Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Magazín

Kto bol pre Ottawu väčším darebákom, Heatley alebo Jašin?

V tímoch NHL hrajú väčšinou hráči, ktorí spoločne bojujú za vytýčený cieľ a držia spolu ako jeden veľmi dobrý kolektív. Občas sa však stane, že nejaký hráč by rád svoj tím opustil, respektíve je nespokojný s platovými podmienkami a to narúša cieľ a dobrú partiu v kabíne. To je aj prípad nášho dnešného pokračovania seriálu.

Ktorý z dvojice Heatley-Jašin bol pre Ottawu väčším darebákom?

Dany HEATLEY

Je to síce ťažká otázka, ale odpoveď na to, kto bol najväčším darebákom v Ottawe, je Dany Heatley pred Alexejom Jašinom. Prečo? Pretože nikto skutočne nerozumie tomu, prečo Heatley po dvoch 50-gólových sezónach, za ktoré bol odmenený lukratívnym predĺžením zmluvy, chcel hlavné mesto Kanady opustiť. Čo sa týka prípadu Jašina, tak bolo už dávno jasné, že je čas posunúť sa ďalej. Spor ohľadom nového kontraktu a fakt, že tento tím patril Alfredssonovi, boli jasnými znameniami, že šikovný Rus nie je súčasťou budúcich plánov. Generálny manažér Marshall Johnston vymyslel geniálnu výmenu s New Yorkom Islanders, v ktorej Ottawa získala Zdena Cháru a draftovú voľbu číslo 2, ktorá padla na Jasona Spezzu. Keď sa Jašin vrátil späť do Ottawy v drese Ostrovanov, nikdy ho fanúšikovia neprivítali s takým opovrhovaním, aké čakalo Heatleyho pri jeho prvom zápase za San Jose proti svojmu bývalému tímu. Skupina fanúšikov hodila jeho dres s menom a číslom 15 na ľad a Dany bol vybučaný zakaždým, keď sa dotkol puku. Svoju žiadosť o výmenu Heatley odôvodňoval nedostatkom priestoru pod trénerom Cory Cloutsonom a hnev fanúšikov narástol ešte viac potom, čo odmietol výmenu do Edmontonu, čím organizácii zviazal ruky. Vlastník tímu Eugene Melnyk bol tak sklamaný, že podal žiadosť, aby mu Dany Heatley vrátil 4 milióny dolárov, ktoré mu dal ako bonus. Títo dvaja sa nakoniec uzmierili, ale fanúšikovia Danymu nikdy neodpustia.

Autor: Bruce Garrioch

Alexej JAŠIN

Dany Heatley si vyžiadal výmenu z Ottawy. Takisto si so sebou niesol búrlivú a tragickú minulosť z Atlanty. Ale v žiadnom prípade nie je najväčším darebákom Ottawy. Ním je široko-ďaleko Alexej Jašin. Jedna žiadosť o výmenu je nič v porovnaní s neustálymi problémami, ktoré Jašin Ottawe spôsoboval. Trval na prerokovaní svojho kontraktu pred sezónou 1995/96 a stal sa tak najlepšie plateným hráčom tímu. Následne požadoval ďalšie navýšenie, odmietol rešpektovať posledný rok jeho kontraktu a požiadal o výmenu po sezóne 1998/99. Senátori ho však nevymenili, len ho zbavili funkcie kapitána. Alexej sa naďalej odmietal hlásiť v tíme, a tak ho Ottawa suspendovala počas celého ročníka 1999/00. Jašin si pýtal nový kontrakt trikrát počas piatich rokov. Čo situáciu ešte zhoršuje, je to, že Alexej počas sezóny 1998/99 sľúbil darovanie jedného milióna dolárov pre National Arts Centre v Ottawe. NAC neskôr zistila, že tento „dar“ bol obohatený tým, že Jašinov otec zhrabol 425 000 na poplatkoch pre seba. Samozrejme, NAC z toho vycúvala a Jašin ustúpil od darovania. Jašin ukončil svoje pôsobenie v Ottawe v pochmúrnej nálade. Ottawa bola favoritom proti Torontu v prvom kole play-off 2001, ale Javorové Listy ich vyprevadili výhrou 4-0 na zápasy a Jašin si pripísal len jednu asistenciu. Na tímové stretnutie po tejto porážke sa totálne vykašľal a to bol jeho koniec v drese Ottawy. Síce vďaka nemu mala Ottawa Cháru a Spezzu, ale on na tom nemal takmer žiaden podiel. Bol talentovaným hokejistom, ale takisto večným darebákom počas jeho pôsobenia v Ottawe, zatiaľ čo Heatley si tento status vyslúžil len na základe jeho vyžiadaného odchodu z Ottawy.

Autor: Matt Larkin

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies