Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2017/18

Po Východnej konferencii prichádza čas na pohľad na Západnú konferenciu, ktorá bude mať od novej sezóny o jedného účastníka navyše. Na západe to pritom vyzerá pred štartom ročníka vskutku zaujímavo.

Pacifická divízia

V Pacifickej divízii bude hrať premiérovo osem tímov a vyzerá to tak, že sa o čelnú pozíciu pobijú Anaheim a Edmonton. Zvyšné kalifornské tímy, San Jose a Los Angeles, bude ohrozovať v boji o play-off najmä Calgary, ktoré by mohlo byť čiernym koňom konferencie. Ostatné tímy budú zaostávať. Vancouver a Arizonu doplní nováčik z Las Vegas, ktorý bude bojovať o to, aby neskončil posledný. Nie je však vylúčené, že by mohol prekvapiť, hoci je to u expanzívneho tímu nepravdepodobné.

ANAHEIM DUCKS

Základná časť 2016/17: 46-23-13 (1. miesto v divízii)
Play-off 2017: 3. kolo
Kľúčové príchody: Ryan Miller, Francois Beauchemin
Kľúčové odchody: Shea Theodore, Clayton Stoner, Jonathan Bernier
Slováci v tíme: -

V Anaheime zostalo jadro hráčov, ktorých v minulej sezóne delil kúsok od finále Stanleyho pohára. Skutočne dobrá obrana a kvalitný útok sú predpokladmi ďalšej silnej sezóny Ducks. Ak bude mať brankár Gibson pevné zdravie, mohli by byť Káčeri opäť mocní. V základnej časti by ich však mohli trochu pribrzdiť zranenia kľúčových hráčov Lindholma, Vatanena a Keslera.

Článok pokračuje pod reklamou

ARIZONA COYOTES

Základná časť 2016/17: 30-42-10 (6. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Derek Stepan, Antti Raanta, Niklas Hjalmarsson
Kľúčové odchody: Shane Doan, Mike Smith, Radim Vrbata, Martin Hanzal, Alexander Burmistrov
Slováci v tíme: -

Arizona urobila v lete významné zmeny, má nového trénera, nového brankára a po prvýkrát v jej radoch nebude Shane Doan. Tím je papierovým outsiderom, ale vzhľadom na potenciál mladíkov a vylepšenú obranu by v prípade výborných výkonov Anttiho Raantu mohli Coyotes prekvapiť. Určite bude zaujímavé sledovať, ako sa hráči popasujú s novým systémom.

CALGARY FLAMES

Základná časť 2016/17: 45-33-4 (4. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Mike Smith, Eddie Läck, Travis Hamonic, Jaromír Jágr
Kľúčové odchody: Brian Elliott, Chad Johnson, Dennis Wideman, Lance Bouma, Deryk Engelland
Slováci v tíme: Marek Hrivík (zranený)

Calgary nebude chcieť zostať v tieni provinčného rivala. Vyzerá to tak, že Flames konečne našli svojho brankára a ak Mike Smith potvrdí svoje kvality, mohli by so svoju obranou a nádejným útokom zažiť úspech. Mohli by byť čiernym koňom a ich ambície potvrdil aj podpis zmluvy s Jaromírom Jágrom.

EDMONTON OILERS

Základná časť 2016/17: 47-26-9 (2. miesto)
Play-off 2017: 2. kolo
Kľúčové príchody: Ryan Strome, Jussi Jokinen
Kľúčové odchody: Jordan Eberle, Benoit Pouliot
Slováci v tíme: Andrej Sekera (zranený)

Generálny manažér Peter Chiarelli neurobil v lete veľké zmeny, aby nerozhodil úspešné mužstvo z minulej sezóny. Tím okolo Connora McDavia má v novej sezóne veľké ambície a má aj dôveru bookmakerov, ktorí ho pasujú medzi favoritov na Stanleyho pohár. Oilers majú aj mimo McDavida skutočne dobrý tím, pre ktorý je postup do play-off povinnosťou. Ak ho nepostihnú zranenia a iné nešťastné zvraty osudu, mohol by ísť ďaleko aj v play-off.

LOS ANGELES KINGS

Základná časť 2016/17: 39-35-8 (5. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Mike Cammalleri, Darcy Kuemper
Kľúčové odchody: Jarome Iginla, Tom Gilbert
Slováci v tíme: Marián Gáborík (zranený)

Nový generálny manažér, nový tréner, no mužstvo prakticky bez zmeny. Mužstvo, ktoré nepostúpilo do play-off v dvoch z posledných troch sezón. Rastúca konkurencia v divízii situáciu Kings komplikuje. Ak bude Quick zdravý, ak Doughty, Carter a Kopitar zažijú výbornú sezónu, mohlo by z toho byť play-off. Neúčasť vo vyraďovacích bojoch však nikoho neprekvapí.

SAN JOSE SHARKS

Základná časť 2016/17: 46-29-7 (3. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Patrick Marleau, David Schlemko
Slováci v tíme: -

Aj napriek odchodu Patricka Marleaua má San Jose veľmi skúsené jadro hráčov, ktorému síce dochádza čas, ale stále je dostatočne kvalitné, aby Sharks patrili medzi lepšie tímy súťaže. Od finálovej účasti sa však tím príliš nezlepšil, na rozdiel od konkurentov z divízie, čo je vždy nebezpečné. Nebude prekvapením, ak sa v „žraločej zátoke“ na jar hokej hrať nebude. Cieľom tímu to však je a pri správnych okolnostiach je to cieľ dosiahnuteľný.

VANCOUVER CANUCKS

Základná časť 2016/17: 30-43-9 (7. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Sam Gagner, Alexander Burmistrov, Michael Del Zotto, Patrick Wiercioch, Anders Nilsson, Thomas Vanek
Kľúčové odchody: Nikita Tryamkin, Luca Sbisa, Ryan Miller
Slováci v tíme: -

Vancouver bude v Pacifickej divízii ťahať za kratší koniec povrazu. Nový tréner Travis Green má pod sebou podpriemerné mužstvo, ktoré sa stále v ofenzíve spolieha na Sedinovcov. Tým však už pomaly dochádza dych. Vlani bol tím vo svojej divízii posledný, v tejto by si mohol tabuľkovo o priečku polepšiť. Play-off z toho s najväčšou pravdepodobnosťou nebude.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS
Nováčik v NHL.

Slováci v tíme: -

Ťažko povedať, čo možno očakávať od Las Vegas. Nováčik súťaže má cieľ dostať sa do play-off do troch rokov, takže súčasné očakávania nie sú vysoké. Tím by mohol prekvapiť, nebude až taký zlý, ale veľa vody v Pacifickej divízii v tejto sezóne by nemusel namútiť. Potenciál však má. Za úspech sa bude považovať, ak budú Golden Knights najkonkurencieschopnejším tímom v modernej ére expanzie NHL.

Centrálna divízia

Centrálna divízia môže byť v tomto ročníku nevyspytateľná. Tipovať jej poradie je ťažšie ako tipovať výsledok hodu kociek. Nashville je finalistom, od ktorého sa očakáva veľa. Chicago je stálicou, ktorá by mohla zažiť prepad. Naspäť do boja o popredné priečky sa hlási Dallas. St. Louis môže sklamať, ale si aj pozíciu udržať. To platí aj o Minnesote. Winnipeg má potenciál prekvapiť. Jediný, kto je v boji o play-off bokom, je Colorado, ktoré má za sebou dve veľmi zlé sezóny.

CHICAGO BLACKHAWKS

Základná časť 2016/17: 50-23-9 (1. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Brandon Saad, Connor Murphy, Patrick Sharp, Tommy Wingels, Lance Bouma, Anton Forsberg
Kľúčové odchody: Artem Panarin, Niklas Hjalmarsson, Scott Darling, Brian Campbell, Marcus Krüger, Marián Hossa (prakticky)
Slováci v tíme: Marián Hossa (papierovo), Richard Pánik

Chicago čelí pred začiatkom sezóny dvom otázkam: vyplatí sa výmena Panarina za Saada? Ako si poradia Blackhawks bez Mariána Hossu? Saad tímu pomôže a Kane vedel strieľať góly aj bez Panarina. Ak sa bude dariť jemu, Toewsovi, Sharpovi, ak si Keith a Crawford udržia formu a ak mladí hráči vykročia, bude Chicago v poriadku. Strata Hossu však bude citeľná. Tých „ak“ je veľa, ale 10. účasť v play-off po sebe by to mala byť aj tak. Nemusí to však byť taká hladká sezóna.

COLORADO AVALANCHE

Základná časť 2016/17: 22-56-4 (7. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Jonathan Bernier, Colin Wilson, Nail Jakupov
Kľúčové odchody: Michail Grigorenko, Rene Bourque, Francois Beauchemin, Calvin Pickard
Slováci v tíme: -

Na to, že bolo Colorado v poslednej sezóne s prehľadom najhorším tímom, neurobil Joe Sakic so svojou zostavou veľké zmeny. Tím má talentovaných hráčov v útoku, ale aj jedného, ktorý by mohol byť v sezóne rozptýlením – o Mattovi Ducheneovi sa špekuluje už dlhé mesiace. Obrane chýba kvalita i hĺbka, veľa bude závisieť od bránkoviska. Ak Varlamov s Bernierom tím podržia, nemusela by sa opakovať minuloročná katastrofa. Od play-off má však tento tím stále poriadne ďaleko.

DALLAS STARS

Základná časť 2016/17: 34-37-11 (6. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Ben Bishop, Alex Radulov, Martin Hanzal, Marc Methot
Kľúčové odchody: Patrick Sharp, Cody Eakins, Aleš Hemský, Antti Niemi
Slováci v tíme: -

Dallas urobil v lete dostatok roboty, aby zareagoval na neúspech, ktorým bola absencia v play-off len rok po divíznom triumfe. Do tímu prišla nová jednotka v podobe Bena Bishopa. Ten by mohol upokojiť nedobrú brankársku situáciu. O útoku Stars netreba ani písať, je nebezpečný. Obrana nie je ideálna, ale zlepšenie defenzívy je úlohou pre Kena Hitchcocka, ktorý doviedol Dallas k jeho jedinému Stanleyho poháru. V tejto sezóne sa od Stars očakáva návrat do play-off a zlepšenia naznačujú, že sa mu môže podariť.

MINNESOTA WILD

Základná časť 2016/17: 49-25-8 (2. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Matt Cullen, Tyler Ennis, Marcus Foligno, Kyle Quincey, Ryan Murphy
Kľúčové odchody: Erik Haula, Jason Pominville, Marco Scandella, Darcy Kuemper, Martin Hanzal
Slováci v tíme: -

Zdravie Zacha Pariseho a vyrovnanosť Devana Dubnyka budú dôležitými faktormi v úspechoch Wild. Mužstvo zareagovalo dobre po príchode Brucea Boudreaua na lavičku a teraz na to bude musieť nadviazať. V Centrálnej divízii bude mať tím neľahkú úlohu, ale i tak má na to, aby si vybojoval postup do play-off. Ak všetko sadne tak ako má, mohla by z toho byť pekná sezóna.

NASHVILLE PREDATORS

Základná časť 2016/17: 41-29-12 (4. miesto)
Play-off 2017: finále
Kľúčové príchody: Nick Bonino, Alexej Jemelin, Scott Hartnell
Kľúčové odchody: James Neal, Mike Fisher, Colin Wilson
Slováci v tíme: -

Dve víťazstvá delili Nashville od Stanleyho pohára, no i tak patrí podľa bookmakerov len do druhého sledu tohtoročných favoritov. Tímu pritom trochu chýba možno len viac vodcovstva po odchode Fishera a pri dlhej absencii Ellisa. Inak má však veľmi dobre základy a predpoklady na to, aby išiel v play-off opäť ďaleko. Posledná finálová účasť nebola náhodná a tento rok by na ňu tím mohol nadviazať bojom o divízny titul.

ST. LOUIS BLUES

Základná časť 2016/17: 46-29-7 (3. miesto)
Play-off 2017: 2. kolo
Kľúčové príchody: Brayden Schenn, Chris Thorburn, Beau Bennett
Kľúčové odchody: David Perron, Jori Lehterä, Ryan Reaves, Nail Jakupov
Slováci v tíme: -

Tréner Mike Yeo bude mať šancu viesť Blues od začiatku sezóny po prvýkrát a vedenie mu zostavu upravilo tak, aby mal prácu o niečo ľahšiu. Otázkou však je, či bude na výzvu pripravené bránkovisko a obrana. Úvod sezóny bude pre tím mimoriadne ťažký pre početné zranenia, ale keď ho zvládne, mohlo by byť z toho play-off. Či však dôjde k zlepšeniu oproti vlaňajšku, o tom by sa dalo polemizovať.

WINNIPEG JETS

Základná časť 2016/17: 40-35-7 (5. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Steve Mason, Dmitrij Kulikov, Matt Hendricks
Kľúčové odchody: Chris Thorbu
Slováci v tíme: M. Daňo

Winnipeg má v zostave šikovných i silných útočníkov, pohyblivých i tvrdých obrancov, ale opäť bude otáznik visieť nad bránkoviskom. Jets sú nepopierateľne tímom s potenciálom, ktorého cieľom bude play-off. Tím by mohol byť v hre o vyraďovacie boje dlho a ak ho Steve Mason alebo Connor Hellebuyck podržia, mohol by byť z toho aj priamy postup.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies