Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Niedermayer alebo Pronger, kto mal väčší vplyv na titul Ducks?

Sezóna sa pomaly blíži, ale do ostrých bojov nám ostáva ešte niečo vyše mesiaca. Toto posledné obdobie čakania si skrátime sériou článkov o jednotlivých tímoch. Každý deň rozoberieme určitú tému o jednom tíme, kde budú zastávané dva názory na vec.

V každom tíme pôjde o rozličnú tému a bude sa týkať len daného tímu, nie celej NHL. Na konci článku sa budete môcť vyjadriť aj vy, a to v ankete ku ktorému názoru sa prikláňate viac. Svoje stanovisko môžte uverejniť aj v komentároch.

Dnes sa pozrieme na prvý tím podľa abecedy a to Kačice z Orange County a konkrétne na to, kto mal väčší vplyv na zisk ich jediného Stanleyho pohára.

SCOTT NIEDERMAYER

Je ľahké pomyslieť na to, že Anaheim by Stanley Cup v roku 2007 nevyhral, ak by vo svojom tíme nemal Chrisa Prongera. Len sa na to pozrite. Rok predtým vypadli Káčeri vo finále Západnej konferencie s Edmontonom, ktorý mal na modrej čiare pilier s menom Pronger. Nasledujúce leto získal Anaheim práve tohto obrovitánskeho obrancu do svojho tímu a už mu nič nezabránilo v ceste za titulom.

Táto domnienka je ale mylná. Ducks by tento strieborný grál nezískal bez Scotta Niedermayera. Od momentu, kedy Scott podpísal zmluvu s Anaheimom v roku 2005, prestal byť tento tím terčom posmeškov. Stal sa jeho kapitánom, zozadu kontroloval hru celého tímu a dokonca sa stal kľúčovým ofenzívnym faktorom, ktorý vytiahol trápiaci sa tím medzi elitu NHL. Na ľade jednoducho dominoval a jeho pohyb vyzeral akoby nevyžadoval žiadnu snahu. K tomu všetkému zaznamenal, čo sa týka bodovania, svoje najlepšie čísla. To sú dôvody, prečo Scott vyhral svoj štvrtý pohár v kariére a pre Anaheim jediný.

V 8 zápasoch z celkových 21 v záverečných bojoch odohral viac ako 30 minút. Jeho gól v druhom predĺžení ukončil sériu druhého kola proti Vancouveru. Takisto gólom v predĺžení rozhodol zápas číslo 2 proti Detroitu vo finále konferencie. Teemu Selänne by nerozhodol zlomový zápas číslo 5 proti Red Wings, ak by Scott nevyrovnal skóre v poslednej minúte.

Práve on, nie Pronger, získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča playoff. Navyše Pronger bol počas playoff dvakrát suspendovaný a Káčeri dokázali oba zápasy vyhrať. Možno bol talentovaný Pronger finálnym kúskom do zostavy, ale Niedermayer bol dôležitejším hráčom pre zisk Stanley Cupu.

Autor: Eric Stephens

CHRIS PRONGER

Anaheim nielenže vyhral Stanley Cup v roku 2007, ale konkurenciu svojou hrou doslova udupal. Zatiaľ čo v zostave boli šikovní hráči ako Selänne či Niedermayer, tento tím vyhral vďaka sile a zastrašovaniu. Hlavnou tvárou (a lakťami) tohto štýlu bol Chris Pronger.

Jednoducho, ak bol vo svojom rozkvete, tak sa hráči jeho strane radšej vyhli. Túto beštiu nezastavilo nič v ceste za búšením do súpera. Pronger zvládal bez problémov aj väčšie porcie minút na ľadovej ploche a bol ofenzívnou hrozbou Ducks pri ceste za ich jediným titulom. Napriek tomu aký šikovný bol Niedermayer, pozbieral Pronger 15 kanadských bodov počas playoff, čo bolo o 4 viac ako Scott. Čo sa týka defenzívy, Prongerova hra bola nočnou morou pre Ottawu vo finále. Počas štyroch výhier Ducks skórovala Ottawa iba šesťkrát. Pronger dokonale vymazal ottawskú prvú lajnu v zložení Alfredsson - Spezza - Heatley.

Ale tu je to, vďaka čomu bol Pronger najlepší: nikto sa mu nedokázal vyrovnať v jeho pracovnom nasadení. Bol to on, čo dostal Edmonton až do finále v roku 2006, bol to on, čo dotiahol siedmu nasadenú Philadelphiu taktiež do finále v roku 2010. Jediné mínus ktoré mu môžme uštedriť, je občasné nezvládanie vypätých situácií, ktoré následne ústia do jeho suspendácií - a svojmu tímu predsa nepomôžete ak ste mimo hru. V 98 % času bol však Chris Pronger najdesivejším hráčom NHL, pretože hral vyslovene protivne a na ľade bol takmer každé druhé striedanie, kde zo seba vydal vždy maximum.

Autor: Ryan Kennedy


Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies