Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Jednotkou draftu sa stal švajčiarsky center Hischier

Po prvýkrát v histórii sa jednotkou na vstupnom drafte NHL stal hokejista zo Švajčiarska. V piatok si v Chicagu vybral tím New Jersey Devils centra Nica Hischiera, ktorého uprednostnil pred kanadským centrom Nolanom Patrickom.


Ešte pred rokom sa za jasnú jednotku draftu označoval Patrick, ale zranenia a vydarený ročník Hischiera rozdiel medzi prvým a druhým hráčom v preddraftových rebríčkoch výrazne zmazali. Stále však mal jemne navrch Kanaďan.

Devils si chceli na drafte vybrať hráča, z ktorého by sa mohol stať dynamický center prvého útoku a veria, že je to práve rodák z Natersu, ktorý sa stal historicky najvyššie draftovaným Švajčiarom. Predošlým rekordérom bol Nino Niederreiter, ktorý bol v roku 2010 draftovaný ako piaty.

„Počuť moje meno bolo niečo neuveriteľné. Nemôžem nájsť slová. Objal som moju mamu a potom začala plakať. Je skutočne špeciálne obliekať dres Devils. Vyzerá skvelo. Pravdepodobne to nestrávim, až kým sa dobre nevyspím,“ priznal Hischier.

Článok pokračuje pod reklamou

Patricka si následne vybrala Philadelphia, ktorej jeho zranenia vôbec neprekážali a pred draftom dúfala, že jej zostane k dispozícii. Nakoniec sa tak aj stalo.

Ako tretí vyberal Dallas, ktorý si vybral obrancu z Fínska, Mira Heiskanena. Medzi obrancami to bol boj medzi ním a Calem Makarom, ktorého si nakoniec vybralo Colorado zo štvrtého miesta. Kanaďanovi znižovalo kredit, že v juniorke nepôsobil na najvyššej úrovní v CHL.


Po tom, čo si Vancouver vybral švédskeho centra Eliasa Pettersssona, prišiel na rád nový tím NHL, Vegas Golden Knights. Jeho historicky prvým draftovaným hráčom sa stal kanadský center Cody Glass. Z 13. miesta si následne tím vybral centra Nicka Suzukiho, z 15. miesta obrancu Erika Brännstrőma.

„Myslím si, že budú mať v budúcnosti dobrý tím. Som skutočne šťastný, že toho budem súčasťou. Ako hokejový fanúšik som sa tešil na to, ako si vyskladajú tím. Myslím si, že si vyberali naozaj dobre a myslím si, že budú mať dobré mužstvo,“ poznamenal Glass.

V prvom kole bolo draftovaných 21 útočníkov, 9 obrancov a jeden brankár – Jake Oettinger Dallasom. Spomedzi 31 hráčov bolo 14 Európanov. Slovák medzi nimi podľa očakávaní chýba. Z 12. miesta bol však Carolinou vybraný český center Martin Nečas, z 21. jeho krajan a ďalší center Filip Chytil, ktorý zaujal Rangers.


Ďalšie kolá draftu sa uskutočnia dnes od 16:00 nášho času.

Poradie 1. kola draftu 2017:

Vysvetlivky:
  Európan

1. kolo draftu:
P Tím Hráč Post Štát Predošlý tím
1. NJD Nico Hischier C SUI Halifax (QMJHL)
2. PHI Nolan Patrick C CAN Brandon (WHL)
3. DAL Miro Heiskanen O FIN HIFK (FIN)
4. COL Cale Makar O CAN Brooks (AJHL)
5. VAN Elias Pettersson C SWE Timra IK (SWE 2)
6. VGK Cody Glass C CAN Portland (WHL)
7. NYR Lias Andersson C SWE HV71 (SWE)
8. BUF Casey Mittelstadt C USA Green Bay (USHL)
9. DET Michael Rasmussen C CAN Tri-City (WHL)
10. FLA Owen Tippett PK CAN Misssissauga (OHL)
11. LAK Gabriel Vilardi C CAN Windsor (OHL)
12. CAR Martin Nečas PK CZE Brno (CZE)
13. VGK Nick Suzuki C CAN Owen Sound (OHL)
14. TBL Callan Foote O CAN Kelowna (WHL)
15. VGK Erik Bransstrom O SWE HV71 (SWE)
16. CGY Juuso Valimaki O FIN Tri-City (WHL)
17. TOR Timothy Liljegren O SWE Rogle BK (SWE)
18. BOS Urho Vaakanainen O FIN JYP (FIN)
19. SJS Josh Norris C USA US NTDP (USHL)
20. STL Robert Thomas C CAN London (OHL)
21. NYR Filip Chytil C CZE Zlín (CZE)
22. EDM Kailer Yamamoto PK USA Spokane (WHL)
23. ARI Pierre-Olivier Joseph O CAN Charlottetown (QMJHL)
24. WPG Kristian Vesalainen PK FIN Frolunda (SWE)
25. MTL Ryan Pehling C USA St. Cloud (NCAA)
26. DAL Jake Oettinger B USA Boston univ. (NCAA)
27. PHI Morgan Frost C CAN Sault Ste. Marie (OHL)
28. OTT Shane Bowers C CAN Waterloo (USHL)
29. CHI Jenri Jokiharju O FIN Portland (WHL)
30. NSH Eeli Tolvanen PK FIN Boston College (NCAA)
31. STL Klim Kostin ĽK RUS Dynamo Moskva (KHL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies