Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

NHL potvrdila, že Zaripov v nej môže hrať

Ruský útočník Danis Zaripov, ktorý dostal od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) dvojročný zákaz činnosti, bude môcť podpísať zmluvu s ľubovoľným tímom z kanadsko-americkej NHL.

Vedenie súťaže v pondelok popoludní oznámilo, že tridsaťšesťročnému veteránovi nebude nič brániť v tom, aby prišiel hrať profesionálny hokej do Severnej Ameriky. Jeho agent Dan Milstein sa už snaží s niektorým z tímov podpísať ročný kontrakt.

„Bude obrovským prínosom pre hociktorý tím, ktorý si vyberie,“ poznamenal pre AP.

NHL svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že podľa jej pravidiel by pri jeho situácii podobný trest, aký mu udelila IIHF a KHL, nedostal a poukázala na to, ako Zaripov bojuje o to, aby ukázal, že zakázané látky neprijal úmyselne. Dokonca je ochotný podstúpiť ďalší test, ak podpíše v NHL kontrakt.

Očakáva sa, že napriek pokročilému veku bude o hráča v lige záujem. Štyrikrát vo svojej kariére vyhral Gagarinov pohár a trikrát majstrovstvá sveta. Rusko reprezentoval aj na olympiáde v roku 2010. V 476 zápasoch KHL si pripísal 199 gólov a 252 asistencií.

„Budeme hovoriť s niekoľkými tímami. Danis chce vyhrávať, je to rodený víťaz. Vyhrával na každej úrovni. V Rusku má reputáciu, akú ma tu Pavel Daciuk. Je to mimoriadny, svetový hráč,“ podotkol Milstein.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies