16. minúte Jevgenij Malkin, ktorý potiahol puk od modrej čiary až ku bráne a nebezpečne vystrelil z ľavého kruhu. Anderson však bol pozorný. Na opačnej strane musel neskôr Fleury zasahovať po strele Marka Stonea, ktorý sa dostal k odrazenému puku. Bolo to v závere prvej presilovej hry zápasu, ktorú hrali Senators. Penguins dohrávali tretinu aj bez obrancu Justina Schultza, ktorého v strede tretiny tvrdo narazil na mantinel za bránou Mike Hoffman. S bolestivou grimasou zamieril do kabíny a do zápasu už nezasiahol.


Úvod druhej tretiny priniesol prvú presilovku aj pre domácich po tom, čo Erik Karlsson stratil rovnováhu a pri páde podrazil Sidneyho Crosbyho. Práve kapitán Penguins mal prvú možnosť streliť v nej vedúci gól, ale Andersona neprekonal. Brankárovi Ottawy neskôr pomohla pravá tyčka po strele Jakea Guentzela v ideálnej pozícii spomedzi kruhov. Hráči Pittsburghu sa zahryzli do súpera a aj po presilovke mali hernú prevahu. Ďalšie šance spálili Crosby aj Guentzel, ktorí boli mimoriadne aktívni smerom dopredu. Senators boli pod tlakom, ale aj oni párkrát pohrozili. Fleury musel byť v strehu pri zakončeniach Fredrika Claessona, Ryana Dzingela i Stonea. Hra sa postupne priostrovala a pribúdalo osobných súbojov i tvrdých zákrokov. Domáci prestrieľali súpera v druhej tretine 12:6, ale Anderson držal svoj tím nad vodou. V jej závere ho ani na dvakrát neprekonal zblízka Scott Wilson.

Poslednú tretinu odštartovali Penguins útočným tlakom. Najskôr Nick Bonino neprekonal Andersona po úniku, potom ho neprestrelil Chad Ruhwedel z prvej po dobrej prihrávke od Chrisa Kunitza. Zakrátko bol v ďalšej šanci Sheary, ale ani následné dorážky sa neskončili gólom. Hernú prevahu Penguins napokon korunoval v 54. minúte otváracím gólom zápasu Phil Kessel, ktorý po prihrávke Jevgenija Makina na dvakrát prekonal Andersona. Prvú strelu mu zblokoval obranca Senators. Bola to pre neho odmena za veľkú snahu a vykúpenie z frustrácie, ktorú ukazoval na striedačke počas celého duelu. Hostia mali dovtedy na konte jediný strelecký pokus v tretej tretine, no v záverečných minútach sa pokúsili vyrovnať stav aj s odvolaním Andersona. Fleury však predviedol niekoľko istých zákrokov, najväčší pol minúty pred koncom pri dorážke Hoffmana. V posledných sekundách sa strhla na ľade hromadná šarvátka a po nej sa už skóre nemenilo.

Článok pokračuje pod reklamou

Kesselov víťazný gól:

Napriek tomu, že sa hralo v zápase tvrdo (Penguins vyhrali 50:36 na bodyčeky), oba tímy hrali len po jednej presilovej hre. Fleury sa s desiatimi čistými kontami v play-off v kariére vyrovnal Henrikovi Lundqvistovi na líderskej pozícii spomedzi aktívnych brankárov v lige. Obom spolu s Kenom Drydenom patrí v ich počte 11. miesto v histórii NHL. Malkin si s 20 bodmi (6+14) v 14 dueloch upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča tohto play-off.

Marc-Andre Fleury
Craig Anderson
60:00 23/23 58:54 28/29
Matt Murray
Mike Condon
- - - -

Pittsburghu chýbal v celom zápase útočník Patric Hörnqvist pre nešpecifikované zranenie, no po dvojzápasovej absencii sa vrátil do akcie útočník Carl Hagelin. Séria sa za vyrovnaného stavu 1-1 presťahuje do hlavného mesta Kanady, kde sa jej tretí zápas odohrá v stredu.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. M. Fleury (obaja PIT), 3. C. Anderson (OTT)

Phil Kessel, tréner Penguins: „Mali sme veľa gólových príležitostí. Samozrejme, zápas bol plný emócií, lepších aj slabších pasáží hry. Našli sme však cestu k víťazstvu.“

Guy Boucher, tréner Senators: „Majú niekoľko naozaj dobrých hráčov, ktorí ich dnes potiahli a bolo náročné ich ustrážiť. Myslím si, že sme nepracovali dobre s pukom a príliš často sme oň prichádzali. Len sme ho vyhadzovali, čo umožnilo súperovi usadiť sa v našom pásme. Podľa mňa sme odohrali päť dobrých tretín v prvých dvoch zápasoch série. Tú šiestu sme si dnes prehrali sami.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies