Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Marc-André Fleury: Ikona Penguins na prahu novej výzvy

V súčasnej ére platových stropov je len úzka skupina hráčov, ktorí spoja celú svoju kariéru s jediným tímom NHL. Do tejto skupiny by patril nepochybne aj Marc-André Fleury, dlhoročná brankárska jednotka a nespochybniteľná ikona klubu Pittsburgh Penguins. Po rozširovacom drafte sa však skúsený gólman sťahuje k nováčikovi ligy, Vegas Golden Knights.

Fleury bol draftovaný „tučniakmi“ z Pittsburghu ako celková jednotka Vstupného draftu v roku 2003. S jeho príchodom sa spájali vysoké očakávania, keďže Penguins boli v tom období vo fáze kompletnej prestavby celej organizácie.

„Flower“, ako znie prezývka Fleuryho, sa chopil pozície tímovej jednotky a stal sa stabilnou súčasťou mladého kádra, ktorý sa postupne budoval. Bolo len otázkou času, kedy sa ambiciózny káder prihlási o slovo v boji o Stanleyho pohár.

Už v roku 2008 mužstvo vedené elitným duom Crosby-Malkin postúpilo do finále, ale vytúženú trofej nezískalo. Úspešnejším tímom bol Detroit Red Wings. O rok neskôr však „tučniakom“ vyšla dokonalá pomsta a získali prvý Stanleyho pohár v Crosbyho ére.

Mnohým divákom sa do pamäti vryl nezabudnuteľný zákrok Fleuryho, ktorý v posledných sekundách zabránil vyrovnaniu a prípadnému predĺženiu siedmeho zápasu finále. Fleury získal svoj prvý prsteň za víťazstvo a ukázal svoj potenciál.

V ďalších sezónach sa už Penguins nedarilo podľa predstáv a mnohí novinári začali za neúspech viniť práve Fleuryho, o ktorom tvrdili, že s ním Penguins už nemôžu nič vyhrať. On však nezatrpkol a stále sa snažil napredovať aj napriek neúspechom vo vyraďovacích bojoch.

Odmena pre Fleuryho prišla v roku 2016 keď „tučniaci“ zdolali San Jose Sharks a titul dokázali obhájiť aj tento rok proti Nashville Predators. Hoci Fleury prišiel o post brankárskej jednotky, mal obrovský podiel na napredovaní svojho nasledovníka Matta Murrayho, ktorý vďaka mentorstvu Fleuryho vyhral ako nováčik dva poháre Lorda Stanleyho.

Túto skutočnosť a značný prínos „Flowera“ viackrát zdôraznil aj samotný Murray. A nie je jediný. Fleury sa teší veľkej obľube generálneho manažéra Jima Rutherforda, všetkých spoluhráčov, protihráčov i novinárov.

Michelle Crechiolová, ktorá roky pracuje pre organizáciu Penguins ako novinárka, označila Fleuryho za osobnosť, ktorá je hodná obdivu. To Fleury potvrdil, keď len nedávno spolu s manželkou financoval výstavbu a otvorenie nového ihriska pre deti.

„Flower“ dokázal prekonať všetky klubové rekordy Toma Barrassa, aktuálne drží rekordy Penguins v počte víťazstiev v základnej časti (375) i v play-off (62). Vyniká tiež v počte čistých kônt v základnej časti (44) a v play-off (10). Počas svojej kariéry už dokázal, že prirovnania k Félixovi Potvinovi a Grantovi Fuhrovi neboli rozhodne prehnané.

Viacerí zámorskí odborníci poukazujú na to, že pre „Zlatých rytierov“ bude skvelým brankárom, nielen pre svoje hokejové umenie, ale predovšetkým pre jeho skvelé ľudské kvality. Čo si o jeho príchode myslia fanúšikovia nového klubu, je zrejmé, keďže ako jediný dostal dlhotrvajúci a búrlivý potlesk po tom, čo si obliekol dres s rytierom na hrudi. Viva Las Vegas, „Flower“!




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies