Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák nekapituloval, Greiss päťkrát. Vegas v premiére vyhralo

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy. Slováka sme podľa plánov vidieť nemali, ale nakoniec sme ho videli. Jaroslav Halák totiž v bráne Islanders nahrádzal Thomasa Greissa. Pozornosť smerovala aj do Dallasu, kde debutovalo Vegas.

Halák už Islanders nespasil, Panarin a Bobrovskij základom výhry Blue Jackets

V bráne Islanders dostal v piatok priestor Thomas Greiss, ktorý však prvýkrát kapituloval už po 67 sekundách a nakoniec v dueli pobudol len 32 minút. Po piatom inkasovanom góle z 26 striel prenechal miesto Jaroslavovi Halákovi, ktorý už z 11 striel nekapituloval. Nekapituloval však ani Sergej Bobrovskij, ktorý s 29 zákrokmi a s 20. čistým kontom kariéry doviedol Columbus k výhre 5:0. Artemij Panarin pri svojom debute v drese Blue Jackets zaznamenal tri asistencie a strelecky sa presadilo päť rôznych hráčov – Sonny Milano, Cam Atkinson, Ryan Murray, Zach Werenski a Pierre-Luc Dubois. Milano a Dubois skórovali v NHL premiérovo. Veľký dojem však zanechal najmä Panarin. „Sme skutočne nadšení z toho, že v sebe prináša kompletný balík. Je v ňom toho omnoho viac ako len šikovnosť,“ povedal pre AP tréner John Tortorella. Ruský útočník sa stal prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý pri svojom debute v tíme nazbieral tri body.


Hviezdy duelu: 1. A. Panarim, 2. P. Dubois, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Fleury a Neal doviedli Vegas k úspešnej premiére

Las Vegas svoj prvý zápas v NHL zvládlo. Hoci v ňom po góle Tylera Seguina z druhej tretiny prehrávalo, no James Neal, ktorý sa vrátil zo zranenia, dvoma gólmi v tretej tretiny otočil. Golden Knights porazili Dallas 2:1 aj vďaka výkonu Marc-Andre Fleuryho, ktorý zlikvidoval 45 striel. Seguin ho ohrozil desaťkrát. V bráne Stars štartoval Ben Bishop, ktorý zastavil všetkých 19 striel predtým, ako si v 44. minúte poranil tvár pri zásahu puku do masky. Kari Lehtonen následne kapituloval dvakrát z 11 striel. Vegas sa stalo prvým expanzným tímom s víťazstvom v otváracom zápase od roku 1992, keď sa to podarilo Ottawe.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvý gól Golden Knights v histórii:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. A. Radulov (DAL), 3. J. Neal (VGK)

Tampa Bay potvrdila formu v otváracích zápasoch výhrou nad Panthers

Floridské derby malo zaujímavý priebeh. Tampa Bay v ňom viedla 2:0 po góloch Ondřeja Paláta a Braydena Pointa, Connor Brickley a Mark Pysyk však stav vyrovnali. V úvode tretej tretiny obnovili dvojgólové vedenie Vladislav Namestnikov a Nikita Kučerov, no Jonathan Huberdeau duel zdramatizoval kontaktným gólom. Lightning nakoniec Panthers porazili 5:3, keď Palát pridal ešte poistku do prázdnej brány. Andrej Vasilevskij urobil 33 zákrokov, Point pridal ku gólu aj dve prihrávky a Steven Stamkos pri návrate do akcie zaznamenal jednu asistenciu. V bráne hostí stál Roberto Luongo, ktorý kryl 20 striel. „Urobili sme dnes veľa dobrých vecí. Páčilo sa mi, ako sme hrali. Páčilo sa mi, ako sme bojovali,“ poznamenal po zápase obranca Floridy Keith Yandle. Owen Tippett debut v lige nezažil.

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. A. Stralman, 3. O. Palát (všetci TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 11/11 (100%) - - - - - - -



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies