Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Shane Doan sa rozhodol: Po 21 ročníkoch končí kariéru

Po tom, čo sa organizácia Arizona Coyotes neslávne rozhodla ukončiť spoluprácu s dlhoročným kapitánom a ikonou tímu Shaneom Doanom, mohol útočník pokračovať v kariére len v drese iného tímu. Nakoniec však k tomu nedôjde.


Štyridsaťročný rodák z kanadskej Alberty údajne dostal ponuky od pár tímov, vrátane Edmontonu či Calgary, no nakoniec sa rozhodol ukončiť po 21 sezónach v NHL aktívnu hráčsku kariéru. Oznámil to v stredu.

„Opúšťam NHL. Mal som v kariére veľké šťastie a som nesmierne vďačný za fanúšikov, ktorí pri mne stáli pri vzostupoch aj pádoch Coyotes. Existuje množstvo šikovnejších hráčov s lepšími hokejovými zručnosťami ako ja, ale neboli tak oceňovaní fanúšikmi ako ja. Som za to veľmi vďačný,” vyhlásil prostredníctvom AZ Central.

Doan strávil celú kariéru v jedinej organizácii. Za Winnipeg, ktorý ho draftoval v roku 1995 zo siedmeho miesta, odohral poslednú sezónu pred sťahovaním Jets do Arizony. V nej zostal až do konca sezóny 2016/17 a stal sa klubovým lídrom v počte zápasov, gólov, asistencií, bodov, presilovkových gólov a víťazných gólov.

Článok pokračuje pod reklamou


Dvojnásobný účastník zápasu hviezd odohral v NHL dokopy 1540 zápasov, v ktorých nazbieral 972 bodov za 402 gólov a 570 asistencií. V roku 2010 získal Trofej Kinga Clancyho a o dva roky neskôr Cenu Marka Messiera. Kapitánom Coyotes bol od roku 2003.

Trofeje najcennejšej, Stanleyho pohára, sa nikdy nedočkal. V časoch, keď sa Coyotes trápili, dostal možnosť prestúpiť do silnejšieho tímu, s ktorým by mal šancu na titul. On však nikdy Arizonu, v ktorej sa s rodinou usadil, neopustil a zostal jej verný.

Tímový úspech dosiahol aspoň v drese kanadskej reprezentácie. Zo šiestich majstrovstiev sveta si odniesol dve zlaté medaily. Prvenstvo získal aj na Svetovom pohári v roku 2004. Kanadu reprezentoval tiež na olympiáde v roku 2006, ktorá sa však favoritovi nevydarila.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies