Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Tampa Bay si upísala Gourdeho na dva roky

Tím Tampa Bay Lightning si v pondelok okrem obrancu Andreja Šustra zaistil aj služby útočníka Yanniho Gourdeho, ktorý v uplynulej sezóne žiaril v nižšej AHL.

Dvadsaťpäťročný Kanaďan sa dohodol s floridským klubom na dvojročnej zmluve s priemerným platom rovný milión amerických dolárov. Dôležité pre neho je, že ide o jednocestný kontrakt. Mohol by sa tak konečne usadiť v prvom tíme.

Gourde odohral v NHL zatiaľ 22 zápasov počas dvoch sezón, z toho 20 v tej uplynulej. Strelil v nich svojich prvých šesť gólov a pridal dve asistencie. V nižšej AHL už absolvoval takmer 300 duelov. Tampe sa upísal v roku 2014 ako nedraftovaný voľný hráč.

„Je to naozaj výnimočné. Väčšina ľudí pozná môj príbeh. V ECHL to bolo veľmi náročné a vtedy som neveril, že by som raz mohol podpísať jednocestný kontrakt s tímom NHL. Teraz je to realita a je to skvelý pocit. Som pripravený,“ povedal Gourde podľa Joea Smitha z denníka Tampa Bay Times.

Gourdemu sa v sezóne 2016/17 darilo v záložnom tíme Syracuse Crunch, s ktorým si zahral vo finále AHL. Ku 48 bodom z 56 zápasov základnej časti pridal ďalších 27 v 22 dueloch play-off. V ňom bol ligovým lídrom s 18 asistenciami.

Lightning okrem podpisov zmlúv predložili aj kvalifikačné ponuky deviatim hráčom. Sú nimi útočníci Tyler Johnson, Michael Bournival, Ondřej Palát, Tanner Richard, Matthew Peca a Tye McGinn, obrancovia Jake Dotchin a Slater Koekkoek a brankár Kristers Gudlevskis.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies