Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Víťazstvo Bernu otvorilo kvalifikáciu Ligy Majstrov

Prvým zápasom kvalifikácie medzi domácim Sinupret Ice Tigers a Bernom sa začala hokejová Liga majstrov. S víťazstva sa tešil zástupca švajčiarskej National League A po výsledku 4:1.

SINUPRET ICE TIGERS - SC BERN 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Góly: 36. Savage - 30. Abid (Furrer), 42. Bärtschi, 51. Gamache (Goren), 60. Bordeleau (Roche)
Strely: 16:28, Vylúčenia: 3:3, Presilovky: 0:1, Oslabenia: 0:0, Diváci: 5046

Zápas dostal náboj od prvých sekúnd. Už v tretej minúte sa dostal do šance Petr Fical, ale z pravej strany brankára Bührera neprekonal. Mohlo sa tak potvrdiť staré, známe nedáš-dostaneš. O dve minúty neskôr v samostatnom úniku však Christian Dubé neprekonal bývalého brankára Washingtonu Frederica Cassiviho. Potom, však začala postupne hra upadať, a tak prvá tretina úvodného zápasu kvalfikácie hokejovej ligy majstrov veľa vzruchu nepriniesla.

Na začiatku druhej tretiny dostal domáci tím možnosť hrať presilovku. A to

Andrej Meszároš

Pred brankárom Cassivim bolo neraz dusno. Po tejto situácii padol historicky prvý gól celej hokejovej Ligy majstrov, ktorý strelil Ramzi Abid (10). Gól však musel potvrdiť až videorozhodca.

dokonca o dvoch hráčov. Hráči Ice Tigers ju však nevyužili, rovnako ako následnú početnú prevahu o jedného hráča. Naopak, pri prvej presilovke Bernu v druhej tretine, sa prvýkrát menilo skóre. Strelu Philippa Furrera zasunul do bránky Ramzi Abid. Gól však musel potvrdiť až videorozhodca, keďže Bernčania reklamovali postavenie útočníka v bránkovisku. Vedenie Bernu, však ich hráčov akoby uspalo a Norimberg sa dostal do tlaku, z ktorého pramenil vyrovnávajúci gól Andreho Savaga, ktorý poslal odrazený puk za Bührerov chrbát.

V tretej tretine však už definitívne prebral iniciatívu zápasu do rúk Bern. Na jej začiatku, v 42. minúte vystrelil spoza obrancu jedovatú strelu Patrick Bärtschi, ktorá vymietla ľavý horný roh Cassiviho bránky. O 9 minút sa menilo skóre znova. Opäť po góle Bernu. Nikým nekrytý Simon Gamache, po milimetrovom pase Lee Gorena, vyslal nechytateľnú strelu, ktorá sa odrazila od ľavej žŕdky za chrbát Cassiviho. O minútu však mohol Norimberg skresať náskok, ale strele Bjorna Bartu zaúradovala lapačka Bührera. Norimberg však už do konca zápasu sa nezmohol na poriadny tlak. Síce sa minútu pred koncom pokúsili hrať powerplay, ale počas nej inkasovali, keď Sebastian Bordeleau 19 sekúnd pred koncom strelou zo stredného pásma trafil bránu.

Zápas sa tak skončil výsledkom 4:1, ktorým spravil Bern prvý, veľmi dôležitý krok k postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov. Ak zajtra Bern porazí aj Košice, tak bude o postupujúcom jasné.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies