Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Čínu čaká prvý duel NHL. Liga verí, že sa časom usadí na jej trh

Kým v Šanghaji mali hráči Canucks pred prípravným zápasom s Kings počas tréningu výzvu v podobe trénovania v hmle nad ľadom, NHL má pred sebou väčší oriešok – preraziť na trh s minimálnou tradíciou zimných športov.

Liga na dnes a na sobotu naplánovala dva prípravné zápasy medzi Vancouverom a Los Angeles, ktorými sa snaží písať prvú kapitolu cesty za úspechom v Číne. Načasovanie historicky prvých duelov v tejto krajine je skvelé, pretože v roku 2022 bude hostiť Zimné olympijské hry a miestna vláda tlačí na rozvoj zimných športov.

V krajine rastie aj pozornosť venovaná hokeju. V posledných rokoch sa začali budovať rozvojové programy, haly a dokonca vznikol aj prvý profesionálny tím Kunlun Red Star, ktorý pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige. Rastúci záujem je aj priestorom pre NHL uchmatnúť si kus miestneho trhu pre seba.

„Nikdy presne neviete, čo môžete očakávať od prvého zápasu v krajine, ale vždy som veril, že hokej je šport, ktorý musíte vidieť na vlastné oči. Keď ho uvidíte naživo, prichytí si vás ako fanúšika,“ poznamenal pre AP tréner Kings John Stevens.

Článok pokračuje pod reklamou

Čína má len 1 101 registrovaných hokejistov, kým taká Kanada 631 000 a Spojené štáty americké 556 000. Fanúšikovská základňa je tiež len v plienkach. NHL má na „čínskom Twitteri“ Weibo 47 000 fanúšikov, kým napríklad NBA 33 miliónov. Potenciál na 1,2 miliardovom trhu je však obrovský.

„Učíme sa veľa o tom, ako tu máme viesť marketing a ako predávať vstupenky. Berieme to len ako rok číslo 1 v niekoľkoročnom projekte. A v roku číslo 1 nemusíme hneď odpáliť homerun, no môžeme to tu postupne stavať,“ povedal David Proper, prezident Oddelenia mediálnej a medzinárodnej stratégie NHL.

Jedna vec, ktorá by NHL určite pomohla, by bolo mať hokejovú obdobu hviezdneho basketbalistu Yao Minga, ktorý spopularizoval v krajine NBA. Prvým draftovaným Číňanom v NHL sa stal pred dvoma rokmi Song Andong, po ktorom siahli Islanders. Canucks zase v pondelok podpísali skúšobný kontakt s brankárom Sun Zehaom.

„Pracuje s naším trénerom brankárov. Jemu sa páčilo, aký je Sun pohotový a aký je súťaživý. Myslím si, že to pre neho bude skvelá skúsenosť,“ skonštatoval tréner Vancouveru, Travis Green.

Prvý zápas v Číne sa odohrá dnes v Šanghaji o 13:30 nášho času.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies