Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Ducks prerušili sériu Predators a vyrovnali stav série

Jozef Struhár  
19.05.2017

Domáce čaro Nashvillu vyprchalo. Po prvýkrát v tohtoročnom play-off Predators doma prehrali, keď ich Anaheim porazil 3:2 po predĺžení, aby vo štvrtom zápase konferenčného finále vyrovnal stav série a uchránil sa pred bojom o prežitie.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
P
Stav série
  Nashville Predators
0
0
2
0
2
••••
  Anaheim Ducks
1
1
0
1
3
••••
Podrobné štatistiky

P.K. Subban nešťastne usmernil strelu Coreyho Perryho do brány v jedenástej minúte nadstaveného času. Anaheim sa vďaka tomu tešil z víťazstva 3:2 nad Nashvillom a vyrovnania stavu sériu finále Západnej konferencie na 2:2. Ducks viedli v zápase 2:0 po góloch Rickarda Rakella a Nicka Ritchieho. Predators, ktorí doma prehrali prvýkrát po desiatich zápasoch play-off, vyrovnali stav v tretej tretine, keď sa presadili Subban a v poslednej minúte Filip Forsberg. V oboch góloch mal prsty Viktor Arvidsson. John Gibson prispel k výhre 32 zákrokmi, Pekka Rinne ich predviedol o dva viac.

Víťazný gól:

Nashville nemal dobrý vstup do zápasu a rozbiehal sa pomaly. Rinne domáci tím dvakrát podržal predtým, ako hráči v žltom doplatili na pomalé striedanie a rovnako ako v predošlom zápase, aj teraz inkasovali ako prví. Fowler našiel v 12. minúte kolmou prihrávkou Rakell jednoduchou strelou príklepom spoza ľavého kruhu otvoril skóre. Následne si domáci zavarili vylúčením, počas ktorého Ducks párkrát pohrozili. V závere tretiny hral početnú prevahu aj domáci tím, ale k ničomu vážnejšiemu sa nedostali.

Úvod do druhej dvadsaťminútovky už mali Predators podstatne lepší a už v prvej minúte musel Gibson zneškodnil dve veľké šance. V 23. minúte následne predviedol kľúčový zákrok ľavým betónom pri zakončení dravého Forsberga. Hralo sa vo veľkom tempe a prevažne v réžii domácich, no v 31. minúte ich zmrazilo, keď Ritchieho strela zápästím z pravého kruhu skončila za chrbtom Rinneho a zrazu to bolo už 2:0 pre Anaheim. Krátko na to mohol streliť kontaktný gól Ellis, ale jeho strelu Gibson zneškodnil a následne dorážka skončila tesne mimo poodkrytej brány. Domácim v 33. minúte pomohlo aj šťastie. V hre ich udržala tyčka pri zakončení Keslera. Predators sa snažili, ale Ducks ich do druhej prestávky dokázali ubrániť a skóre sa už nemenilo.

Článok pokračuje pod reklamou

Tretia tretina však priniesla vyrovnanie. Spočiatku sa hra často prerušovala, čo domácim nevyhovovalo. V 46. minúte urobil Gibson pozorný zákrok pri strele Subbana a o dve minúty neskôr podržal svoj tím aj Rinne pri zakončení Silfverberga. V 52. minúte bol vylúčený kaše a Forsberg sa v závere presilovky dostal do veľkej šance. Šťastie tentokrát stálo pri Ducks a puk trafil len tyčku. Krátko na to sa však domáci predsa len dočkali, keď Subban prepálil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste a znížil na 1:2. Ducks v poslednej päťminútovke prežili minútu a pol trvajúce oslabenie o dvoch hráčov a už im zostávalo len prežiť hru domácich bez brankára. To sa im však už nepodarilo. 35 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal stav Forsberg.

V predĺžení sa do prvej veľkej šance dostal Rakell, ktorý dorážal vlastnú strelu do odkrytej brány, no trafil len tyčku! O minútu a pol sa do výbornej pozície dostal Forsberg, ale Bieksa mu na poslednú chvíľu znemožnil zakončiť. Obrovskú šancu spálil následne aj Aberg. V strede nadstaveného času však už prišlo k rozuzleniu zápasu. Perry nahodil puk pred bránu z pravej strany od mantinelu, ten sa snažil Subban zblokovať hokejkou, no namiesto toho ho len usmernil za chrbát Rinneho. A bolo po zápase.

Pekka Rinne
John Gibson
69:11 34/37 70:25 32/34
Juuse Saros
Jonathan Bernier
- - - -

Perry strelil v tohtoročnom play-off už tretí gól v predĺžení, čím vyrovnal rekordné zápisy Mela Hilla (1939) a Mauricea Richarda (1951). So svojím deviatym víťazným gólom kariéry v play-off zároveň vyrovnal klubový rekord Teemu Selänneho. Anaheim, ktorému sa do základnej zostavy vrátil obranca Kevin Bieksa, bude hostiť dôležitý piaty zápas série. Odohrá sa v sobotu a jeho víťaz bude mať v rukách postupový mečbal.

Hviezdy duelu: 1. N. Thompson (ANA), 2. P. K. Subban (NSH), 3. R. Rakell (ANA)

Corey Perry, útočník Ducks „Snažil som sa tým nahodením vytvoriť len zmätok pred bránou. A platilo to, čo sa hovorí o predĺžení: Len vystreľ puk na bránu, nikdy nevieš, čo z toho vznikne.“

Filip Forsberg, útočník Predators: „Samozrejme, že sme sklamaní. Nemyslím si, že sme boli v prvej tretine pripravení. Potom sme sa zlepšili, no bolo to ťažké. Oni majú dobrý tím a my im takou hrou nemôžeme dovoliť vytvoriť si dvojgólový náskok.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies