Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Kto bol najlepším americkým rodákom v histórii Jets/Coyotes?

Pokračujeme v našom seriáli. Dnes tu máme prvý tím, ktorý má za sebou sťahovanie a to Kojotov z Arizonskej púšte. Pokúsime sa odhaliť najlepšieho amerického rodáka v histórii organizácie Jets a Coyotes. Bude ním Keith Tkachuk alebo Jeremy Roenick?

JEREMY ROENICK

Jeremy Roenick a Keith Tkachuk bezpochyby patria medzi najlepších Američanov, akí kedy brázdili ľady NHL. Ak však ide o to, kto mal lepšiu kariéru v drese Coyotes, je jasné, kto má navrch.

Tkachuk bol síce produktívnejší v organizácii Yotes, keď nastrieľal za 10 sezón viac ako 300 gólov, s čím mu patrí tretie miesto v historickom bodovaní tímu. Nosil aj kapitánske „C" na drese, ale bol to Roenick, kto žiaril a dával fanúšikom osobnosť, ku ktorej mohli vzhliadať počas toho, ako sa tím udomácňoval v Arizone po presťahovaní z Winnipegu v roku 1996. Roenick tiež strieľal góly, presnejšie 152 za šesť sezón, ktoré v tíme strávil a popritom bavil publikum.

Pravdepodobne jeho najpamätnejší moment je debut v siedmom zápase prvého kola play-off 1999 proti Blues so špeciálnou prilbou na ochranu zlomenej čeľuste, ktorú utŕžil o 20 dní skôr pri zrážke s Derianom Hatcherom z Dallasu. Kojotom sa nedarilo, prehrávali v sérii, ale Roenickov návrat bol veľkou vzpruhou, pretože upevnil puto budované tímom s divákmi. Jeremy bol akýmsi ambasádorom zápasu, naprieč celým štátom, na ceste stať sa jedným z najúspešnejších amerických hráčov. Jeho vplyv v Arizone by mohol pokojne byť jedným z jeho najväčších úspechov, pretože mal schopnosť docieliť to, aby sa ľudia zaujímali o hokej. A táto vášeň trvala aj dlho po tom, ako z púšte odišiel.

Autorka: Sarah McLellan

KEITH TKACHUK

Arizona nebola vždy zlým tímom. V skutočnosti sa do play-off dostala v každej zo svojich prvých štyroch sezón v púšti po presťahovaní z Winnipegu. V piatej sezóne počas uzávierky prestupov vymenila Keitha Tkachuka do St. Louis a následne sa do play-off neprebojovala v siedmich z nasledujúcich ôsmich sezón.

V histórii Jets/Coyotes by sa našlo pár výborných hráčov. Dale Hawerchuk a Teemu Selänne sú jedni z najlepších a hrali podľa pravidiel. Keith Tkachuk bol minimálne tiež tak dobrý. V skutočnosti to bol najlepší Američan, aký kedy hral za túto organizáciu, hoci nebol žiadnym vzorom, čo sa týka správania. Mimo ľadu bol zlým chlapom, hlavne počas hrania za Winnipeg, poznačeným tímovou suspendáciou za neúčasť na tréningu.

Tkachuk ale nikdy nenechal v štichu Jets/Yotes na ľade, ani raz v jeho 640 zápasoch, v ktorých dal 323 gólov a nazbieral 623 bodov. Vždy hral s najvyšším nasadením a preukázal sa ako jeden z najlepších „power forwardov“ v NHL. Podarilo sa mu streliť 50 gólov v dvoch sezónach po sebe a keby sa v roku 1997 udeľovala cena Mauricea Richarda, vyhral by ju vo svojej prvej sezóne vo Phoenixe. V tej sezóne dal viac gólov ako Mario Lemieux, Wayne Gretzky, Selänne, Paul Kariya, John LeClair alebo Jaromír Jágr.

Bavíme sa tu o najlepšom americkom hráčovi, nie najlepšom občanovi. Keithovo pôsobenie vo Winnipegu/Phoenixe bolo poznačené kontroverziami, ale v ich histórii by ste lepšieho Yankeeho hľadali márne.

Autor: Ken Campbell


Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies