Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Slováci v NHL

Kompletný prehľad zmlúv, ktoré podpísali Slováci z NHL

Šiestim Slovákom, ktorí zasiahli do NHL, končili v lete zmluvy. Všetci šiesti už sú upísaní po tom, čo sa Tomáš Tatar dohodol na novej zmluve s Detroitom. Poďme si zrekapitulovať, aké zmluvy hráči spod Tatier podpísali.

Ešte pred skončením sezóny sa z novej zmluvy tešil Richard Pánik. Útočník Chicaga sa začiatkom mája dohodol na dvojročnom pakte v hodnote 5,6 milióna amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný Martinčan si výrazne finančne polepší oproti ročníku 2016/17, v ktorom zarábal iba 875 000 amerických dolárov.

O mesiac neskôr sa novej zmluvy dočkal Marko Daňo, ktorý s Winnipegom podpísal ročný kontrakt s príjmom 850 000 amerických dolárov. Špekulovalo sa, či neskončí v tíme Vegas Golden Knights, ale nakoniec nováčika NHL na rozširovacom drafte nezaujal.

Týždeň po mladom útočníkovi podpísal dvojročnú zmluvu s Tampou Bay brankár Peter Budaj, ktorý sa 1. júla mohol stať neobmedzeným voľným hráčom. Vybral si však stabilitu a ako dvojka Lightning bude zarábať 1,025 milióna amerických dolárov ročne.

Článok pokračuje pod reklamou

Koncom júna dostal od Chicaga kvalifikačnú zmluvu útočník Tomáš Jurčo a o deň neskôr bol podpis ročnej zmluvy v hodnote 800 000 amerických dolárov spečatený. Predtým zarábal 900 000 dolárov ročne, ale vzhľadom na nenaplnenie očakávaní bol pokles pochopiteľný.

V júli sa otvoril trh s voľnými hráčmi a bez zmluvy boli stále dvaja Slováci. Útočník Marek Hrivík na podpis novej zmluvy dlho nečakal a ako voľný hráč sa hneď v prvý možný deň dohodol na ročnom kontrakte s Calgary. Jeho hodnota je 650 000 dolárov.

Ako posledný sa zmluvy dočkal už spomínaný Tatar, ktorý sa chcel vyhnúť arbitráži, ale nakoniec sa mu to nepodarilo. S Detroitom sa však dohodol skôr ako rozhodnutie urobil sudca. Na svete bola štvorročná zmluva v hodnote 21,2 milióna amerických dolárov.

Prehľad zmlúv podľa priemernej ročnej hodnoty:

Hráč
Dĺžka
Celková hodnota
Cap-hit
Tomáš Tatar (DET)
4 roky
21 200 000 USD
5 300 000 USD
Richard Pánik (CHI)
2 roky
5 600 000 USD
2 800 000 USD
Peter Budaj (TBL)
2 roky
2 050 000 USD
1 025 000 USD
Marko Daňo (WPG)
1 rok
850 000 USD
850 000 USD
Tomáš Jurčo (CHI)
1 rok
800 000 USD
800 000 USD
Marek Hrivík (CGY)
1 rok
650 000 USD
650 000 USD



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies