Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pittsburgh spustil na Ottawu búrku a má na dosah návrat do finále

Pittsburgh delí už len jedna výhra od návratu do finále Stanleyho pohára. Postupový mečbal v sérii proti Ottawe získal v nedeľu, keď vyhral piaty zápas finále Východnej konferencie jednoznačne 7:0.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
 Pittsburgh Penguins
4
1
2
7
•••
 Ottawa Senators
0
0
0
0
••••
Podrobné štatistiky

Matt Murray zneškodnil všetkých 25 striel a Pittsburgh našiel svoju ofenzívu, aby porazil Ottawu 7:0 a ujal sa vedenia 3:2 na zápasy vo finále Východnej konferencie. V play-off sa mu podarilo vyhrať s rozdielom siedmich gólov po štvrtýkrát v histórii. Rozhodnuté už bolo po prvej tretine, v ktorej sa presadili Olli Määttä, Sidney Crosby, Bryan Rust a Scott Wilson. Všetky góly inkasoval Craig Anderson, ktorý čelil 14 strelám. Po treťom góle ho nahradil Mike Condon, ale len na jedno striedanie. Z následného opäť kapituloval Anderson. Od druhej tretiny už brána patrila Condonovi, ktorý čelil 22 strelám a inkasoval tri góly. V druhej tretine ho prekonal Matt Cullen a v tretej využili presilovky Phil Kessel a Trevor Daley. Crosby, Daley, Kessel a Rust si pripísali aj po asistencii, dve mal na konte Nick Bonino a tri Carter Rowney a Jevgenij Malkin.

Määttä a jeho víťazný gól:

Oba tímy vstúpili do zápasu opatrnejšie, no potom hra patrila Pittsburghu, ktorý vyťažil z prevahy maximum a veľmi rýchlo, v priebehu desiatich minút, si vybudoval štvorgólový náskok. Skóre zápasu otvoril v desiatej minúte Määttä a po prežití oslabenia tečoval strelu Daleyho Crosby, aby zvýšil na 2:0. Penguins sa usadili v pásme a v 17. minúte sa skóre menilo opäť. Zakončenie Rowneyho dorazil za chrbát Andersona Bonino. Následne americký brankár opustil bránu, no pri ďalšom prerušení hry sa do nej vrátil a krátko na to ho strelou spoza bránkovej čiary prekonal Wilson.

Po zmene strán už v bráne Senators stál Condon, no stačili len dve minúty a aj on vyťahoval puk z brány. Na 5:0 zvýšil Cullen, ktorý v postavení pred bránou zužitkoval prihrávku z rohu od Streita. Aktivita domácich pokračovala do 29. minúty, kedy ju spomalil faul Bonina. Penguins však oslabenie prežili bez problémov. Hru mali aj následne plne pod kontrolou, hrali jednoducho a len čakali na zaváhanie súpera. Jedno prišlo aj minútu pred koncom, kedy svoj tím oslabil Wingels.

Kým prvú polovicu presilovky Penguins nevyužili, v tej druhej sa im podarilo skórovať, a tak už v prvej minúte tretej tretiny zvýšili svoje vedenie na šesť gólov. Skvelú prácu urobil pred bránou Crosby, ktorý posunul puk na Kessela a ten zakončoval do odkrytej brány. Senators dostali v 46 šance na strelenie čestného gólu, ale faul Rusta nepotrestali. Penguins však využili následnú presilovku po faule MacArthura a v 49. minúte upravil Daley na konečných 7:0. Penguins následne hrali v oslabení, ale poradili si s ním a zápas sa už len dohrával.


Craig Anderson
Matt Murray
18:32 10/14 60:00 25/25
Mike Condon
Marc-Andre Fleury
41:28 19/22 - -

Crosby sa stal 22. hráčom histórie, ktorý v play-off zaznamenal 100. asistenciu. Jeho tím má štatisticky dobrú šancu na postup – víťaz zápasu číslo päť vyhrá 78,6 % sérií. Pittsburgh bude mať šancu spečatiť ho v utorok, keď sa odohrá zápas číslo šesť v Ottawe. Ak by ho Penguins vyhrali, pripísali by si tretiu výhru po sebe. Ak by uspel domáci tím, vo štvrtok by sme sa dočkali rozhodujúceho zápasu číslo sedem.

Hviezdy duelu: 1. C. Rowney, 2. B. Rust, 3. M. Murray (všetci PIT)

Mike Sullivan, tréner Penguins: „Náš tím hral dnes večer mimoriadne dobre. Páčil sa mi výkon každého útoku. Bol to dobrý výkon, určite jeden z tých najkomplexnejších. Dnes chlapci hrali tak ako by sme potrebovali, aby hrali aj v ďalších zápasoch.“

Craig Anderson, brankár Senators: „Nezáleží na tom, či to bol dobrý výkon alebo zlý. Príbeh stále pokračuje a my máme pred sebou ďalší zápas.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies