Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Slováci v NHL

Halák sa teší na čerstvý štart u Islanders + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa musel v minulej sezóne zmieriť s chytaním v nižšej Americkej hokejovej lige, a hoci tam ísť nechcel, nakoniec si v Bridgeporte dobrými výkonmi pripravil späť cestu do prvého tímu Islanders. Podobný scenár však už nechce opakovať.

„Mal som možnosť na farmu neísť, no to by mi asi viac uškodilo ako pomohlo. Chcel som ísť dole, popracovať na určitých detailoch a najmä chytať v zápasoch,“ povedal Halák pre ligový web.

„Chlapci boli skvelí. Mali sme tam niekoľko skutočne dobrých mladých hráčov. Našťastie i nanešťastie som ich musel vidieť a hrať s nimi. Bolo to však nakoniec dobré. Teraz to chcem brať deň po dni. Nesnažím sa na také veci myslieť alebo koncentrovať na to, čo sa stane o niekoľko mesiacov.“

Halák odchytal v AHL 27 zápasov s bilanciou 17-7-1, 92,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,15 inkasovaného gólu na zápas. Prezentoval sa profesionálnym prístupom a nakoniec ho Garth Snow musel povolal, aby pomohol trápiacemu sa New Yorku v boji o play-off. Po návrate a v ťažkej situácii chytal skvelo.

Článok pokračuje pod reklamou

„Snažil som sa na to nekoncentrovať. Vždy tvrdím, že čo človeka nezabije, to ho posilní. Nie niekedy, ale vždy sa veci dejú z istého dôvodu. Nehľadal som na všetkom negatíva. Samozrejme, na farmu ísť nechcete, ale snažíte sa vydať zo seba to najlepšie a pomáhať spoluhráčom. Po návrate do prvého mužstva som si potom počkal na svoju šancu. Darilo sa mi. Síce sme sa nedostali do play-off, no do posledného zápasu sme oň bojovali,“ skonštatoval Halák.

Po minulej sezóne sa toho u Islanders veľa zmenilo. Na lavičke nebude stať Jack Capuano a Doug Weight sa v apríli stal dlhodobým trénerom. O bránku sa už nebudú deliť traja brankári, pretože po J-F Berubem siahlo na rozširovacom drafte Vegas. Tento fakt najviac teší bratislavského rodáka, ktorý dúfa, že nový ročník bude úspešnejší pre neho i pre tím.

„Minulá sezóna bola zvláštna, nie len pre mňa, ale aj pre množstvo iných hráčov. Teraz je to čerstvý začiatok pre každého. Veľmi dôležitý bude začiatok sezóny. V minulej sezóne sme ho mali zlý. Teraz sa musíme uistiť, že budeme zbierať body od začiatku, pretože by nám to na konci mohlo uškodiť,“ dodal Halák.

V pondelok nekapituloval, pozrite si jeho zákroky

Halák v pondelok odchytal prvý prípravný zápas, resp. časť z neho. Počas dvoch tretín čelil 22 strelám, ale ani raz nekapituloval. Jeho tím nakoniec podľahol Rangers 0:1 po predĺžení. Tu sú zákroky, ktoré sú k dispozícii aj na videu:

Halák vs. únik Fontainea:

Halák vs. Grabner:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies