Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

AHL

Dnes v AHL odštartuje finále medzi „farmami“ Detroitu a Tampy

Aj v nižšej Americkej hokejovej lige sa začne finálová séria. O Calderov pohár si to od piatka rozdajú tímy Grand Rapids Griffins a Syracuse Crunch, ktoré spolupracujú s tímami NHL Detroit Red Wings, resp. Tampa Bay Lightning.

Pre oba tímy pôjde o reprízu finále z roku 2013, jedinej doterajšej vzájomnej série, v ktorom uspeli Griffins 4:2 na zápasy a slovenský útočník Tomáš Tatar sa stal najužitočnejším hráčom play-off. Tentokrát bude finálová séria bez slovenskej časti.

V základnej časti skončili Crunch prví v Severnej divízii, ale získali o desať bodov menej ako Griffins, ktorým patrilo so 100 bodmi druhé miesto v Centrálnej divízii. V ligovom porovnaní sa stretáva šiesty najúspešnejší tím dlhodobej časti sezóny s dvanástym.

V play-off sa tiež darilo viac Grand Rapids, ktoré prehralo len dva zápasy. V prvom kole vyradilo Milwaukee pomerom 3:0 na zápasy, v druhom Chicago pomerom 4:1 na zápasy a v treťom San Jose pomerom 4:1 na zápasy.

Článok pokračuje pod reklamou

Syracuse mali ťažké najmä druhé kolo. Po tom, čo v štyroch zápasoch vyradili St. John’s, sa potrápili v sedemzápasovej sérii s Torontom. V konferenčnom finále následne potrebovali päť zápasov na vyradenie Providence.

Oba tímy boli doteraz doma perfektné. Crunch by však mohli doplatiť na formu vonku – na ľade súpera vyhrali len dva zápasy zo siedmich. Griffins sa môžu pochváliť aj lepšou presilovkou (24,1% vs. 16,9 %) a oslabením (86,2 % vs. 79,7 %). V predĺženiach boli doteraz bezchybní, kým „modro-bieli“ vyhrali dve z troch.

Z historického hľadiska sa môže stať, že uvidíme nového šampióna, ak by uspelo Syracuse (mesto však už trofej získalo pod hlavičkou inej organizácie v roku 1937). Ak by uspela „farma“ Detroitu, tešila by sa z druhého titulu vo svojej histórii. Tréner Tedd Nelson by ako tretí človek vyhral Pohár ako hráč aj ako tréner.

O mnohom nám napovie prvý zápas. Jeho víťaz ovládne finálovú sériu v 76,3 % prípadov. Odohrá sa v Grand Rapids.

Rozpis finále Calderovho pohára:
02.06. Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch
03.06. Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch
07.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins
09.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins
10.06. Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins *
13.06. Grand Rapids Griffins v Syracuse Crunch *
14.06. Grand Rapids Griffins v Syracuse Crunch *
* – ak by bolo potrebné

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies