Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák vychytal tretiu výhru v sezóne, Tatar s Pánikom neuspeli

V jedenástich utorkových zápasoch NHL sa predstavila aj trojica Slovákov. Jaroslav Halák sa tešil z výhry, útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik nebodovali. Vegas vyhralo aj nad Chicagom a videli sme dva hetriky.

Halák vychytal výhru proti Arizone, Tavares strelil hetrik

Jaroslav Halák zastavi 32 z 35 striel a doviedol New York Islanders k domácej výhre 5:3 nad poslednou Arizony, jeho tretej v sezóne. Hetrikom a asistenciou ju zariadil kapitán John Tavares, ktorý strelil aj víťaný gól. Predtým sám otočil stav z 0:1 na 2:1 po otváracom góle Anthonyho Duclaira v presilovke. Z jeho spoluhráčov prekonali Haláka Mario Kempe a Nick Cousins, ktorí vyrovnávali skóre na 2:2, resp. 3:3. Louis Domingue predviedol 20 zákrokov, ale prehral aj svoj piaty štart v ročníku a Coyotes zostávajú po deviatich dueloch jediným tímom v lige bez víťazstva (0-8-1). K tretiemu triumfu Islanders po sebe prispeli gólmi aj Brock Nelson a Scott Mayfield, ktorý sa presadil ako prvý obranca newyorského tímu v sezóne. Jordan Eberle i hosťujúci Clayton Keller nazbierali po dve asistencie, Adam Pelech tri.


Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. A. Pelech, 3. J. Eberle (všetci NYI)

Dansk pretavil prvý štart do výhry nad Chicagom

Oscar Dansk zažil svoj prvý štart kariéry a úvod zápasu nebol podľa jeho predstáv. Už v štvrtej minúte ho počas presilovky Vegas prekonal John Hayden. Nakoniec však mladý Švéd urobil 29 zákrokov a doviedol Golden Knights k výhre 4:2 nad silným Chicagom. William Karlsson, Tomáš Nosek, Pierre-Edouard Bellemare a navrátilec zo zranenia Jonathan Marchessault sa postarali o góly nováčika, ktorý si štvrtou výhrou po sebe vylepšil bilanciu na 7-1-0. Danska prekonal aj Patrick Kane v 59. minúte. Corey Crawford urobil tiež 29 zákrokov. Slovenský útočník Richard Pánik odohral 14 minút so ziskom dvoch trestných minút a jednej strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. O. Sansk, 2. P. Bellemare, 3. R. Smith (všetci VGK)

Detroit prehral opäť, vynuloval ho Lehner

Sabres prvýkrát v sezóne vyhrali dva duely po sebe. Benoit Pouliot strelil v druhej tretine jediný gól zápasu, v ktorom Buffalo ukončilo trojzápasovú sériu prehier na domácom ľade víťazstvom 1:0 nad Detroitom, ktorého séria prehier sa natiahla už na päť zápasov. Strelci Red Wings si vylámali zuby na Robinovi Lehnerovi, ktorý s 32 zákrokmi dokráčal k svojmu prvému čistému kontu od februára. Slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 18 a pol minúty, ho ohrozil len jednou strelou. Jimmy Howard opustil duel s 31 zákrokmi. „Najdôležitejšie je, aby niektorí hráči vykročili a hrali lepšie v ofenzíve. V obrane sme robili dobré veci. Potrebujeme však, aby niekto tvoril aj ofenzívu,“ lamentoval po zápase tréner Detroitu Jeff Blashill.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. B. Pouliot, 3. E. Kane (všetci BUF)

Smith vychytal 200. výhru v kariére, Flames zdolali Predators

Sean Monahan a Matt Tkachuk uspeli v nájazdoch a rozhodli o výhre Calgary 3:2 nad Nashvillom. Tkachuk a Michael Ferland skórovali v tretej tretine, v ktorej sa „Plameňom“ podarilo zmazať dvojgólovú stratu. Mike Smith zastavil pri svojej 200. výhre v kariére 28 striel a inkasoval len dva góly v oslabení. V závere predlženia urobil kľúčový zákrok proti Coltonovi Sissonsovi. V siedmej a ôsmej minúte ho pokorili Filip Forsberg a dvojbodový Roman Josi. Pekka Rinne opustil duel s 30 zákrokmi. „Potrebovali sme hrať lepšie pri hre piatich proti piatim,“ povedal po druhej prehre po sebe tréner Predators Peter Laviolette.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. F. Forsberg (NSH)

Nilsson, Virtanen priviedli Canucks k výhre nad Wild

Diváci v Xcel Energy Center čakali na prvý a jediný gól až do 51. minúty. Na ich nevôľu ho strelil Jake Virtanen, ktorý rozhodol o futbalovej výhre Vancouveru nad Minnesotou. Čisté konto vychytal Anders Nilsson, ktorý eliminoval všetkých 29 striel. Bola to jeho štvrtá nula v kariére. „Mám z neho radosť. Odchytal skvelý zápas v Ottawe, potom striedal v Bostone. Vždy rozmýšľate, ako na to brankár zareaguje. Pri ňom ma to trápiť nemusí,“ poznamenal tréner Travis Green. Devan Dubnyk, ktorý urobil 24 zákrokov, prehral tretí zápas z posledných piatich štartov. Wild nepomohol ani návrat Mikaela Granlunda po päťzápasovej absencii spôsobenej zranením slabín.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson (VAN), 2. J. Virtanen (VAN), 3. D. Dubnyk (MIN)

Nieto a Varlamov pomohli Avalanche ukončiť sériu prehier

Matt Nieto zavŕšil hetrik gólom do prázdnej brány, Semion Varlamov zneškodnil 34 striel a Colorado ukončilo trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 5:3 nad Dallasom. Gabriel Landeskog zaznamenal gól a asistenciu, Mark Barberio skóroval vo svojom 200. zápase v NHL. Avalanche po niekoľkých voľných dňoch pôsobili na ľade dobre až do tretej tretiny, kedy sa kormidla chopili Stars. Zvrat však neprišiel, a tak texaský tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru. O jeho góly sa postarali Jamie Benn, Brett Ritchie a John Klingberg. Ben Bishop striedal po treťom inkasovanom góle zo 17 striel, Kari Lehtonen následne urobil 14 zákrokov. Po zápase Bishop nebol z tohto rozhodnutia nadšený: „Nebol dôvod, aby ma vystriedali. Bolo to 3:2 a viac ako polovica zápasu pred nami. S tým rozhodnutím nie som veľmi spokojný.“


Hviezdy duelu: 1. M. Nieto (COL), 2. J. Benn (DAL), 3. B. Comeau (COL)

Ducks vrátili Flyers domácu prehru, Patrick sa zranil

Ondřej Kaše strelil dva góly, Ryan Getzlaf zaznanemal pri návrate do akcie po trojzápasovej absencii gól a asistenciu. Anaheim vyhral vo Philadelphii 6:2 a vrátil jej domácu prehru zo 7. októbra. K úspešnému začiatku štvorzápasového výjazdu viedli aj góly Brandona Montoura, Nicka Ritchieho a Rickarda Rakella, dve asistencie Coreyho Perryho a 31 zákrokov Johna Gibsona. Ako jediný ho prekonal dvojgólový Sean Couturier, ktorý dosiahol hranicu 200 bodov v NHL. Prvým gólom otvával skóre duelu, druhým znižoval stav na 2:5. Jeho spoluhráč Jakub Voráček dvakrát asistoval a pripísal si 500. bod v súťaži. Brian Elliott chytil 19 striel. Flyers prišli pri prehre o aktuálnu draftovú dvojku Nolana Patricka, ktorý sa zranil po bodyčeku od Chrisa Wagnera.


Hviezdy duelu: 1. B. Montour, 2. O. Kaše (obaja ANA), 3. S. Couturier (PHI)

Kessel zariadil výhru obhajcu nad Edmontonom

Phil Kessel skóroval po spolupráci s Jevgenijom Malkinom v 42. sekunde predĺženia a rozhodol o domácom víťazstve majstrovského Pittsburghu 2:1 nad trápiacim sa Edmontonom. Góly začali padať až v tretej tretine. Na ten vedúci z hokejky Iana Colea odpovedal až necelé tri minúty pred koncom normálneho hracieho času Connor McDavid, ktorý ukončil šesťzápasové strelecké suchoty. Matt Muray urobil 29 zákrokov pri šiestej výhre Penguins v posledných ôsmich dueloch. Edmontonu nepomohol ani 42 zákrokov Cama Talbota ani návraty Leona Draisaitla a Drakea Caggiulu do akcie. Prehral šiesty zápas z ôsmich v sezóne. Domáci tím prišiel o obrancu Justina Schultza, ktorý utrpel otras mozgu.

Neskutočný zákrok Murraya:

Hviezdy duelu: 1. M. Murray, 2. P. Kessel (obaja PIT), 3. C. Talbot (EDM)

Tampa zdolala aj Carolinu, Stamkos a Kučerov opäť bodovali

Tampa Bay pokračuje v spanilej jazde a nezastavila ju ani Carolina. Tú na jej ľade zdolala 5:1 a predĺžila si víťaznú sériu na sedem zápasov, bodovú na osem. Aj v desiatom dueli sezóny bodovali Steven Stamkos s Nikitom Kučerovom, ktorí naďalej kraľujú ligovej produktivite. Stamkos dvakrát asistoval a dosiahol hranicu 20 bodov, Kučerov strelil piaty gól Lightning. Okrem neho skórovali aj dvojbodový Tyler Johnson a Michail Sergačov, kým Vladislav Namestnikov a Ryan Callahan trafili odkrytú bránu Hurricanes. Scott Darling v nej zastavil 24 striel a z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil iba Jaccob Slavin. Andrej Vasilevskij opustil zápas s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. J. Slavin (CAR), 3. T. Johnson (TBL)

Montreal ukončil dlhú sériu prehier

Montreal prelomil strelecké trápenie a vďaka domácemu víťazstvu 5:1 nad Floridou ukončil sériu siedmich prehier od otváracieho zápasu sezóny z 5. októbra. Dva góly, vrátane rozdielového v presilovej hre, strelil Shea Weber, presilovku využil aj Alex Galchenyuk a do listiny strelcov sa zapísali ešte dvojbodový Brendan Gallagher s Maxom Paciorettym. Jonathan Drouin dvakrát asistoval a Carey Price predviedol 26 zákrokov. Prekonal ho iba Keith Yandle, ktorý otváral skóre duelu v úvode druhej tretiny. V jej závere Canadiens otočili stav troma gólmi za 95 sekúnd. James Reimer sa prezentoval 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. C. Price, 3. J. Drouin (všetci MTL)

Kempe zaradil triumf Kings v Ottawe

Adrian Kempe najskôr necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny vynútil predĺženie a potom v tretej sérri samostatných nájazdov rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 na ľade Ottawy. Svoj pokus premenil v nájazdovej lotérii aj Mike Cammalleri. Kempe mal aj v úvodnom góle Kings na 1:0, keď naň prihral Alecovi Martinezovi. Senators neskôr otočili stav zásluhou Diona Phaneufa a Natea Thompsona v oslabení. Darcy Kumper kryl 28 striel a oba nájazdy domácich. Mike Condon predviedol až 41 zákrokov, ale zneškodnil iba jeden z troch nájazdov.

Kempeho skvelý víťazný nájazd

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri, 2. A. Kempe (obaja LAK), 3. T. Pyatt (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 32/35 (91,4%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 18:29 0 0 0 0 0 1 1
R. Pánik (CHI) 14:03 0 0 0 0 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies