Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Nashville delí jediná výhra od historického postupu do finále Stanley Cupu

V sobotu bol v NHL na programe kľúčový piaty zápas finále Západnej konferencie. Postupový mečbal si v ňom vybojoval Nashville, ktorý vyhral na ľade Anaheimu 3:1 a v sérii vedie 3-2.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
  Anaheim Ducks
0
1
0
1
••••
  Nashville Predators
0
1
2
3
•••
Podrobné štatistiky

Anaheimu sa skomplikoval piaty zápas série už v prvej tretine, keď sa mu zranil brankár John Gibson. Dovtedy chytil všetkých desať striel. Od druhej ho nahradil Jonathan Bernier, ktorého z 18 striel prekonali Colin Wilson a nováčik Pontus Åberg. Wilson vyrovnával stav v presilovej hre na 1:1 a Åberg rozhodol v strede tretej tretiny o výhre Nashville 3:1. Potvrdil ju gólom do prázdnej brány Auston Watson. Pekka Rinne kryl 32 striel. Za jeho chrbát prešla len tá z hokejky Chrisa Wagnera, ktorý otváral skóre duelu v 33. minúte.

Åbergov víťazný gól:

Domáci hrali už v druhej minúte zápasu prvú presilovku po faule Neala. Väčšie šance si však v nej nevypracovali. O päť minút neskôr hrali ďalšiu po vylúčení Sissonsa a už po siedmich sekundách ju mohol využiť kapitán Ryan Getzlaf. Prekľučkoval sa až pred Rinneho, no s jeho zakončením zblízka si fínsky brankár poradil. Tesne po skončení trestu nebezpečne vypálil od modrej Fowler, ale Rinne puk vykopol. V strede prvej tretiny mal prvú veľkú príležitosť Nashville, keď Arvidsson spoza brány nabil na strelu z prvej Fiddlerovi. V 14. minúte Rinne vychytal krátko po sebe šance Ritchieho a Mansona. V 17. minúte si zahrali prvú presilovku aj hostia a Gibson v nej zlikvidoval nebezpečnú strelu Forsberga a dve od Ellisa. Stav tak zostal bezgólový.

Článok pokračuje pod reklamou

Gibson utrpel v prvej tretine zranenie v dolnej časti tela, a tak na druhú nastúpil Bernier. Prvýkrát ho poriadne preveril v 24. minúte Åberg, o necelú minútu vyrazil aj delovku Subbana od modrej čiary. Na opačnej strane pálil hneď po vhadzovaní Silfverberg, ale Rinne bol pozorný. V 33. minúte však už nezabránil Wagnerovi, aby dorazil za jeho chrbát puk po strele Montoura a otvoril skóre duelu. Zakrátko mohli domáci viesť 2:0, keď sa v ich tretej presilovke prezentoval dobre umiestnenou strelou Perry. V 38. minúte mal byť druhýkrát v priebehu pár minút vylúčený Fosrberg, ale rozhodcovia jeho vysokú hokejku prehliadli. Vzápätí bol práve on faulovaný a následnú početnú výhodu premenil na vyrovnávajúci gól Wilson. Ten po prihrávke Sissonsa zblízka prekonal Berniera bekhendom.

Záverečná tretina sa začala veľkou šancou Anaheimu, ktorú vytvoril Kesler strelou zápästím z pravého kruhu. Rinne si však poradil aj s dorážkami. Na druhej strane musel riešiť skrumáž pred svojou bránou Bernier. V strede tretiny predviedol zákrok zápasu Rinne, ktorý vychytal tutovku Montoura a jeho pokus zblízka vyrazil betónom. Blízko k vedúcemu gólu bol aj hosťujúci Ekholm, ktorý potom zachránil svoj tím zákrokom na bránkovej čiare. Už o 15 sekúnd neskôr strelil víťazný gól Predators Åberg, ktorý dorazil za Berniera strelu Forsberga z ľavého kruhu. Ducks ho v závere odvolali z brány, ale tú trafil Watson. Zápas ukončila hromadná šarvátka, za ktorú boli potrestaní šiesti hráči.

John Gibson
Pekka Rinne
20:00 10/10 59:52 32/33
Jonathan Bernier
Juuse Saros
38:59 16/18 - -

Nashville si vylepšil bilanciu v tomto play-off na 11-4 a celkovú proti Anaheimu v play-off na 11-7 (7-3 na jeho ľade). Wilson strelil svoj 13. gól v play-off v kariére, čím vyrovnal historický klubový rekord. Forsberg si predĺžil bodovú sériu už na šesť duelov. Až 88,5 % hracieho času boli zápasy série medzi Ducks a Predators vyrovnané alebo jeden tím viedol o gól. Tímy, ktoré v histórii NHL viedli 3-2 na zápasy, postúpili v 198 z 252 prípadov, vrátane všetkých piatich v tejto sezóne.

Predators hrali v sobotu bez zranených centrov Ryana Johansena a Mikea Fishera, Ducks chýbal útočník Rickard Rakell. Séria sa opäť sťahuje do Nashville, kde sa odohrá šiesty zápas už v pondelok. Domáci v ňom budú môcť zavŕšiť postup do svojho prvého finále Stanley Cupu v histórii.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. P. Åberg (obaja NSH), 3. Ch. Wagner (ANA)

Peter Laviolette, tréner Predators: „Vedeli sme, že sme v ťažkej situácii so zranenými hráčmi a že pred nami stojí náročný súper. Ostatní hráči však zabrali, hrali naplno a tvrdo bojovali. Je ťažké hrať v tejto budove proti tak dobrému a skúsenému tímu, no dokázali sme zvíťaziť.“

Randy Carlyle, tréner Ducks: „Dnešok hodíme za hlavu, oddýchneme si a pripravíme sa na ďalší zápas. Tešíme sa naň, pretože v ňom budeme hrať lepšie ako dnes.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies