Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Vegas draftovalo duo kanadských centrov a švédskeho obrancu

Každý rok sa na drafte sleduje najmä to, kto bude draftovaný ako prvý. Tento rok však pozornosť smerovala aj na to, aké voľby urobí nový tím NHL, Vegas Golden Knights. V piatok mal k dispozícii hneď tri.

„Zlatí rytieri“ si z celkového šiesteho miesta vybrali kanadského centra Codyho Glassa. Osemnásťročný rodák z Winnipegu hrával v uplynulej sezóne za Portland vo WHL, pričom si v 69 dueloch pripísal 94 bodov (32+62). Teraz bude navždy zapísaný do histórie ako prvý draftovaný hráč tímu z Las Vegas.

„Myslím si, že s tým prichádza aj veľký tlak, ale viem, čo na ľade dokážem. Oni vo mňa veria a ja len pôjdem dokázať, že urobili správne rozhodnutie,“ povedal Glass, ktorý bol v živote v Las Vegas len raz. Ako desaťročný na letnom turnaji. „Vtedy som to skutočne nevnímal ako hokejové mesto.“

Generálny manažér George McPhee bol po prvom kole spokojný. Glassa mal na svojom zozname v prvej päťke a vybral si ešte aj dvoch talentovaných sedemnásťročných mladíkov vďaka voľbám, ktoré predtým získal výmenami.

Článok pokračuje pod reklamou

Z celkovej 13. pozície draftoval kanadského centra Nicka Suzukiho, ktorý v drese Owen Sound z OHL zaznamenal v poslednej sezóne 96 bodov (45+51) a bol piatym najproduktívnejším hráčom svojej ligy. Následne, z 15. miesta, si vybral švédskeho obrancu Erika Brännströma, ktorý už nastupoval za HV71 vo švédskej SHL.

Golden Knights chceli v prvom kole získať šikovných hráčov a podarilo sa im to. Ešte majú pritom k dispozícii desať volieb, ktoré môžu využiť v sobotu. Tri z nich sú pritom v druhom kole.

„Sme skutočne spokojní. Bolo fajn získať dvoch centrov a elitného pohyblivého obrancu. Takéto talenty je ťažké získať inak ako na drafte,“ skonštatoval McPhee, ktorý hľadal aj chlapcov s charakterom. Všetci traja sa zhodli, že sa do „mesta hriechu“ nepôjdu baviť, ale pracovať. Chcú byť súčasťou niečoho veľkého.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies