Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Brian Campbell ukončil kariéru a pripojil sa k manažmentu Chicaga

Obranca Brian Campbell sa v pondelok rozhodol zavesiť korčule na klinec po 17 sezónach v Národnej hokejovej lige. Jeho kariéra však bude pokračovať vo vedení tímu Chicago Blackhawks.


Campbell, ktorý bol neobmedzeným voľným hráčom, bude od budúcej sezóny pracovať v Oddelení obchodných záležitostí Blackhawks. Bude mať na starosti marketing, styk s verejnosťou a záležitosti okolo mládežníckeho hokeja.

Tridsaťosemročný Kanaďan odohral v zámorskej profilige 1082 zápasov základnej časti so ziskom 504 bodov (87+417) a ďalších 107 duelov so ziskom 44 bodov v play-off. Obliekal si aj dresy Floridy, San Jose Buffala, ktoré ho draftovalo v roku 1997 v šiestom kole (156. miesto).

Článok pokračuje pod reklamou

„Som nadšený, že urobím ďalší krok vpred v mojej kariére i v živote. Ďakujem všetkým spoluhráčom, trénerom, členom vedenia a fanúšikom, ktorých som stretol počas mojej hráčskej kariéry v Chicagu, Buffale, San Jose i na Floride. Som tiež vďačný organizácii Blackhawks za to, že mi dala šancu čeliť novej výzve,“ povedal Campbell pre klubový web.


V jeho poslednej sezóne hráčskej kariéry, celkovo štvrtej v organizácii Blackhawks, odohral 80 zápasov s bilanciou päť gólov a 12 prihrávok. V roku 2010 s ňou dosiahol svoj najväčší úspech – zisk Stanleyho pohára.

O dva roky neskôr dostal Trofej Lady Byngovej pre najslušnejšieho hráča ako prvý obranca v lige od roku 1954, keď to dokázal Red Kelly. Spolu štyrikrát si zahral v Zápase hviezd NHL (2007, 2008, 2009, 2012).

„Sme radi, že Brian bude naďalej čelnom našej organizácie. Po úžasnej hráčskej kariére zostane jej dôležitou súčasťou,“ vyhlásil prezident Chicaga John McDonough o Campbellovi, ktorý odohral za Blackhawks 295 duelov so ziskom 134 bodov. V ročníku 2016/17 dosiahol v jeho drese svoj 500. bod v NHL.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies