Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Ktorý z dvojice Murray-Lalime mal lepšiu debutovú sezónu?

Dnes si odskočíme do oceľového mesta Pittsburgh a pozrieme sa na to, ktorý z dvojice Matt Murray – Patrick Lalime mal v bránke lepšiu debutovú sezónu.

Matt MURRAY

Len veľmi málo gólmanov sa môže pochváliť takým fantastickým štartom v NHL ako Matt Murray a Patrick Lalime medzi nimi nie je. Nepozerajme sa teraz ani na štatistiky, techniku, vyrovnanosť, či iné brankárske vlastnosti (hoci vo všetkých bol famózny). Murray bol tak či tak jedným z najlepších, pretože doviedol Pittsburgh k zisku Stanley Cupu v roku 2016, potom, čo odohral v základnej časti len 13 zápasov za celú kariéru. Len štyria nováčikovia okrem neho stáli v bráne počas výhry vo finále, a to Ken Dryden, Patrick Roy, Cam Ward a Antti Niemi. 194 centimetrov vysoký a 81 kilogramov vážiaci Murray, ktorý oslávil svoje 22. narodeniny počas finále Východnej konferencie, dostal šancu pre otras mozgu Fleuryho na konci sezóny. Murray svoju šancu využil a Fleuryho posadil na lavičku. Kariéra Fleuryho je na ceste do Siene Slávy, ale v danom play-off odchytal len 70 minút počas tiahnutia Pittsburghu za svojím titulom. Počas tých 13 zápasov v základnej časti mal Murray priemer 2,00 a 93,0% úspešnosť. Zápasy play-off sú však intenzívnejšie a náročnejšie, no jeho čísla klesli len nebadane. Gólový priemer 2,08 a 92,3% úspešnosť zákrokov počas 21 vyčerpávajúcich zápasov. Jeho jediným nedostatkom mohla byť občas zraniteľnosť voči strelám pod brvno, ale jeho spoluhráči vždy preukazovali dôveru v neho. Murray počas zápasov a po nich, väčšinou s jeho charakteristickým výzorom – uterák obklopený okolo jeho krku – sedel a pokojne rozpitvával jeho hru pre vlnu reportérov. Bolo to rovnako pokojné správanie, ktoré mu na ľade pomohlo k dosiahnutiu jedného z najimpozantnejších výkonov nováčikovského brankára.

Autor: Shelly Anderson

Patrick LALIME

Nič z toho čo Matt Murray dosiahol v sezóne 2015/2016, nebolo šťastnou náhodou pre tých, ktorí vedeli, že jeho čas prichádza. Stanovil rekord AHL v najdlhšom čase bez inkasovaného gólu a bol najcennejším klenotom medzi budúcimi nádejami Pittsburghu. Správy od skautov vraveli o tom, ako vynikajúco predvída hru a vyznáva agresívny štýl hry. Takže keď Murray vyrovnal nováčikovský rekord s 15 výhrami v pla-off a pozdvihol nad hlavu Stanley Cup, bolo to len naplnenie osudu. Patrick Lalime hrával v IHL za Cleveland Lumberjacks v sezóne 1995/1996, kde zaznamenal priemer 3,86 inkasovaných gólov na zápas a 89,3% úspešnosť zákrokov. Síce to bolo obdobie, keď padalo veľa gólov, ale aj napriek tomu nič nenasvedčovalo tomu, že by od budúcej sezóny mohol vtrhnúť priamo do NHL. V tíme bol radený na štvrté miesto medzi nádejami a na druhé, čo sa týka brankárov. Skauti mali pochybnosti o tom, či sa raz vôbec môže stať jednotkou tímu NHL. Lalime dostal svoju prvú šancu v Novembri 1996. Tom Barrasso, vtedajšia jednotka Pens, bol zranený a Lalime vystriedal dvojku Kena Wreggeta. Inkasoval 3 góly zo 14 striel a naozaj pripomínal skôr brankára IHL. Následne však prišiel zázrak. O mesiac neskôr sa zranil sa Wregget a Lalime si počas 16 zápasov pripísal 14 výhier a dve remízy. Bola to najdlhšia neporaziteľná šnúra brankára na štarte jeho kariéry. Z toho dôvodu, že bol jeho príchod do NHL menej ohlasovaný ako Murrayho, práve Lalime si zaslúži byť označený za najväčšie debutové prekvapenie v drese Tučniakov.

Autor: Matt Larkin

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies