Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Andrew Ference oficiálne ukončil kariéru

Skúsený obranca Andrew Ference, ktorého hokejovým vrcholom bol zisk Stanleyho pohára v roku 2011, vo štvrtok oficiálne oznámil, že po 16 rokoch v NHL definitívne končí svoju hráčsku kariéru.

Už tridsaťosemročný rodák z kanadskej Alberty strávil posledné štyri sezóny v Edmonton, kde bol medzi rokmi 2013 až 2015 kapitánom. V sezóne 2015/16 odohral len šesť zápasov predtým, ako absolvoval operáciu bedrového kĺbu. Odvtedy už nehral.

Ference, ktorý o konci kariéry hovoril už vlani v septembri, odohral v NHL 907 zápasov, v ktorých nazbieral 225 bodov (43 gólov, 182 asistencií) a 753 trestných minút. Hrával za Pittsburgh, Calgary, Boston a Edmonton.

Hráč, ktorého draftovali Penguins až z 208. miesta v roku 1997, absolvoval v play-off ďalších 120 stretnutí, v ktorých strelil osem gólov, pridal 30 asistencií a nazbieral 122 trestných minút. Stanleyho pohár získal s Bruins.

„Ako pokročil čas od môjho hrania v NHL, uvedomil som si, že som nebol schopný poriadne poďakovať stovkám ľudí, ktorí mi pomohli dosiahnuť môj cieľ hrať v najlepšej lige sveta,“ vyhlásil Ference podľa CP. „Nikto sa do nej nedostane sám, hlavne, ak má priemernú výšku a priemerné zručnosti. Ak si myslíte, že si odo mňa zaslúžite poďakovanie, tak to tak pravdepodobne je... Ďakujem!“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies