Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Pánik opäť skóroval, Halák vychytal víťazstvo

V pätnástich sobotných zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Všetci sa tešili z výhier, pričom Richard Pánik k nej prispel gólom. Jaroslav Halák odchytal celý duel. Alex Ovečkin zaznamenal druhý hetrik po sebe a prepisoval ligovú históriu.

Pánik gólom spečatil triumf Chicaga nad Columbusom

Slovenský útočník Richard Pánik skóroval aj v druhom zápase sezóny pri ďalšej hladkej domácej výhre Chicaga. V 55. minúte upravil výsledok na konečných 5:1 v súboji s Columbusom. Víťazný gól strelil dvojbodový Brandon Saad pri prvom stretnutí s jeho bývalým tímom od júnovej výmeny. Gól a asistenciu zaznamenali aj Patrick Kane a Jonathan Toews. Jan Rutta skóroval premiérovo v NHL a Corey Crawford predviedol 32 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Sonny Milano, ktorý znižoval stav na 1:3. Joonas Korpisalo čelil 29 strelám, vrátane štyrom od Pánika. Ten si počas 14 minút a 47 sekúnd v akcii pripísal na konto aj dva plusové body a bodyček. Blackhawks prišli v zápase o zraneného útočníka Nicka Schmaltza, ktorý stihol odohrať iba pol minúty. V prvých dvoch dueloch ročníka nastrieľali 15 gólov, čo je ich nový klubový rekord.

Pánikov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. B. Saad, 3. J. Toews (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák doviedol Islanders k prvej výhre

Islanders otvárací zápas prehrali, ale vynahradili si to o deň neskôr víťazstvom 6:3 nad Buffalom. Viedli pritom už 4:0. Jaroslav Halák tentokrát štartoval od začiatku duelu a prezentoval sa 26 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa najviac darilo Johnovi Tavaresovi a Caseymu Cizikasovi. Obaja mali bilanciu 2+1 a obaja skórovali počas jednej presilovky súpera. Z gólu sa tešili aj Josh Baley a Anthony Beauvillier. Z hráčov Sabres sa presadili dvaja – Evander Kane strelil dva góly počas oslabení a pridal asistenciu pri góle dvojbodového Jacka Eichela. Robin Lehner inkasoval štyri góly zo 16 striel, Chad Johnson následne jeden z rovnakého počtu striel.

Dva góly Islanders v jednom oslabení:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. C. Cizikas (NYI), 3. E. Kane (BUF)

Detroit opäť uspel, Ottawa opäť prehrala

Frans Nielsen uspel v nájazdoch ako jediný a Detroit porazil Ottawu 2:1, aby vyhral aj druhý zápas sezóny. Pre Nielsena išlo o 20. víťazný gól kariéry, čím vytvoril nový ligový rekord. Martin Frk strelil jediný gól tímu v normálnom hracom čase a Jimmy Howard predviedol 37 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Dion Phaneif, kým Craig Anderson urobil 29 zákrokov. Senators prehrali druhý zápas po sebe a opäť nedokázali využiť presilovku v predĺžení. V zápase nevyužili ani jednu zo siedmich. Obaja brankári držali čisté kontá až do posledných minút tretej tretiny. V zápase nechýbal Tomáš Tatar, ktorý odohral 22 minút a 10 sekúnd. Z útočníkov mal vyšší „ice-time“ len Zetterberg. Slovenský útočník zaznamenal štyri strely, dva bodyčeky a prehral jedno vhadzovanie.

Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen (DET), 2. D. Brassard (OTT), 3. C. Anderson (OTT)

Toronto vyhralo divoký zápas s Rangers

V Air Canada Centre si diváci užili gólové hody so šťastným koncom pre domáci tím. Toronto síce prišlo o vedenie 5:2 z prvej tretiny, ale nakoniec sa tešilo z víťazstva 8:5 nad Rangers. Len Zach Hyman pritom strelil dva góly. O zvyšné sa postarali Dominic Moore, Jake Gardiner, Nikita Zajcev, Tyler Bozak, Leo Komarov a Nazem Kadri. Frederik Andersn čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali J.T. Miller, Kevin Shattenkirk, Mika Zibanejad, Marc Staal a Mats Zuccarello. V bráne New Yorku štartoval Henrik Lundqivst, ktorý po prvej tretine a piatich inkasovaných góloch zo 17 striel striedal. Ondřej Pavelec následne zastavil 21 striel z 24. Kým Maple Leafs vyhrali prvé dva zápasy sezóny, Rangers ich prehrali.

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. M. Zuccarello (NYR)

Odvetu floridského derby vyhrali Panthers

Florida a Tampa Bay si dali v sobotu odvetu piatkového derby. Na začiatku to vyzeralo tak, že Lightning mieria za druhým víťazstvom po sebe. Panthers však pridali a nakoniec zápas vyhrali 5:4. Víťazný gól strelil Vincent Trocheck, Jevgenij Dadonov, Nick Bjugstad a Colton Sceviour sa postarali o vyrovnanie stavu. Do čierneho sa trafil aj dvojbodový Jared McCann a Aleksander Barkov zaznamenal dve asistencie. „Bolts“ viedli 2:0 po góloch Nikitu Kučerova a Vladislava Namestnikova už v piatej minúte. Do vedenia 3:2 ich poslal Brayden Point a za stavu 3:5 vykresal iskierku nádeje v 55 minúte Tyler Johnson. Steven Stamkos dvakrát asistoval. V bráne modro-bielych stál opäť Andrej Vasilevskij, ktorý zastavil 43 striel. Domáci James Reimer urobil 26 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. N. Bjugstad, 3. J. McCann (všetci FLA)

Reakcia na ťažké prehry: Murray a Penguins vynulovali Predators

Pittsburgh toto víťazstvo a čisté konto potreboval po dvoch trpkých prehrách ako soľ. V odvete posledného finále zdolal Nashville hladko 4:0, keď Matta Murrayho neprekonal nikto z 26 striel. O góly sa postarali Jevgenij Malkin, Jake Guentzel, Ryan Reaves a Olli Määtä. Fínsky bek pridal aj asistenciu, dve si pripísali Bryan Rust a Sidney Crosby. „Cítili sme, že sme nehrali v prvých dvoch zápasoch dostatočne dobre. Každý vedel, že sa musí zlepšiť a dnes ste videli výsledok toho, keď hrá každý lepšie,“ povedal kapitán Penguins pre AP. Reaves okrem gólu pridal aj dva pästné súboje a keď začali byť Predátori agresívnejší, odohral tretiu tretinu po boku Crosbyho. V bráne Nashvillu stál Juuse Saros, ktorý čelil 34 strelám. Návrat do Pittsburghu zažil Nick Bonino, ktorý si pred zápasom prevzal majstrovský prsteň.

Hviezdy duelu: 1. R. Reaves, 2. O. Määttä, 3. M. Murray (všetci PIT)

Ovečkin strelil ďalší hetrik, Capitals rozbili Canadiens

Alex Ovečkin reaguje na nedôveru expertov pri zostavovaní rôznych letných rebríčkov vo veľkom štýle. Aj v druhom zápase sezóny strelil hetrik, aby pomohol Washingtonu k výhre 6:1 nad Montrealom. V novodobej histórii ešte žiaden hráč takto neotvoril sezónu. Tentokrát však „Ovie“ dokopy strelil až štyri góly! Na listine strelcov sa k nemu pridali aj T.J. Oshie a prvý Austrálčan v NHL, Nathan Walker, ktorý zažíval svoju ligovú premiéru. Jevgenij Kuznecov nazbieral štyri asistencie a Braden Holtby zlikvidoval 38 striel. Čestný úspech Canadiens zaznamenal Brendan Gallagher. Carey Price inkasoval štyri góly zo 14 striel, Al Montoya následne zastavil sedem striel.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. N. Walker, 3. E. Kuznetsov (všetci WSH)

Darlingovi debut vyšiel, Hurricanes však mohli vyhrať aj skôr

Caroline chýbalo 0,3 sekundy na to, aby svoj otvárací zápas vyhrala v normálnom hracom čase. Nakoniec však Minnesotu porazila 5:4 po nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Jaccob Slavin. Scott Darling pri svojom debute v úlohe jednotky tímu NHL i v drese Hurricanes urobil 23 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Joakim Nordström, Derek Ryan, Noah Hanifin a Victor Rask. Alexa Stalocka prekonali zo 42 striel. Wild viedli 1:0 po góle Jasona Zuckera, 2:1 po góle Chrisa Stewarta a 3:1 po góle Erica Staala. Predĺženie vynútil Mikko Koivu.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Slavin, 3. J. Williams (všetci CAR)

St. Louis si doma poradilo s Dallasom

St. Louis po obhajcovi titulu zdolalo aj Dallas. Vďaka gólom Carla Gunnarssona, Joela Edmundsona a dvojbodového Jadena Schwartza z prvej tretiny zvíťazilo doma 4:2. Štvrtý gól pridal Vladimir Tarasenko v presilovej hre, Alex Pietrangelo s Braydenom Schennom dvakrát asistovali a Jake Allen sa prezentoval 38 zákrokmi. Recept na neho našli iba John Klingberg v presilovke a Mattias Janmark, obaja v tretej tretine. Kari Lehtonen opustil duel so 17 zákrokmi. Stars, ktorí prehrali v otváracom zápase sezóny s Las Vegas, prišli v závere o zraneného centra Martina Hanzala.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. J. Allen, 3. B. Schenn (všetci STL)

Devils zdolali Colorado, Butcher prepisoval ich históriu

New Jersey otvorilo sezónu domácim víťazstvom 4:1 nad Coloradom, pričom všetky jeho góly strelili špeciálne formácie. Adam Henrique, Jimmy Hayes a ligový debutant Jesper Bratt využili presilové hry, kým John Moore upravil výsledok v oslabení. Cory Schneider podal skvelý výkon, keď zastavil 40 striel, ale prvou hviezdou zápasu bol niekto iný. Nováčik a úradujúci víťaz Ceny Hobeyho Bakera, obranca Will Butcher, nazbieral tri asistencie, čím sa stal prvým hráčom v klubovej histórii s troma bodmi pri premiére v NHL. Kyle Palmieri dvakrát asistoval, ale v druhej tretine opustil duel po kolízii koleno na koleno s Erikom Johnsonom. Devils dohrávali zápas aj bez Drewa Stafforda. Jediný gól Avalanche a svoj prvý od 15. marca strelil Carl Söderberg, ktorý znižoval stav na 1:2. Jonathan Bernier urobil 35 zákrokov pri debute v drese denverského tímu.

Coloradu nepomohol ani tento zázračný zákrok Berniera:


Hviezdy duelu: 1. W. Butcher, 2. J. Bratt, 3. C. Schneider (všetci NJD)

Neal zariadil ďalšie víťazstvo Las Vegas

James Neal strelil oba góly pri premiére Golden Knights v NHL a v druhom zápase skóroval opäť. Vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o výhre 2:1 na ľade Arizony. Nadstavený čas pritom vynútil dvojbodový Nate Schmidt až 72 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Coyotes viedli už od šiestej minúty zásluhou Tobiasa Riedera, ale Marc-Andre Fleury chytil zvyšných 27 striel. Domáci Antti Raanta predviedol 42 zákrokov, vrátane 20 v druhej tretine.

Nealov druhý víťazný gól v predĺžení po sebe:

Hviezdy duelu: 1. J. Neal, 2. N. Schmidt (obaja VGK), 3. A. Raanta (ARI)

Štvorbodoví Brodie s Gaudreauom vybavili Winnipeg

TJ Brodie strelil dva góly a pridal dve asistencie, Johnny Gaudreau vsietil víťazný presný zásah a trikrát asistoval. Táto dvojica zariadila domáci triumf Calgary 6:3 nad Winnipegom. Hostia viedli po prvej tretine 3:1 vďaka gólom Brandona Taneva, Marka Scheifeleho a Patrika Laineho. Ani dve prihrávky Mathieua Perreaulta a 39 zákrokov Stevea Masona im však na body nestačili. Flames otočili stav štyrmi gólmi v druhej tretine a celkovo piatimi po sebe. Skórovali aj Michael Ferland, Kris Versteeg a Mikael Backlund. Mike Smith prispel k výhre 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. TJ Brodie, 2. J. Gaudreau, 3. C. Lazar (všetci CGY)

Canucks pribrzdili McDavidov Edmonton

Vancouveru sa v príprave nedarilo, ale v úvodnom zápase sezóny zdolal doma silný Edmonton 3:2. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Bo Horvat, tretí v jednom slede pridal Brandon Sutter. Oilers posielal do vedenia 1:0 dvojbodový Kris Russell a skóre duelu uzavrel Ryan-Nugent Hopkins kontaktným gólom v presilovej hre. Jacob Markström urobil 33 zákrokov pri prvej výhre Canucks nad Edmontonom v riadnom hracom čase od 19. novembra 2014. Úspešnú premiéru na lavičke domácich zažil tréner Travis Green. Cam Talbot po úvodnom čistom konte inkasoval trikrát zo siedmich striel za 20 a pol minúty, Laurent Brossoit chytil zvyšných 19 striel. Connor McDavid nebodoval prvýkrát od 12. marca po 16 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. K. Russell (EDM), 3. D. Dorsett (VAN)

Simmonds rozhodol o výhre Flyers v Anaheime

Wayne Simmonds skóroval po 44 sekundách predĺženia a rozhodol o víťazstve Philadelphie 3:2 na ľade Anaheimu. Flyers v zápase dvakrát viedli po góloch dvojbodových Ivana Provorova a Seana Couturiera, ale Antoine Vermette a Cam Fowler vyrovnali stav. Vermette si pripísal 500. bod v NHL, aktuálna draftová dvojka Nolan Patrick premiérový v podobe asistencie. Brian Elliott zastavil 21 striel, domáci John Gibson o 13 viac. Ducks hrali bez viacerých zranených kľúčových hráčov, vrátane Getzlafa, Keslera a Vatanena.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. J. Gibson (ANA), 3. I. Provorov (PHI)

Kings vyhrali kalifornské derby so Sharks

Anže Kopitar strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, čím doviedol Los Angeles k triumfu 4:1 na ľade štátneho rivala zo San Jose. Na listine strelcov doplnili svojho kapitána dvojbodový Dustin Brown a Nick Shore. Jonathan Quick pomohol k výhre s 24 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Mikkel Bödker, ktorý odpovedal na vedúci gól Browna už po 66 sekundách v prve tretine. Martin Jones inkasoval všetky štyri góly z 29 striel, striedajúci Aaron Dell kryl zvyšných deväť striel Kings.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. D. Doughty, 3. D. Brown (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/29 ( 89,7 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 22:10 0 0 0 0 0 4 2
R. Pánik (CHI) 14:47 1 0 1 2 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies