Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Guentzel a Murray doviedli Penguins k druhej výhre

Jake Guentzel zažil v stredu rekordný večer a Pittsburgh aj vďaka nemu porazil Nashville 4:1, aby vo finále Staleyho pohára viedol po dvoch domácich zápasoch 2:0 na zápasy.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
  Pittsburgh Penguins
1
0
3
4
••••
  Nashville Predators
1
0
0
1
••••
Podrobné štatistiky

Jake Guentzel strelil dva góly, vrátane víťazného, aby prepísal históriu a doviedol Pittsburgh k výhre 4:1 v druhom finálovom zápase. Po mladom americkom útočníkovi sa ešte v tretej tretine presadili Scott Wilson a Jevgenij Malkin v rozmedzí 15 sekúnd. Matt Murray sa prezentoval 36 zákrokmi a ako jediný ho v prvej tretine prekonal Pontus Aberg, ktorý v 13. minúte otváral skóre. Vedenie Predators vydržalo len necelé štyri minúty. Pekka Rinne striedal po tom, čo inkasoval štyri góly z 25 striel. Juuse Saros následne čelil len dvom strelám.

Už od tretej minúty mohli hrať domáci presilovku po krosčeku Smitha. Rinne predviedol dva dôležité zákroky a Nashville oslabenie prežil. Pittsburgh sa však dostal do tempa, no spomalilo ho oslabenie o dvoch hráčov po fauloch Kunitza a Malkina v desiatej minúte. O minútu neskôr sa faulu dopustil Fisher, a tak to bolo pre Penguins znesiteľnejšie. Už pri hre v plnom počte hráčov sme sa dočkali prvého gólu. V 13. minúte otvoril skóre Aberg, ktorý si položil Murraya a skóroval spred bránkoviska . Predators ožili a domáci mali šťastie, že Järnkrok netrafil odkrytú bránu. Potom dostali šancu hrať presilovku po krosčeku Josiho. Len štyri sekundy po jej skončení vyrovnal stav Guentzel, ktorý dorazil za Rinneho strelu Shearyho . Ešte pred koncom tretiny sa jedným veľkým zákrokom prezentoval Murray, ktorý zneškodnil nepríjemnú dorážku Forsberga.

V druhej tretine tempo hry trochu opadlo a nebolo možné vidieť toľko šancí. Viac sa bojovalo a hra kúskovala. Nemenilo sa ani skóre. V 29. minúte vynikol Murrayho zákrok lapačkou pri strele Josiho. Následne hrali domáci od 32. minúty presilovku, ale potrestať faul Watsona nedokázali. Najväčšiu príležitosť mali v 36. minúte, no Crosby z dobrej pozície Rinneho bránu prestrelil. Na disciplínu si v závere tretiny nedal pozor McLeod a Penguins mali výhodu ďalšej presilovej hry. Tá sa im však veľmi nevydarila, a tak sa skóre opäť nemenilo.

V tretej tretine sa však menilo skoro rekordné rýchlo – po desiatich sekundách. K vyrovnaniu ligového rekordu chýbala Guentzelovi sekunda, no v klubovej histórii ešte nikto nestrelil gól od začiatku tretiny rýchlejšie. Šikovný nováčik dorazil do odkrytej brány strelu Rusta . Netrvalo dlho a Penguins zlomili odpor hostí dvoma rýchlymi gólmi v rozmedzí 15 sekúnd. V 44. minúte sa najskôr tešil Wilson, cez ktorého sa puk z hokejky Kessela dostal až k Fiddlerovi, od ktorého korčule sa odrazil do brány . Krátko na to sa do rýchleho individuálneho prieniku po ľavej strane dostal Makin, ktorý nevymýšľal a Rinneho prekonal jednoduchou strelou zápästím . Stav bol už 4:1 a do brány hostí sa postavil Saros. Ten hneď čelil výzve, keď sa faulu dopustil Aberg. Z gólu sa počas presilovky tešil Hörnqvist, no rozhodcovia sa pozreli na video a pre ofsajd gól nakoniec neuznali. Hostia sa snažili niečo urobiť s výsledkom, ale Penguins ukazovali, že vedia efektívne brániť. Po faule Crosbyho vydržali aj v oslabení. V 53. minúte sa do seba pustli dvaja kohúti Subban a Malkin, ktorí dostali päťminútové tresty. Hostí bitka nenabudila a v závere stretnutia sa im príliš nedarilo. Dve minúty pred koncom mieril na trestnú lavicu McLeod a o pol minúty neskôr aj Kunitz. Ani viac miesta na ľade však hosťom nevyhovovalo a domáci si pohodlne náskok ustrážili.

Článok pokračuje pod reklamou

Matt Murray
Pekka Rinne
59:29 37/38 43:28 21/25
Marc-Andre Fleury
Juuse Saros
- - 16:32 2/2

Guentzel má na konte už 12 gólov, s čím sa stal rekordérom v počte gólov strelených americkým nováčikom. Tým už je aj s 19 bodmi. Už len dva góly, resp. dva body ho delia aj od celkového nováčikovského rekordu Dina Ciccarelliho. Víťazných gólov strelil už päť, s čím vytvoril nový nováčikovský rekord NHL.

Séria sa teraz presťahuje do Nashville, jej tretí zápas sa odohrá v sobotu. 50 tímov od roku 1939 vstupovalo do tretieho zápasu s dvojzápasovým vedením a 45 z nich sa nakoniec stalo šampiónom, vrátane Pittsburghu v minulom roku.

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. M. Murray, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Jake Guentzel, útočník Penguins, o svojej forme: „Je to šialené. Nedokážete ani popísať slovami, ako sa cítite, no hlavný cieľ je vzdialený dve víťazstvá, ktoré nebude ľahké získať.“

Jevgenij Malkin, útočník Penguins: „Keď strelíme jeden gól, neprestávame. Chceme ich streliť viac. Strelili sme gól pri prvom striedaní v tretej tretine a chceli sme streliť ďalší. To je naša hra. Nikdy neprestávame.“

Peter Laviolette, tréner Predators: „Sú veci, v ktorých môžeme byť lepší. Pri každom z troch gólov v tretej tretine sme mohli niečo urobiť lepšie. Umožňovali sme im prečíslenia, čo situáciukomplikuje.“

Pekka Rinne, brankár Predators: „Prehrávame 0:2 na zápasy pred návratom domov. Toto nie je situácia, v ktorej sme chceli byť, keď sme sem prichádzali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies