Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Finále Východnej konferencie rozhodne siedmy zápas

Craig Anderson zažiaril a tím Ottawa Senators sa vyhol vyradeniu pred vlastnými fanúšikmi, keď víťazstvom 2:1 vynútil zápas číslo sedem, ktorý rozhodne konferenčné finále medzi kanadským tímom a tímom Pittsburgh Penguins.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
 Ottawa Senators
0
1
1
2
•••
 Pittsburgh Penguins
0
1
0
1
•••
Podrobné štatistiky

Craig Anderson urobil 45 zákrokov, vrátane 22 v druhej tretine, aby pomohol Senators k tesnému víťazstvu 2:1 v šiestom zápase série proti Penguins. Bolo to jeho 21. víťazstvo v play-off v drese Ottawy, čím vyrovnal klubový rekord Patricka Lalimea. Domáci tím v zápase prehrával, ale Bobby Ryan v druhej tretiny stav vyrovnal počas presilovky o dvoch hráčov a Mike Hoffman prelomil nerozhodný stav na začiatku tretej dvadsaťminútovky. Skóre stretnutia otvoril na začiatku druhej tretiny Jevgenij Malkin. Matt Murray, ktorý štartoval v treťom zápase po sebe, zaznamenal 28 zákrokov.

Hoffman a jeho víťazný gól:

Lepšie do zápasu vstúpil Pittsburgh, ktorý dal v prvej polovici prvej tretina domácim zabrať. Anderson, ktorý v predošlom zápase striedal, však bol pozorný a zlikvidoval aj väčšie príležitosti Bonina a Wilson, ktorý ho vážnejšie ohrozil dvakrát. V 12. minúte oslabil Senators Stone a najbližšie k otvoreniu skóre mal počas nej Malkin. Anderson si však s jeho zakončením poradil. Po prežití oslabenia sa začala rozbiehať aj Ottawa a v 15. minúte sa jej mohlo podariť otvoriť stav zápasu. Stone však z dorážky Karlssonovej strely trafil tyčku! Penguins následne nepotrestali ani faul Ryana a pred koncom tretiny sa do dvoch solídnych príležitostí dostali domáci Brassard a Turris.

V druhej tretine hostia svoju prevahu ešte vystupňovali a v 24. minúte sa tešili z gólu Daleyho. Ten však rozhodcovia neuznali po tom, čo si domáci tréner Boucher vyžiadal video posúdenie. Netrvalo dlho a radosť Penguins bola oprávnená. V 25. minúte otvoril skóre z dorážky vlastného zakončenia Malkin. Penguins následne domácich zatlačili, no tí sa dostali do rýchleho prečíslenia, ktoré pokazil Brassard. Následne sa do šance dostal Crosby, ale Anderson bol opäť pozorný. Pittsburgh si nedal pozor na disciplínu a vylúčenia Hainseyho a Colea viedli k presilovke Senators o dvoch hráčov. Po prihrávke Turrisa ju využil Ryan. Murray mal čo robiť aj po skončení oslabenia. V 35. minúte sa do veľkej šance dostal Turris. Následne si zahral presilovku po faule Methota aj Pittsburgh, ale okrem nebezpečného zakončenia Malkina si vyložené šance nevytvoril. Na konci tretiny ešte Penguins otestovali domáceho brankára, ale ten odolával.

Úvod tretej tretine vyžiel znamenite pre domáci tím, ktorému sa už minútu a pol od jej odštartovania podarilo prelomiť nerozhodný stav. S tvrdou strelou uspel Hoffman. Gól hostí zaskočil a ťažko sa dostávali znova do tempa. V 47. minúte mohol zvýšiť vedenie domácich Turris, ktorého strelu Murray neudržal a puk takmer skončil v bráne. V 50. minúte mohol vyrovnať Crosby, ale z blízkosti bránky neuspel. S ubiehajúcim časom rástla aktivita Penguins a obrana Senators na čele s Andersonom mala čo robiť, aby nedošlo k strate vedenia. Domácej obrane sa však darilo komplikovať prechod hostí do pásma a navyše, tí hrali od 56. minúte v oslabení po tom, čo sa na ľade ocitlo šesť hráčov. V závere to Pittsburgh ešte skúsil s hrou bez brankára, ale nepomohlo to a Senators sa tešili z vydretej výhry 2:1.

Craig Anderson
Matt Murray
60:00 45/46 58:16 28/30
Mike Condon
Marc-Andre Fleury
- - - -

Ottawa ukončila sériu 29 presiloviek, v ktorých nestrelila gól. Zápas číslo sedem sa odohrá vo štvrtok v Pittsburghu. Víťaz duelu narazí vo finále Stalehyo pohára na Nashville.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. B. Ryan, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Erik Karlsson, kapitán Senators: „Chceli sme sa uistiť, že dostaneme ďalšiu šancu ísť tam, kde chceme ísť. Povedali sme si, že budeme hrať spôsobom, ktorým chceme hrať, a bez ohľadu na výsledok nebudeme mať výčitky. Od začiatku zápasu sme hrali tým správnym spôsobom. Hrali sme spôsobom, ktorý sme museli hrať, ak sme chceli byť úspešní.“

Sidney Crosby, kapitán Penguins: „Odohrali sme dnes dobrý zápas. Niekedy sa to však v play-off stane. Musíme sa dať znovu dokopy, ale urobili sme aj dnes veľa dobrých vecí. Pravdepodobne sme si dnes zaslúžili dopadnúť lepšie.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies